Peter Lenz

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Peter Lenz radalla vuonna 2009.

Peter James Lenz (30. toukokuuta 1997 Orlando, Florida29. elokuuta 2010) oli kansainvälisesti menestynyt yhdysvaltalainen ratamoottoripyöräilijä.

Hän oli nelinkertainen kansainvälinen mestari, viisinkertainen Yhdysvaltain mestari. Lenz aloitti 2009 kilpailemisen 125 GP -luokassa. 29. elokuuta 2010 Lenz menehtyi lämmittelykierroksella tapahtuneessa onnettomuudessa Red Bull Indianapolis GP:ssä 13-vuotiaana.

Onnettomuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lenz ajoi urallaan kolme suurempaa onnettomuutta: vuosina 2007 ja 2009 sekä viimeisessä kilpailussaan 2010. 8. heinäkuuta 2007 Peter Lenz oli kilpailussa Kanadan Mini Road Race Formula 80 GP:ssä, kun toinen kuljettaja törmäsi vahingossa hänen ohjaustankoonsa pakottaen hänet kääntymään oikealle kohti useita muita kuljettajia. Yhdeltä kuljettajista murtui onnettomuudessa käsi.

Portland International Speedwayssä 31. toukokuuta 2009 Peter Lenz kärsi jarruviasta ja ajoi puomiin 160 km/h vauhdissa. Häneltä murtuivat muun muassa pohjeluu, sääriluu ja reisiluu, kasvoihin tuli haavoja ja eräs hermo katkesi. Peter Lenzin ensimmäinen kommentti vian syyksi oli se, että joku oli jättänyt jarrut pumppaamatta ennen kilpailua. Toisten ohella isä Michael Lenz spekuloi, että onnettomuuteen liittyi muutakin kuin jarrut.

29. elokuuta 2010 Lenz oli mukana onnettomuudessa lämmittelyn aikana MD250H-moottoripyörällään Red Bull Indianapolis GP:ssä. Lenz kaatui ja häneen osui toinen kuljettaja, 12-vuotias Xavier Zayat. Ensihoitajat alkoivat välittömästi intuboida ja elvyttää Lenziä ja kiidättivät hänet Methodist-sairaalaan Indianapolisiin, jossa hän myöhemmin menehtyi vammoihinsa. Hallitseva MotoGP-maailmanmestari Valentino Rossi kaatui neljä kertaa radalla harjoituksen aikana ja lämmittelyissä ja muut kärkikuljettajat myönsivät, että rata oli vaikea.

Hautajaiset pidettiin 3. syyskuuta 2010 St. Joseph Catholic Churchissa Vancouverissa, Washingtonissa.

Lenzin muistoksi hänen koulunsa St. Joseph’s Catholic School on kerännyt varoja rakentaakseen Peter Lenz Memorial Athletic Field -muistomerkin.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]