Pronssisoturit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo kirjasarjasta. Tallinnassa sijaitsevasta veistoksesta katso, Pronssisoturi.
Pronssisoturit
Gods and Warriors
Alkuperäisteos
Kirjailija Michelle Paver
Kieli englanti
Genre fantasia, lasten- ja nuortenkirjallisuus, historia
Julkaistu 2013–jatkuva
Suomennos
Kustantaja Tammi
Julkaistu 2013–jatkuva
Sarja: Pronssisoturit
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Pronssisoturit on Michelle Paverin kirjoittama fantasiakirjasarja, joka kertoo ajasta 1500 vuotta ennen ajanlaskun alkua, välimeren pronssikaudesta. Kirja kertoo köyhän 12-vuotiaan pojan, Hylaksen seikkailusta muinaisessa Kreikassa. Sarja on viisiosainen, mutta siitä on suomennettu vain kolme.[1]

Kirjasarjan osat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjasarja alkaa kohdasta, jossa varikset ovat tappaneet Hylaksen koiran, Nopsan ja ovat hänen kannoillaan.

Kirjasarjan juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

12-vuotiaan köyhän hyljeksityn pakkotyöläisen pojan, Hylaksen, leirille hyökkää tuntemattomasta syystä Varisten armeija. Varikset tappavat Hylaksen koiran Nopsan ja hänen pikkusiskonsa Issi katoaa salaperäisesti. Hylas kuitenkin onnistuu pakenemaan variksia. Pakoon päästyään Hylas alkaa etsimään Issiä sekä selvittämään Varisten taustoja ja sitä miksi Varikset ovat hänen perässään. Hän epäilee että Issi saattaisi olla toisella puolella saarta, mutta hän ei voi kulkea saaren lävitse jäämättä kiinni. Sen sijaan hän onnistuu ryöstämään laivan, jolla hänen on tarkoitus päästä saarensa toiselle puolelle, mutta sen sijaan hän eksyykin avomerelle ja löytää itsensä pian autiolta saarelta.

Samalla Pirra-niminen 12-vuotias kuninkaallinen tyttö pakenee omaa perhettänsä pakkoavioliiton takia. Hän ei ikinä elämänsä aikana ole saanut elää kotinsa muurien ulkopuolella, vaan häntä ollaan aina tiukasti vartioitu. Eräänä päivänä hän onnistuu livahtamaan vartijoita pakoon vapauteen. Hän löytää muuan kalastajan, joka ottaa hänet mukaansa. Kalastaja kuitenkin sanoo ettei suostu kuljettamaan tyttöä kauas ja jättää hänet lopulta autiolle saarelle jossa Hylas on.

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
  • Hylas on kirjasarjan keskeisin henkilö. Hän on umpiköyhä 12-vuotias poika, joka joutuu tekemään kaikkensa selviytyäkseen, jopa ryöstämään. Häntä hyljeksitään koska hän on syntynyt saaren ulkopuolella, minkä takia häntä pidetään alempiarvoisena. Hänen ei anneta pitää itsellään arvokkaita esineitä, eikä häntä päästetä kylille. Hylas on tottunut köyhän elämään. Hänellä on erinomaiset selviytymistaidot ja hän osaa elää luonnon armoilla. Hän on jokseenkin rohkea ja on valmis tekemään kaikkensa selviytyäkseen, jopa juomaan omaa virtsaansa.
  • Pirra on papittaren tytär ja heimonsa prinsessa. Hän on elänyt koko elämänsä muurien sisällä eikä hänen ole koskaan annettu olla yksin ilman valvontaa. Kun Pirra saa kuulla pakkoavioliitosta, hän päättää paeta ja tapaa matkansa aikana Hylaksen, joka on kuin päinvastainen versio hänestä itsestään.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]