James B. Pirk

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Pirk)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

James Bim Pirk on kuvitteellinen hahmo ja päähenkilö harrastelijavoimin toteutetussa suomalaisessa Star Wreck -tieteiselokuvien sarjassa. Sarjassa Pirkiä näyttelee Samuli Torssonen.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pirk toimii P-liittoon kuuluvan avaruusaluksen kapteenina. Häntä pidetään yleisesti P-liiton toivottomimpana kapteenina. Kukaan ei varsinaisesti edes tiedä miten Pirk pääsi kapteeniksi. Tarinan mukaan hänen identtinen kaksoisveljensä pääsi kapteeniksi, mutta kuoli ennen nimitystään ja Pirk otti hänen paikkansa. Onnistuttuaan voittamaan Romuklaanien laivaston hänet korotettiin amiraaliksi.

Kun Pirk asetettiin ihmisten edustajaksi rauhanneuvotteluihin zarguanien kanssa onnistui hänen sytyttää zarguanien ja ihmisten välille sota. Tästä hyvästä hänet alennettiin jälleen kapteeniksi. Jonkin ajan kuluttua rotu nimeltä korgit yritti tuhota P-liiton matkaamalla menneisyyteen ja estämällä ihmisten ensikontaktin muukalaisiin. Pirkin alus oli ainoa toimintakunnossa oleva, joten hänen oli lähdttävä korgien perään. Hän onnistui estämään korgien aikeet, mutta onnistui samalla tuhoamaan oman aluksensa. Näin hän, komentaja Info ja luutnantti Dwarf jäivät loukkuun menneisyyteen (nykyaika).

Vaikka Pirk oli estänyt korgeja ja ensikontakti tuli muodostettua, historian kulku kuitenkin häiriintyi hänen sähläystensä ansiosta. P-liitto oli tästä syystä vähällä jäädä perustamatta. Näin ollen Pirk ja hänen kumppaninsa päättivät perustaa oman P-liiton. Muukalaisten ensikontaktissa käyttämästä aluksesta saamillaan osilla Pirk rakensi itselleen uuden avaruusaluksen. Aluksella ja Venäjän avustuksella Pirk valtasi maailman ja kruunautti itsensä Maan keisariksi.

Maapallo alkoi kärsiä ylikansoituksesta, joten Pirkin oli alettava ajatella liiton laajennusta. Läheltä ei löytynyt asutuskelpoisia planeettoja, mutta hän onnistui löytämään portin toiseen ulottuvuuteen. Siellä oli toinen maapallo, mutta lähtiessään valloittamaan sitä hänen laivastonsa kohtasi toisen laivaston. Kapteeni Sherrypien johtama Baabelin avaruusasema ja laivasto ottivat railakkaasti yhteen Pirkin P-liiton kanssa. Taistelun lopussa Sherrypien komentama Baabel 13 -asema räjähti ja tuhosi lähes kokonaan Pirkin laivaston. Räjähdyksen paineaalto heitti Pirkin aluksen (CPP Kalinka) takaisin ulottuvuuksien väliseen repeämään. Räjähdys kuitenkin sekoitti repeämän ja heitti Pirkin, Infon ja Dwarfin menneisyyteen (tai toisen version mukaan tulevaisuuteen, jonka voi päätellä maan kiertoradalla olevasta avaruusaseman hylystä) jääkautiselle maapallolle.

Luonteenpiirteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pirk on luonteeltaan helposti äkkipikainen, kärsimätön, hajamielinen ja hiukan kömpelökin. Hänen johtajuutensa on saattanut miehistönsä useisiin vaaratilanteisiin ja jopa kuolemaankin. Muutamilla hetkillä Pirk on kuitenkin osoittanut nokkeluutensa eri tilanteissa kuten taistelussa Baabel-13 vastaan elokuvassa Star Wreck: In the Pirkinning.

Huonoista johtajuuden taidoistaan huolimatta hän on itsevarma ja optimistinen tehtäviinsä ja tavoitteisiinsa vaikka ei niihin yksin pysty tekemään, siksi hän turvautuu Infon ja Dwarfin apuun useisiin tilanteisiin.

Pirk on myös ylimielinen, omahyväinen ja röyhkeä. Hän ei pysty hillitsemään tunteitaan, kuvittelee itsestään liikoja ja lähes mollaa useita henkilöitä.

Satusuomalainen-äänestys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Satusuomalainen oli Yleisradion järjestämä kilpailu, jossa katsojat äänestivät kenestä suomalaisesta fiktiivisestä hahmosta tulee "Satusuomalainen". Äänestäminen tapahtui joko soittamalla tai tekstiviestein. Ensin katsojat äänestivät 49 annetusta ehdokkaasta (listalta puuttuvaa omaa ehdokastakin sai äänestää) kahdeksan hahmoa jatkoon. Toisella kierroksella näistä kahdeksasta hahmosta valittiin neljä eniten ääniä saanutta 24. elokuuta 2006 järjestettyyn finaaliin, jonka aikana annettujen äänien perusteella valittiin Satusuomalainen.[1]

Kapteeni Pirk pääsi kahdeksan joukkoon toiselle kierrokselle, mutta ei enää finaaliin. Satusuomalaiseksi valittiin Rölli-peikko.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Yle.fi (Arkistoitu – Internet Archive)