Peter Sutherland

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Peter Sutherland, Garret FitzGerald ja Will Hutton.

Peter Denis Sutherland, KCMG (25. huhtikuuta 1946) on irlantilainen liikemies ja entinen Fine Gael -puolueen poliitikko.

Sutherland on koulutukseltaan lakimies ja toiminut Irlannin Attorney Generalina 1981–1984 ja oli Irlannin EU-komissaarina Jacques Delorsin ensimmäisessä komissiossa 1985–1989 vastuullaan sosiaaliasiat ja kilpailukyky. Hän oli GATT:in ja vuosina 1993–1995 WTO:n pääjohtaja.

Sutherlandin muihin vastuutehtäviin kuuluu neuvonantajan paikka kansainvälisissä asioissa Hongkongin hallintoelimessä 1998–2005, YK:n hyväntahdon lähettiläänä, Pyhän istuimen (paavin) talousneuvonantajana, Navarran yliopiston IESE Business Schoolissa ja London School of Economicsin hallintoneuvoston puheenjohtajana 2006–. Hän oli myös YK:n pääsihteeri Kofi Annanin nimittämänä erityislähettiläänä siirtolaisuusasioissa.

BP:n ja Britannian Goldman Sachsin hallituksien puheenjohtaja. Hän on myös Royal Bank of Scotlandin johtajia sekä toiminut ABBn hallituksessa.

Sutherland on Bilderberg-ryhmän johtokomiteassa, Trilateraalisen komission puheenjohtaja sekä European Round Table of Industrialistsin varapuheenjohtaja.