Polirytmi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Polirytmi, viralliselta nimeltään Teekkarien jazzyhdistys Polirytmi ry on vuonna 1991 perustettu Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan (TKY) piirissä toimiva jazzyhdistys.[1]

Yhdistyksen historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Polirytmin toiminta voidaan katsoa alkaneeksi TKY:n Gordon-speksin orkesterissa ja Retuperän WBK:ssa vaikuttaneiden soittajien keräännyttyä yhteen soittamaan jazzia. Silloisissa ylioppilaskunnan piirissä vaikuttaneissa orkestereissa ei rytmimusiikkia juurikaan päässyt soittamaan ja speksin toiminta luonnollisesti keskittyi teatteriproduktion tuottamiseen.

Polirytmi aloitti toimintansa TKY:n piirissä toimivana alayhdistyksenä. Vuonna 2001 ylioppilaskunta tarkisti kantansa alayhdistysten oikeudelliseen asemaan, jolloin Polirytmi monen muun taiteellisen alayhdistyksen tavoin muutti yhdistysmuotonsa rekisteröidyksi yhdistykseksi.

Tarkkaa perustamispäivää tuntee tuskin kukaan yhdistyksen nykyjäsenistä, mutta suurempia vuosijuhlia on vietetty viiden vuoden välein: vuosina 1996, 2001, 2006 ja 2011. Vuoden 2001 juhla oli samalla myös levynjulkistamiskeikka.

Yhdistyksen logon on suunnitellut arkkitehti Petri Piirta.

Yhdistyksen toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhdistyksen toiminta koostuu pääasiallisesti musisoinnista, jota harjoitetaan useamman kokoonpanon voimin. Näistä aktiivikokoonpano esiintyy Polirytmi-nimellä. Yhdistyksen esiintyvä kokoonpano vaihtelee kerta kerralta ja aktiivisten jäsenien määrä (huhtikuussa 2011) on noin neljäkymmentä. Erilaisissa juhlatilaisuuksissa kuullaan useimmiten jazzin lisäksi soul-musiikkia.

Suomessa esiintymisen lisäksi Polirytmi on tehnyt lyhyitä kiertueita Ruotsiin, Irlantiin ja Itävaltaan sekä julkaissut studiolevyn Out of Blues vuonna 2001 (POLIRYTMI-001). Polirytmin musiikkia on myös TKK:n tuottamilla tallenteilla Polifoniaa (ISRC FI-TEK-98, 1998) ja Tupsahdus (ISRC FI-TEK-02, 2002).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Yhdistys Polirytmi. 11.8.2015. Viitattu 24.7.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]