Pohjois-Satakunta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pohjois-Satakunnan kyltti

Pohjois-Satakunta oli Ikaalisiin ja Jämijärvelle levinnyt paikallislehti. Se ilmestyi kaksi kertaa viikossa, tiistaisin ja torstaisin eurotabloid-kokoisena. Lisäksi ajoittain painettiin erikoisnumeroita joita myytiin lähipaikkakunnilla. Lehden keskimääräinen levikki oli 4464 kpl (LT 2014).

Toimitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päätoimittaja, toimitusjohtaja (yhteinen Hämeenkyrön Sanomien kanssa): Katri Linnikko, edeltäjä Kari Mäkelä
Toimittajat: Terhi Palonen, Päivi Seppälä ja Liisa Raipala

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ikaalisten ja Jämijärven paikallislehti Pohjois-Satakunta alkoi ilmestyä Ikaalinen-nimisenä vuoden 1914 alusta ja sitä ennen jo näytenumero 19.12.1913. Pohjois-Satakunta on neljänneksi vanhin Suomessa yhtäjaksoisesti ilmestyneistä paikallislehdistä. Lehden levikki on noin 6000 kpl. Lehti jaetaan myös Ikaalisten Kylpylän noin 400 majoitushuoneistoon.

Erikoispainokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ikaalisten Seudun Matkailulehti ilmestyi kolme kertaa vuodessa tammikuussa, toukokuun lopussa ja syyskuussa. Se kertoi elävästi monista mahdollisuuksista viettää elämysrikasta ja rentouttavaa lomaa Ikaalisten seudulla tai piipahtaa katkaisemaan muuten vain työn aherrusta. Matkailulehti oli luettavissa näköispainoksena sähköisesti.

Nuorten toimitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kesäisin Pohjois-Satakunnassa toimi Nuorten toimitus, jossa kesätyöntekijät toimivat kesätoimittajina lehdessä. Työjakso oli kaksi palkallista viikkoa joiden saldo oli yhteensä 280 euroa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]