Pierre Mollet

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pierre Mollet (23. maaliskuuta 1920 Neuchâtel, Sveitsi22. lokakuuta 2007 Montréal, Kanada[1]) oli sveitsiläissyntyinen baritonilaulaja. Hän sai Kanadan kansalaisuuden vuonna 1974 ja meni vuonna 1979 naimisiin kanadalaisen pianisti Suzanne Blondinin kanssa.

Mollet opiskeli Lausannen konservatoriossa Charles Panzéran johdolla. Vuonna 1946 hän voitti toisen palkinnon Geneven kansainvälisessä musiikkikilpailussa. Seuraavana vuonna hän aloitti opinnot Nadia Boulangerin johdolla Pariisissa, jossa hän myös oli aktiivinen esiintyjä orkesterien kanssa 1940–1950-luvuilla. Vuosina 19481962 hän kiersi Pohjois-Afrikassa ja Ranskassa esiintyen Jeunesses Musicales Internationalin sponsoroimissa konserteissa. Hän esiintyi lisäksi merkittävillä musiikkifestivaaleilla, kuten Strasbourgin ja Aix-en-Provencen festivaaleilla.

Ammattimaisen oopperadebyyttinsä Mollet teki vuonna 1952 Pelléasin roolissa Claude Debussyn Pelléas et Mélisandessa Opéra-Comiquessa. Hän levytti kyseisen roolin vielä samana vuonna kapellimestari Ernest Ansermet'n johdolla. Sen lisäksi, että hän esitti Pelléasin roolia eri Euroopan ja Etelä-Amerikan kaupungeissa, hänen ohjelmistoonsa kuuluivat muiden muassa Albert'n rooli Wertherissä (Massenet) ja Mercution rooli Romeossa ja Juliassa (Gounod).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Deaths: Mollet, Pierre Canada.com. 24.10.2007. Viitattu 12.10.2011. (englanniksi)
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Pierre Mollet
Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.