Power Girl

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Power Girl
Luojat Gerry Conway
Ric Estrada
Wally Wood
Tiedot
Oikea nimi Kara Zor-L
Status aktiivinen
Pituus 180 cm
Paino 82 kg
Ryhmäsidokset Oikeuden Yhteiskunta
Oikeuden Puolustajat
Birds of Prey
Henkilöllisyydet Karen Starr
Sukulaiset Zor-L (isä; kuollut)
Alura In-Z (äiti; kuollut)
Jor-L (setä, kuollut)
Lora (täti, kuollut)
In-Ze (isoisä, kuollut)
Kal-L (serkku; kuollut)
Voimat Supervahva
kyky lentää
haavoittumattomuus
nopeus

Power Girl, oikealta nimeltään Kara Zor-L on DC Comicsin kustantama sarjakuvasankari, jonka loivat Gerry Conway, Ric Estrada ja Wally Wood. Se teki ensiesiintymisensä All Star Comics sarjakuvan numerossa 58, vuonna 1976. Power Girl on DC-sarjakuvan rinnakkaisuniversumin Earth-Twon versio Terästytöstä. Hahmo pakeni Teräsmiehen tavoin tuhoutuneesta Kryptonista, mutta Power Girl aluksella kesti kauemmin saapua maaplaneetalle. Hahmo omaa samat supervoimat kuten Teräsmies.

Sarjakuvissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Krypton-planeetan kohtalon käydessä ilmi, Karan isä Zor-L lähetti vauvaiässä olleen tyttärensä kohti maaplaneettaa samaan aikaan, kun Jor-L lähetti Kal-L:n. Karan aluksella kesti kuitenkin kauemmin saapua maaplaneetalle, jonka myötä serkkunsa Kal-El ehti viettää maaplaneetalla noin kymmenen vuotta. Toisin kuin Kal-L:n alus, Karan alus oli suunniteltu pitämään hänet staasissa koko matkan. Matkan aikana Kara kuitenkin kykeni viettämään aikaa aluksi tekoälyn luomassa virtuaalimaailmassa, jossa oli kopiot hänen vanhemmista, sekä muista kryptonilaisista. Aluksen laskeuduttua maaplaneetalle Kara astui ulos noin 20-vuotiaan naisen ikäisenä.

Karan olemassaoloa ei paljastettu heti naisen saavuttua planeetalla. Hänen serkkunsa Clark Kent ja vaimonsa Lois Lane ottivat Karan huostaan luodakseen perhetunnelman sopeutuakseen uuteen maailmaan ja ihmisiin. Karalla oli kuitenkin jonkinlaisia ongelmia sopeutua kaupunkilaisten elämään, mutta erään toimittajan Andrew Vinsonin avustuksella nainen otti serkkunsa tavoin salaisen henkilöllisyyden Karen Starr, tietokoneohjelmoija. Uuden henkilöllisyyden turvin hän ystävystyi Helena Waynen kanssa (Batmanin ja Kissanaisen tytär Earth-Two rinnakkaisuniversumissa). Sittemmin Kara toimi Power Girlin roolissaan ja auttoi muun muassa Oikeuden Yhteiskunta -ryhmän jäseniä Salamaa ja Villikissaa Pekingissä keinotekoisen tulivuoren purkautuessa.[1] Sittemmin hän liittyi muiden nuorten sankareiden seuraan Robinin ja Star-Spangled Kidin perustaakseen Super Squadin.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Justice League Unlimited[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Power Girl ei varsinaisesti esiinny sarjassa, mutta Galateaksi nimetty hahmo perustuu Power Girliin. Sarjassa hahmo on Terästytön klooni, jonka loivat Cadmuksen tiedemiehet siltä varalta mikäli Oikeuden Puolustajat kääntyisivät maataan vastaan. Vaikka Galatea muistutti Power Girliä ulkonäkönsä, sekä asunsa puolesta lukuun ottamatta viittaa, sen luonne ei vastannut hahmoa. Sen sijaan se oli pahaversio Terästytöstä, jonka kanssa sillä oli mentaalinen yhteys sarjan aikana. Hahmon äänenä toimi Nicholle Tom, joka oli samaisessa sarjassa myös Terästytön äänenä.

Superman/Batman: Public Enemies[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Power Girl elokuvassa Superman/Batman: Public Enemies.

Varsinaisesti ensimmäisen esiintymisensä sarjakuvien ulkopuolella Power Girl teki animaatioelokuvassa Superman/Batman: Public Enemies vuonna 2009, jossa hahmon äänenä toimi Allison Mack.

Elokuvassa Power Girl työskentelee Kapteeni Atomin alaisuudessa, joka ottaa vastaan komentoja Yhdysvaltain presidentiltä Lex Luthorilta. Myöhemmin Luthor lavastaa Metallon kuoleman ja syyttää siitä Teräsmiestä julistaen entisestä sankarista palkkion sille joka tuo sen hänelle. Power Girl on kuitenkin ainut ryhmässä joka epäilee Teräsmiehen syyllisyyttä ja liittyy kesken taistelun Teräsmiehen ja Batmanin puolelle. Kapteeni Atomi kysyy pitääkö asia paikkaansa, johon Power Girl vastaa asian olevan monimutkainen. Tämän myötä Major Force suuttuu naisen petturuudesta Luthoria kohtaan ja aloittaa joukkotappelun. Tappelu saa lopulta päätöksen, kun Power Girl säntää auttamaan Batmania, joka on puheillaan ärsyttänyt Major Forcea. Power Girl iskee kaikin voimin Major Forcea mahaan, jonka seurauksena hänen asu rikkoutuu ja ydinenergiaa alkaa purkaantua. Tämä on johtaa räjähdykseen, mutta Black Lightningin ja Kapteeni Atomin yhteistyöllä se jää hyvin pieneksi. Myöhemmin Power Girl auttaa Batmania ja Teräsmiestä voittamaan Haukkamiehen ja Kapteeni Marvelin, jotka yrittivät estää pääsyn Luthorin ohjustukikohtaan. Tämän myötä hän matkaa Tokioon, jossa tehtävänään on suojella japanilaista lapsineroa Lelumiestä, Hiroa. Luthorin kuitenkin saapuu myöhemmin Tokioon seuratessaan Teräsmies ja Batmania. Luthor lyö Power Girlin tajuttomaksi kryptoniitti säteillään. Power Girl kuitenkin toipuu iskusta ja palaa elokuvan lopussa kertomaan Teräsmiehelle Batmanin mahdollisesti selvinneen räjähdyksestä, tuhotessaan meteoriitin.

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
2009 Allison Mack Superman/Batman: Public Enemies

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Power Girl.
  1. All-Star Comics numero 58