Prinsessa Jasmine

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Prinsessa Jasmine elokuvassa Aladdin.

Prinsessa Jasmine on kuvitteellinen arabialainen prinsessa, joka ilmestyi ensimmäistä kertaa elokuvassa Aladdin (1992). Sen jälkeen hahmo on esiintynyt myös elokuvissa Jafarin paluu ja Aladdin ja varkaiden kuningas sekä Aladdin-piirrossarjassa. Prinsessa Jasmine ja Aladdin seikkailevat myös PlayStationin Kingdom Hearts -peleissä. Alkuperäisessä dubbauksessa hänen ääniroolissaan on Linda Larkin (puhe) ja Lea Salonga (laulu). Suomenkielisen version esittää Ulla Renko.

Hahmo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Prinsessa Jasmine asuu isänsä sulttaanin kanssa hulppeassa palatsissa Agrabassa. Jasminen isä on rikas ja heillä on kaikkea mitä voisi toivoa. Jasminella on jopa lemmikkinään oma tiikeri Rajah. Prinsessa Jasmine on temperamenttinen ja älykäs. Sulttaani painostaa Jasminea valitsemaan pian itselleen puolison, sillä lain mukaan hänen pitää mennä naimisiin ennen seuraavaa syntymäpäiväänsä. Jasmine kuitenkin antaa kaikille sulhasille rukkaset, sillä hän haluaa mennä naimisiin rakkaudesta. Isänsä painostettua tytärtään liikaa Jasmine karkaa palatsista ja tapaa köyhän katupojan Aladdinin. He rakastuvat toisiinsa, mutta sulttaani ilmoittaa, että hän on valinnut tyttärelleen puolisoksi sulttaanin neuvonantajan Jafarin, jota Jasmine inhoaa. Jafarin otettua valtansa käsiin hän toivoo Lampun Hengeltä, että Jasmine rakastuu häneen. Aladdinin kukistettua Jafarin he saavat toisensa.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ron Clemens, John Musker: Aladdin. Yhdysvallat, 1992.
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.