Playground Music

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Playground Music Scandinavia)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Playground Music Oy
Yritysmuoto osakeyhtiö
Toimiala musiikki
Emoyhtiö Playground Music Scandinavia

Playground Music Oy on suomalainen levy-yhtiö ja äänitteiden jakelija, jonka aputoiminimenä on myös Playground Music Finland. Playground Music Scandinavia on yritysryppään laajempana osana ruotsalainen levy-yhtiö, jonka liiketoiminnan merkittävän osa-alueen muodostaa muiden levymerkkien jakelutoiminta Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yrityksellä on pääkonttori on Malmössä ja toimistot Tukholmassa, Oslossa, Kööpenhaminassa sekä Tampereella. Jakeluvarastot ovat ENS Ab:ssa Boråsissa, kuten ovat myös usean muunkin suomalaisen kansainvälisen toimijan varastot.[1]

Vanhastakaupungista Ruotsiin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Playground Music Oy oli aiemmin vuonna 2011 uudelleen nimetty Playground Music Bam Oy .[1] Vuonna 2010 Playground Music Scandinavia ja Bonnier Amigo Music Group ostivat Edelin Suomen toiminnot Edel Records Finlandin. Uudelleen nimettyyn yhtiöön Playground Music Bam Oy sulautui myös Oy Bonnier Amigo Music Finland Ab ja Playground Music Finland. Playground myi Edelin kotimaisen katalogin uudelle AXR Musicille.[2] Jakeluvarasto siirtyi Helsingin Vanhastakaupungista Ruotsiin, kuten muillakin isoilla levy-yhtiöillä. Edel Records Finland Oy oli Edel Music AG:n vuonna 1999 ostama K-tel International (Finland) Oy uudelleen nimettynä. Edelliseen sulautui myös K-telin aiemmin samana vuonna ostama Audiovox Records Oy (AXR).

Playgroundin musiikkia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtiön julkaisemia tai jakelemia yhtyeitä ja artisteja ovat muun muassa The Rasmus, Ace of Base, Apulanta, Private Line, Mokoma, Poets of the Fall, Lullacry, IKE, S-TOOL, Syksy, Iku, Jann Wilde & Rose Avenue, Jussi Kettu, Timbuktu, Frida Hyvönen, Snook, Strip Music, Ayesha, The Concretes, Stam1na, Chords, Advance Patrol, Slow Train Soul, Halvdan Sivertsen, Finn Kalvik, Karen Busck, Ufo & Yepha, Sweet Jeena ja Anna David Tracedawn, Delta Enigma, Domination Black, Punomo sekä Suuri Tuntematon.

Playground omistaa myös ruotsalaisen Diesel-levymerkin, jonka artisteja ovat mm. Lisa Nilsson, Titiyo, Koop, Mauro Scocco ja Blacknuss.

Playground edustaa mm. seuraavia levy-yhtiöitä ympäri Skandinavian: Phontastic, OUTO recordings, Hybris, Juju, Murena, Daworks, Heptagon, Morningsside, Levy-Yhtiö ja Propaganda records.

Playground edustaa myös useita kansainvälisiä itsenäisiä levy-yhtiöitä, kuten Rough Trade Records, Epitaph Records, Beggars Banquet, Startracks, Frontiers Music, 4AD, XL Recordings, Edel, Secretly Group, Crunchy Frog Recordings / Crunchy Tunes, ja Relapse Records.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b YTJ Yritystietojärjestelmä. Viitattu 19.11.2015.
  2. Viihdeuutinen
  3. Jakelu Playground Music Finland. Arkistoitu 31.7.2019. Viitattu 31.7.2019. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.