Petri Räisänen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Juha Petri Räisänen (s. 1967 Helsinki) on suomalainen joogaopettaja, kansanparantaja, luontaiskosmetologi. Hän on perustanut Helsingin Astanga Joogakoulun [1] yhdessä Juha Javanaisen kanssa vuonna 1997. Suomen lisäksi Räisänen on opettanut muun muassa Yhdysvalloissa, Japanissa ja Thaimaassa.[2]

Räisänen pelasi lapsesta saakka vakavissaan jääkiekkoa. Kouluaikoinaan hän lauloi ja soitti rumpuja punk-yhtyeessä. Hän kävi afrikkalaisen tanssin kursseilla Tanssivintillä, jossa tutustui Juha Javanaiseen[3].

Peri Räisänen opiskeli kosmetologiksi ja perusti hoitolan, jossa annettiin myös vaihtoehtoisia hoitoja, kuten reiki-hoitoja.lähde?

Steinerkoulussa opiskellut tyttöystävä antoi sysäyksen Räisäsen henkiseen kasvuun. Varsinkin Jiddu Krishnamurtin teosofiset teokset tekivät suuren vaikutuksen.lähde?

Hän ryhtyi harrastamaan joogaa 21-vuotiaana ja harjoitti ensin hathajoogaa. Pian hän siirtyi astangajoogaan. Räisänen nimeää ensimmäiseksi gurukseen Derek Irelandin ja tämän tyttöystävän Radhan, jotka opettivat astangajoogaa käydessään Suomessa vuonna 1991.lähde?

Italialainen Lino Miele[4] tuli vuonna 1994 Suomeen pitämään joogakurssia, joka pidettiin Stefan Engströmin[5] luona Hangon saaristossa. Kurssille osallistui myös Räisäsen ystävä Juha Javanainen. Mielen ehdotuksesta Räisänen ja Javanainen perustivat Helsingin astangajoogakoulun kesäkuussa 1997.[6].

Lino Mielen, Räisäsen ja Javanaisen oppi-isä on intialainen Mysoressa asuva guruji Sri K. Pattabhi Jois[7], jonka kurssilla Räisänen kävi ensimmäisen kerran vuonna 1997. Pattabhi Jois myönsi 2001 Räisäselle virallisen opetusluvan.lähde?

Räisänen on kirjoittanut yhdessä Pattabhi Joisin ja Sharath Rangaswamyn[8] kanssa astangajoogakirjan, joka julkaistiin suomeksi vuonna 2005. Myöhemmin hän julkaisi toisenkin astangajoogakirjan.

Räisänen oli mukana Ior Bockin Lemminkäisen temppelin kaivauksissa, joilla oli tarkoitus paljastaa Bockin perheen saagassa kerrottu Lemminkäisen temppeli. Kun maat Bockin velkaannuttua Sipoossa huutokaupattiin, Räisänen ja Juha Javanainen ostivat muun muassa temppelitontin runsaalla 300 000 markalla.[9]

Image-lehti esitteli Räisäsen vuonna 2008 kannessaan suomalaisen joogan kansainvälisenä rock-tähtenä.[10]

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]