Pietarin urheilu- ja konserttikeskus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pietarin urheilu- ja konserttikeskus
Rakennuksen tiedot
Sijainti Prospekt Juri Gagarina 8, Pietari
Koordinaatit 59.869163°N, 30.339743°E
Avattu 1980
Aiemmat nimet V. I. Leninin urheilu- ja konserttikeskus (1980–1991)
Katsojakapasiteetti

20 000

Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Pietarin urheilu- ja konserttikeskus eli SKK Peterburgski (ven. Петербургский Спортивно-Концертный Комплекс, Peterburgski Sportivno-Kontsertnyi Kompleks) on Pietarissa sijaitseva monitoimihalli, joka valmistui vuonna 1980. Hallin yleisökapasiteetti on noin 20 000 henkeä ja se on yksi Pietarin suurimmista rakennuksista.[1]

Pietarin urheilu- ja konserttikeskuksessä järjestetään erilaisia messuja, näyttelyitä, konsertteja ja urheilutapahtumia. Tunnetuista maailmantähdistä siellä ovat viime vuosina esiintyneet muun muassa Madonna ja Lady Gaga vuonna 2012 sekä Justin Bieber ja Green Day 2013. Säännöllisesti järjestettäviä urheilutapahtumia ovat muun muassa tenniksen ATP-turnaus St. Petersburg Open sekä jalkapallon Valentin Granatkin -turnaus.

Vuonna 1994 halli toimi Hyvän tahdon kisojen palloilulajien pelipaikkana. Myös jalkapallojoukkue Zenit on pelannut otteluitaan urheilu- ja konserttikeskuksen täysimittaisella tekonurmella. Lisäksi areenalla on järjestetty useiden eri lajien arvokilpailuja.

Tammikuussa 2020 keskuksen katto romahti remontoinnin yhteydessä. Turmassa kuoli yksi työntekijä.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]