Prinsessa Jasmine

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Prinsessa Jasmine

Prinsessa Jasmine on kuvitteellinen arabialainen prinsessa, joka ilmestyi ensimmäistä kertaa elokuvassa Aladdin (1992), jonka jälkeen hän on esiintynyt myös elokuvissa Jafarin paluu, Aladdin ja varkaiden kuningas ja Aladdin-piirrossarjassa. Prinsessa Jasmine ja Aladdin seikkailevat myös Playstationin Kingdom Hearts -peleissä. Hänen englanninkielissä ääniroolissa on Linda Larkin.

Hahmo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Prinsessa Jasmine asuu isänsä sulttaanin kanssa palatsissa Agrabassa. Jasminen isä on rikas ja heillä on kaikkea. Jasminella on lemmikkinä tiikeri Rajah. Prinsessa Jasmine on temperamenttinen ja älykäs. Sulttaanin haluttua Jasminelle puoliso Jasmine antaa kaikille sulhasille rukkaset. Isänsä painostettua tytärtään liikaa Jasmine karkaa palatsista ja tapaa köyhän katupojan Aladdinin. He rakastuvat toisiinsa, mutta sulttaani ilmoittaa, että hän on valinnut tyttärelleen puolisoksi sulttaanin neuvonantajan Jafarin, jota Jasmine inhoaa. Jafarin otettua valtansa käsiin hän toivoo Lampun Hengeltä, että Jasmine rakastuu häneen. Aladdinin kukistettua Jafarin he saavat toisensa.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.