Persona 2

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Persona 2
Kehittäjä Atlus
Julkaisija JP NA Atlus
EU Ghostlight (PSP)
Tuottaja Koji Okama
Käsikirjoittaja(t) Tadashi Satomi
Taiteilija(t) Kazuma Kaneko
Säveltäjä(t) Kenichi Tsuchiya
Masaki Kurokawa
Shōji Meguro
Pelisarja Megami Tensei
Shin Megami Tensei: Persona (alasarja)
Julkaisupäivä Innocent Sin
Eternal Punishment
Lajityyppi roolipeli
Pelimuoto yksinpeli
Alusta PlayStation, PlayStation Portable
Jakelualusta Alkuperäinen
CD-ROM
PlayStation Portable
UMD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Persona 2 (ペルソナ2 Perusona Tsū) on japanilainen Atluksen roolipelien muodostama duologia. Duologian pelit ovat lisänimiltään Innocent Sin (罪 Tsumi) ja Eternal Punishment (罰 Batsu). Pelit toimivat jatko-osana pelille Revelations: Persona.

Molemmat pelit ilmestyivät uudelleenjulkaisuna PlayStation Portablelle vuonna 2011.[1][2]

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisen Persona-pelin pelaamisesta Persona 2 eroaa seuraavilla tavoilla:

 • Pelin näkymä esitetään ensimmäisen persoonan sijaan kolmannen persoonan näkökulmasta.
 • Kukin ryhmän (Party) jäsen voi käyttää vain yhtä Persoonaa kerrallaan. Hän voi saada Samettihuoneen (Velvet Room) kautta uusia Persoonia, mutta niiden käyttämisen hänen on vaihdettava se vuoron aikana.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Innocent Sin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Innocent Sinin juoni sijoittuu kolme vuotta edellisen pelin jälkeen. Tapahtumapaikkana toimii yli miljoonan asukkaan metropoli nimeltä Sumaru. Pelin hiljainen protagonisti on Tatsuya Suou (pelaaja voi kuitenkin antaa hänelle uuden nimen), joka opiskelee Seitsemän Sisaruksen lukiossa (Seven Sisters High School).

Tatsuya tapaa kaksi muuta opiskelijaa, Eikichi Mishina ja Lisa Silvermanin, ja he saavat Philemonilta kyvyn käyttää Persoonaa. He päätyvät päätyvät jahtaamaan Jokeria, hovinarriksi pukeutunutta roistoa, jonka huhutaan toteuttavan toiveita. Mutta jos joku epäonnistuu tai ei kykene esittämään sitä, Jokeri vie hänen "ideaalisen energiansa" ja muuttaa sen tämän Varjominäksi (Shadow Self). Jokeri väittää kolmikon tehneen hänelle jotain kauheaa vuosia sitten ja haluaa kostaa. Jokerin jahtaamiseen osallistuvat myöhemmin myös Maya Amano, Jun Kurosu sekä edellisestä pelistä tuttu Yukino Mayuzumi.

Eternal Punishment[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eternal Punishmentin juoni sijoittuu muutama kuukausi Innocent Sinin jälkeen. Mayan hengen pelastamiseksi Philemon oli siirtänyt edellisestä pelistä tutut Persoonan-käyttäjät toiseen aikajatkumoon, jossa kukaan heistä Tatsuyaa lukuun ottamatta ei muista alkuperäisen aikajatkumon tapahtumia. Tällä kertaa Maya toimii hiljaisena protagonistina Tatsuyan sijaan.

Maya tutkii nimeä "JOKER" käyttävän sarjamurhaajan tapausta. Mayan lisäksi tähän osallistuvat myös Tatsuya, tämän isoveli Katsuya, Ulala Serizawa, Kaoru "Baofu" Saga sekä ensimmäisestä Persona-pelistä tutut Kei Nanjo ja Eriko Kirishima.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Tatsuya Suou (周防 達哉: Suō Tatsuya): Pelin Innocent Sin hiljainen protagonisti, jolle pelaaja voi itse antaa nimen, sekä ykai Persoonan-käyttäjistä pelissä Eternal Punishment. 18-vuotias välit perheeseensä katkaissut kolmannen vuoden opiskelija Seitsemän Sisaruksen lukiosta. Tatsuyan arkana on Aurinko. Hänen alkuperäinen Persoonansa on Vulkanus ja äärimmäinen Persoona Apollon. Hänen japaninkielinen äänensä on Takehito Koyasu ja englanninkielinen ääni Keith Silverstein.
 • Maya Amano (天野 舞耶): Pelin Eternal Punishment hiljainen protagonisti, mutta yksi Persoonan-käyttäjistä pelissä Innocent Sin. 23-vuotias aikakausilehti Coolestin toimittaja, jolla on positiivinen elämänasenne. Mayan arkana on Kuu. Hänen alkuperäinen Persoonansa on Maia ja äärimmäinen Persoona Artemis. Hänen japaninkielinen äänensä on Akiko Yajima ja englnninkielinen ääni Wendee Lee.
 • Lisa Silverman (リサ・シルバーマン: Risa Shirubāman): Kaukasialainen ja itsepuolustuslajeista pitävä 17-vuotias opiskelija Seitsemän Sisaruksen lukiosta. Hän esiintyy Persoonan-käyttäjänä vain pelissä Innocent Sin Lisan arkana on Rakastavaiset. Hänen alkuperäinen Persoonansa on Eros ja äärimmäinen Persoona Venus. Hänen japaninkielinen äänensä on Hiroko Konishi ja englnninkielinen ääni PSP-versiossa on Stephanie Sheh.
 • Eikichi Mishina (三科 栄吉): Ulkonäöstään huolehtiva ja narsistinen 16-vuotias opiskelija Kasugayaman lukiosta. Hän esiintyy Persoonan-käyttäjänä vain pelissä Innocent Sin. Eikichin arkana on Kuolema. Hänen alkuperäinen Persoonansa on Rhadamanthys ja äärimmäinen Persoona Haades. Hänen japaninkielinen äänensä on Kōsuke Toriumi ja englnninkielinen ääni PSP-versiossa on Troy Baker.
 • Yukino Mazuyumi (黛ゆ きの): Esiintynyt myös edellisessä Persona-pelissä. Hän on nykyään 20-vuotias ja toimii pelin Innocent Sin tapahtumien ajan Mayan valokuvaajana sekä työtoverina aikakausilehti Coolestin toimituksessa. Yukinon arkana on Keisarinna. Hänen alkuperäinen Persoonansa on Vesta ja äärimmäinen Persoona Durga. Hänen japaninkielinen äänensä on Tomoe Hanba ja englnninkielinen ääni PSP-versiossa on Kristen Potter.
 • Jun Kurosu (黒須 淳): 16-vuotias kaksitahoinen ja antisosiaalinen opiskelija Kasugayaman lukiosta. Hän on yksi Persoonan-käyttäjistä pelissä Innocent Sin. Paljastuu pelin aikana tovereidensa jahtaamaksi Jokeriksi. Junin arkana on Kohtalonpyörä. Hänen alkuperäinen Persoonansa on Hermes ja äärimmäinen Persoona Kronos. Hänen japaninkielinen äänensä on Shigeru Shibuya ja englanninkielinen ääni englnninkielinen ääni PSP-versiossa on Grant George.
 • Katsuya Suou (周防 克哉: Suō Katsuya): 25-vuotias rikosetsivä sekä Tatsuya Suoun isoveli. Hänellä on vahva oikeudentaju, vaikka hänen veljensä pitää häntä ankarana. Hän on yksi Persoonan-käyttäjistä pelissä Eternal Punishment. Katsuyan arkana on Oikeus. Hänen alkuperäinen Persoonansa on Helios ja äärimmäinen Persoona Hyperion. Hänen japaninkielinen äänensä on Yūji Takada ja englanninkielinen ääni Dave Wittenberg.
 • Ulala Serisawa (芹沢 うらら): 24-vuotias alkoholismiin taipunut Mayan huonetoveri. Hän on yksi Persoonan-käyttäjistä pelissä Eternal Punishment. Ulalan arkana on Tähti. Hänen alkuperäinen Persoonansa on Kallisto ja äärimmäinen Persoona Asteria. Hänen japaninkielinen äänensä on Noriko Naneko ja englanninkielinen ääni Amanda Winn-Lee.
 • Baofu (パオフゥ: Paofū): 32-vuotias entinen erikoissyyttäjä ja oikealta nimeltään Kaoru Saga. Hän on nykyään kiristäjä, joka väittää syntyneensä Taiwanissa ja pitää yllä Internet-sivustoa nimeltä "Sumarun pimeä puoli" (The Darkside of Sumaru City). Hän on yksi Persoonan-käyttäjistä pelissä Eternal Punishment. Baofun arkana on Hirtetty. Hänen alkuperäinen Persoonansa on Odysseus ja äärimmäinen Persoona Prometheus. Hänen japaninkielinen äänensä on Jōji Nakata ja englanninkielinen ääni Richard Epcar.
 • Kei Nanjo (南条 圭, Nanjō Kei): Esiintynyt myös edellisessä Persona-pelissä. Hän on nykyään 20-vuotias Nanjo Groupin johtaja. Nanjon arkana on Hierofantti. Hänen alkuperäinen Persoonansa on Aizen Myouou ja äärimmäinen Persoona Yamaoka. Eternal Punishmentissa hänen nimensä on Nate Trinity. Nanjon japaninkielinen ääni on Toshiyuki Morikawa.
 • Eriko Kirishima (桐島 英理子, エリー: Kirishima Eriko, Erī): Esiintynyt myös edellisessä Persona-pelissä. Hän on nykyään 20-vuotias malli ja näyttelijä. Erikon arkana on Tuomio. Hänen alkuperäinen Persoonansa on Nike ja äärimmäinen Persoona Mikael. Eternal Punishmentissa hänen nimensä on Ellen. Erikon japaninkielinen ääni on Junko Asami.

Viholliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Jokeri (ジョーカー様 ): Innocent Sinin päävihollinen. Huhutaan, että hän toteuttaa toiveita. Mutta jos soittajalla ei ole toivetta, Jokeri muuttaa hänen unelmansa tämän Varjominäksi. Jokeri johtaa kulttia nimeltä Naamiokehä (Masked Circle), joka pyrkii käyttämään ihmisiltä vietyä "ideaalista energiaa" tuodakseen esiin muinaisen avaruusaluksen nimeltä Xibalba ja täyttääkseen ennustuksen, jossa vain Sumaru ja Xibalba jäävät olemaan. Lopulta paljastuu, että Jun Kurosu oli Jokeri ja että olento nimeltä Nyarlathotep oli manipuloinut hänet tulemaan sellaiseksi. Jokerina Jun käyttää Persoonaa nimeltä Jokeri-Nyarlathotep.
 • JOKER: Eternal Punishmentin päävihollinen. Paperipussilla kasvonsa peittänyt sarjamurhaaja. Myöhemmin paljastuu, että hän on Tatsuya Sudou (須藤 竜也: Sudō Tatsuya), tunnettu myös nimellä Kuningas Leijona (King Leo), 28-vuotias tuhopolttaja ja alkuperäisen Jokerin kannattajien johtaneiden "Johtajien" ylin hahmo. Tatsuya Sudoun arkana on Aurinko (sama kuin Tatsuya Suoulla). Hänen alkuperäinen Persoonansa on Vasta-Vulkanus (Reverse Vulcanus) ja äärimmäinen Persoona Jokeri. Nyarlathetop loi hänet uudessa todellisuudessa entisen Jokerin korvaajaksi ja paljasti tälle, että uuden todellisuuden olemassaolon syyn. Hänen japaninkielinen äänensä on Ryūsei Nakao.
 • Nyarlathotep: Pahantahtoinen olento ja Philemonin vastakohta. Hän voi ottaa minkä tahansa muodon. Edellisessä Persona-pelissä oli naamioituneena Takahisa Kandorin Persoonaksi. Hän on myös luonut Persoonan-käyttäjien Varjominät. Hänen japaninkielinen äänensä on Jin Yamanoi ja englanninkielinen ääni Patrick Seitz.
 • Takahisa Kandori (神取 鷹久): Kuolleista herätetty ensimmäisen Persona-pelin vihollinen. Eternal Punishmentissa hän esiintyy valeasussa Tatsuzou Sudoun sihteerinä. Nyarlathotep on värvännyt hänet rakentamaan koneen "ideaalisen energian" keräämiseksi. Englannainkielisessä versiossa hänen nimensä on Guido Sardenia. Hänen japaninkielinen äänensä on Jūrōta Kosugi.
 • Prinssi Härkä (Prince Taurus): Oikealta nimeltään Ginji Sasaki (佐々木銀次). 33-vuotias entinen muusikko yhden hitin ihmeeksi luokitellussa yhtyeessä. Yksi Jokerin "Johtajista" ja vastaa "ideaalisen energian" varastamisesta. Ginjin Persoona on Vasta-Eros (Reverse Eros). Hänen japaninkielinen äänensä on Shō Hayami.
 • Leidi Skorpioni (Lady Scorpio): Oikealta nimeltään Anna Yoshinaka (吉栄 杏奈). Seitsemän Sisaruksen lukion 17-vuotias opiskelija ja entinen huippu-urheilija, joka oli vähällä tehdä itsemurhan, kunnes Jokeri värväsi hänet "Johtajiinsa". Annan arkana on Torni. Hänen alkuperäinen Persoonansa on Vasta-Aeshma (Reverse Aeshma). Hänen japaninkielinen äänensä on Kumiko Watanabe ja englanninkielinen ääni Mona Marshall.
 • Kuningatar Vesimies (Queen Aquarius): Oikealta nimeltään Junko Kurosu (黒須 純子). Kuuluisa 37-vuotias näyttelijä ja Junin äiti. Alkoi välttää normaalia perhe-elämää miehensä kuoleman jälkeen ja toivoi ikuista nuoruutta, jolloin Jokeri värväsi hänet "Johtajiinsa". Hänen japaninkielinen äänensä on Mika Doi.
 • Chizuru Ishigami (石神千鶴): Kuuluisa ennustaja, joka kannattaa Tatsuzou Sudoun pyrkimystä uuden maailmanjärjestyksen luomiseksi.
 • Tatsuzou Sudou (須藤竜蔵: Sudō Tatsuzō): Tatsuya Sudoun isä, joka piti poikaansa mielisairaalassa. Hän on myös Japanin ulkoministeri ja pyrki salaa luomaan uutta maailmanjärjestystä valehtelmalla voivansa poistaa maailmasta perisynnin. Hän on kuitenkin poikansa tavoin Nyarlathotepin manipuloima.

Sivuhenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Philemon (フィレモン, Firemon): Hän on pitkä mustahiuksinen mies, jolla on perhoskuviolla varustettu naamio. Hän on pelkkä puolueeton tarkkailija ja tekee vastustajansa, Nyarlathotepin kanssa kokeita, jotka määräävät ihmiskunnan kohtalon. Philemon uskoo ihmisiin, mutta Nyarlathotep haluaa varmistaa ihmiskunnan tuhon.
 • Igor (イゴール, Igooru): Pitkänenäinen vanha mies, joka on Philemonin palvelija sekä Samettihuoneen, maailmojen välissä sijaitsevan astraalisen tilan, haltija.
 • Ixquic (イシュキック): Oikealta nimeltään Hoshi Akashi (星あかり). 13-vuotias cosplay-harrastaja, jolla on hyvin laaja mielikuvitus. Pukeutuu usein maya-soturi Ixquiciksi. Hoshin arkana on Kuu. Hänen Persoonansa on Vasta-Pairika (Reverse Pairika). Oli väliaikaisesti Naamiokehän jäsen. PSP-versiossa hänen japaninkielinen äänensä on Hikari Tachibana.
Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]