Grindhouse: Planet Terror

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Planet Terror)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Planet Terror
Grindhouse: Planet Terror
Elokuvan juliste
Elokuvan juliste
Ohjaaja Robert Rodriguez
Käsikirjoittaja Robert Rodriguez
Tuottaja Quentin Tarantino
Erica Steinberg
Robert Rodriguez
Elizabeth Avellan
Säveltäjä Robert Rodriguez
Kuvaaja Robert Rodriguez
Leikkaaja Robert Rodriguez
Pääosat Freddy Rodriguez
Rose McGowan
Michael Biehn
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Dimension Films
Levittäjä Dimension Films
Netflix
Ensi-ilta 2007
Kesto 106 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Grindhouse: Planet Terror on vuonna 2007 ensi-iltansa saanut kauhu-toimintaelokuva, jonka ohjasi Robert Rodriguez. Yhdysvalloissa Planet Terror ja Quentin Tarantinon Death Proof julkaistiin yhtenä pitkänä kahden elokuvan yhdistelmänä nimellä Grindhouse, mutta Euroopassa nämä elokuvat nähtiin erikseen. Syynä tähän oli huono menestys Amerikan teattereissa, josta syytettiin Grindhousen kolmetuntista kestoa.

Tarantinon ja Rodriguezin tavoitteena oli tehdä elokuva, joka vastaisi 70-luvun Grindhouse-elokuvanäytäntöjä (siitä nimi). Näytännöissä esitettiin eksploitaatio-filmejä, joiden kuvanauha oli kulunutta johtuen kaupungista kaupunkiin kiertävistä kopioista. Luonnollisesti elokuvaelämykseen kuuluivat ohjaajien mukaan trailerit, joita esitettiin elokuvien välissä ja siksi ne on mainittu osana juoniselostusta.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen elokuvan alkua esitetään traileri elokuvaan Machete, jota ei pitänyt alkuperäisten suunnitelmien mukaan tehdä.

Planet Terror alkaa, kun sotilaat saapuvat tekemään kauppaa myrkkykaasusta, joka kahakan takia vapautuu ilmaan. Kaasu muuttaa kaikki tartuntaherkät ihmiset zombeiksi, mutta jättää tartunnalle immuunit ihmiset normaaleiksi. Siirrytään seuraamaan tarinan päähenkilöitä Cherry Darlingia ja Wrayta, jotka tapaavat pitkän eron jälkeen grilliruokalassa. Cherry on ammatiltaan Go-Go-tanssija ja Wray omistaa romuttamon. Tällä välin zombiet alkavat ilmaantua ja ensimmäiset uhrit tuodaan sairaalaan, jossa William ja Dakota Block yrittävät hoitaa heitä. Yksi uhreista on Dakotan entinen rakastajatar, mikä saa Williamin epäilemään, että suhde jatkuu edelleen.

Cherry ja El Wray lähtevät grilliltä kuorma-autolla, mutta ajavat metsään väistäessään zombieja. Zombiet vievät Cherryn toisen jalan. El Wray kiidättää Cherryn sairaalaan ja joutuu itse poliisiasemalle, sheriffin vanhojen kaunojen takia. Sairaalassa potilaat alkavat muuttua zombeiksi. Toiminnan tuoksinassa Wray pakenee poliisiasemalta ja palaa sairaalaan hakemaan Cherryä. Nopeuttaakseen pakoaan Wray antaa Cherrylle jalan korvikkeeksi pöydän vastaavan.

Samaan aikaan herra Block epäilee vaimonsa pettävän häntä ja käyttää tämän omia anestesialääkkeitä puuduttaakseen hänet ja saadakseen haltuunsa tämän puhelimen. Blockin epäilys paljastuu todeksi, mutta hän ei ehdi tappaa Dakotaa uusien tartuntapausten takia. Dakota onnistuu vaivalloisesti pakenemaan sairaalasta, vaikka hänen kätensä ovatkin puutuneet. Block ei ole yhtä onnekas, sillä hän saa tartunnan. Dakota käy hakemassa poikansa kotoaan ja pakenee hulluja lapsenvahti kaksosia (lopputeksteissä Crazy Babysitter Twins) jotka yrittävät tappaa hänet. Dakota ajaa isänsä luokse, joka on kaupungin poliisipäällikkö, mutta poika ampuu itsensä vahingossa ja kuolee. Dakota pääsee turvaan isänsä kotiin.

Tällävälin eloonjääneet poliisit, Cherry ja Wray ovat kokoontuneet takaisin grillille. Paljastuu, että Wray oli aikeissa kosia Cherrya ennen heidän eroaan ja he tekevät sovinnon. Kesken kaiken filmi syttyy palamaan ja "katkeaa".

Kun filmi käynnistyy uudelleen, on grillin ympärys tulessa ja Sheriffi on saanut osuman oman miehen aseesta. Wray on paljastunut CIA:n agentiksi, joka tunnetaan nimellä El Wray. Dakota, poliisipäällikkö, kaksi hullua lapsenvahtia ja strippiklubin omistaja ovat saapuneet grillille, ja he päättävät El Wrayn johdolla yrittää pakoa Meksikoon. Pako jää kuitenkin lyhyeksi, kun myrkkykaasua alun perin ostamaan tulleet sotilaat sotilaat ensin pelastavat heidät zombieilta ja sitten ottavat heidät vangeiksi.

Sotilaat kuljettavat heidät armeijan tukikohtaan. Siellä paljastuu, että armeija haluaa kaasun, koska he muuttuvat itse zombieiksi ilman sitä. He saivat ensimmäisen annoksen kaasua Afganistanissa kohdattuaan ja tapettuaan Osama Bin Ladenin paikassa, jossa heidän ei kuulunut olla. Sotilas yrittää raiskata Cherryn, joka kuitenkin puolustautuu ja tappaa sotilaan. Myös El Wray onnistuu pakenemaan ja laittaa Cherryn uudeksi jalaksi Rynnäkkökiväärin.

Joukkio pakenee kohti helikoptereita ja El Wray saa surmansa. Muut pääsevät kuitenkin pakoon ja matkaavat helikopterilla Meksikoon. Epilogissa ihmisten viimeinen rintama on pystyssä Meksikon rannikolla. Elokuva päättyy kuvaan Cherrystä, joka on synnyttänyt El Wrayn lapsen.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Freddy Rodriguez    El Wray  
  Rose McGowan    Cherry Darling  
  Michael Biehn    Sheriffi Hague  
  Josh Brolin    William Block  
  Nicky Katt    Joe  
  Bruce Willis    Muldoon  
  Marley Shelton    Dakota Block  

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]