Potsipäivät

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Potsipäivät on Tohmajärven tärkein kesäjuhla, jota on vietetty kesä-heinäkuussa 1970-luvulta lähtien. Nimensä juhla ovat saanut Maiju Lassilan Tulitikkuja lainaamassa -romaanin porsaasta, potsista. Pitäjäjuhla kokoaa nykyisten paikkakuntalaisten ja turistien lisäksi runsaat määrät entisiä pitäjäläisiä.

Juhlien ohjelmassa on taidenäyttelyitä, erikoisten esineiden näyttelyitä, konsertteja, kesäteatteria, markkinoita, käsityönäytöksiä, urheilukilpailuja, hengellisiä tilaisuuksia ja tansseja. Maiju Lassilan kirjallinen ja muu perintö on päivillä vahvasti esillä.

Vuodesta 2004 päivien ohjelmaan on kuulunut valtakunnallista julkisuutta saanut Lahjattomien laulukilpailu, jonka tuottaa Apollo ry. Ensimmäisen kilpailun suojelija oli keihäänheittäjä Seppo Räty. Kisan voitti kansanedustaja Esa Lahtela.

Potsipäivät on 2000-luvulla laajentunut Potsiviikoiksi.

Potsiviikot 2007[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tohmajärven Potsiviikkoja vietettiin vuonna 2007 kesäkuun 28. päivästä heinäkuun heinäkuun 8. päivään. Erikoisempaa ohjelmaa oli muun muassa esitelmä Tohmajärven postitoimipaikoista, veneretki omilla veneillä soutaen Väärälahdesta Pitäjäntuvalle, kaksipyöräisellä ajo Särkijärven ympäri sekä Lahjattomien laulukilpailu Maiju Lassila -salissa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]