Pour Some Sugar on Me

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Pour Some Sugar on Me”
Def Leppard
Singlen ”Pour Some Sugar on Me” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Hysteria
 Julkaistu 8. syyskuuta 1987 (UK)
1988 (US)
 Tuottaja(t) Robert John “Mutt” Lange
 Tyylilaji hard rock, glam metal
 Kesto 04.25
 Levy-yhtiö Mercury
Listasijoitukset

Suomi Suomen virallinen lista: 27.[1]

Def Leppardin muut singlet
Hysteria
1987
”Pour Some Sugar on Me”
1987
Love Bites
1988

”Pour Some Sugar on Me” on brittiläisen hard rock-yhtye Def Leppardin kappale ja single vuodelta 1987. Kappale julkaistiin alun perin samana vuonna yhtyeen neljännellä studioalbumilla Hysteria. Singlenä kappale julkaistiin yhtyeen kotimaassa Britanniassa 8. syyskuuta 1987, Yhdysvalloissa seuraavana vuonna. Kappaleen ovat kirjoittaneet Hysteria-albumin tuottanut Robert John “Mutt” Lange sekä Def Leppardin jäsenet lukuun ottamatta rumpali Rick Allenia. Singlen b-puolena julkaistiin Britanniassa kappale "I Wanna Be Your Hero", ja Yhdysvaltojen painoksessa b-puolena oli kappale "Ring of Fire".

"Pour Some Sugar on Me" on kenties Def Leppardin tunnetuin kappalelähde?. Se nousi Suomessa virallisen singlelistan sijalle 27[1] ja Yhdysvalloissa single oli Billboard Hot 100 -singlelistalla korkeimmillaan toisena, ja vuonna 2006 kappale saavutti saman paikan VH1-musiikkikanavan äänestyksessä parhaista 1980-luvun kappaleista. "Pour Some Sugar on Me" oli alun perin yhtyeen laulaja Joe Elliottin sävellys. Kappale lisättiin Hysteria-albumille levyn nauhoitusten loppupuolella, ja Elliott soitti kappaleen riffiä studiossa akustisella kitaralla. Tuottaja Mutt Lange innostui kappaleesta, ja sitä alettiin hioa jotta se voitaisiin lisätä albumille.

Kesällä 1988 Hysteria, joka oli aikansa kallein albumi, oli myynyt maailmanlaajuisesti 3 miljoonaa kappaletta. Huolimatta varsin hyvistä myyntiluvuista, ei albumin tuotto ollut edelleenkään tarpeeksi suuri korvaamaan lähes neljä vuotta kestäneen äänitysprosessin kuluja. Pour Some Sugar on Me" päätettiin julkaista singlenä ja musiikkivideona myös Yhdysvalloissa, ja kappaleen johdosta Hysterian myyntiluvut kasvoivat huimasti. Yhdysvalloissa julkaistu versio kappaleen musiikkivideosta oli 73 viikkoa Music Televisionin toivotuimpana videona.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhdysvalloissa julkaistun, 7”-tuumaisen singlen kappalelista:

  1. ”Pour Some Sugar on Me”
  2. ”Ring of Fire”

Yhdysvalloissa julkaistun, 12”-tuumaisen singlen kappalelista:

  1. ”Pour Some Sugar on Me (Extended Version)”
  2. ”Pour Some Sugar on Me (Album Version)”
  3. ”I Wanna Be Your Hero”

Britanniassa julkaistu singlen sisältö on sama Yhdysvalloissa julkaistun 7”-tuumaisen singlen kanssa, mutta b-puolen kappaleena on “Ring of Firen” sijasta “I Wanna Be Your Hero”.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]