Peilikuva

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Peilikuva
Mirror Image
Alkuperäisteos
Kirjailija Danielle Steel
Kieli englanti
Julkaistu 1998
Suomennos
Suomentaja Paula Herranen
Kustantaja WSOY
Julkaistu 2000
Sivumäärä 476
ISBN 951-0-24710-3
Edeltävä Kotimatka
Seuraava Hevostila
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Peilikuva (engl. Mirror Image) on Danielle Steelin kirjoittama vuonna 1998 ilmestynyt romaani. Teoksen suomennos julkaistiin 2000.[1]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kirjan päähenkilöt ovat kaksoissisaret Victoria ja Olivia. Sisarukset ovat ulkonäöltään ja luonteeltansa toistensa peilikuvia Olivian ollessa tyyni ja seesteinen vilkkaan ja seikkailunhaluisen Victorian rinnalla. Victoria tapaa kutsuilla paikallisen naistennaurattajan ja päätyy Olivian varoitteluista huolimatta naistennaurattajalle raskaaksi. Raskaus päättyy keskenmenoon.

Kaksosten isä raivostuu Victorian aviottomasta raskaudesta ja pakottaa tämän naimisiin lakimiehensä kanssa. Victorian avioliitto on onneton lakimiehen ja Victorian erilaisten luonteiden vuoksi. Kun ensimmäinen maailmansota syttyy, kaksoset vaihtavat paikkaa Olivian astuessa Victorian tilalle ja ottaen näin sisarensa miehen miehekseen. Victoria lähtee Eurooppaan laivalla, jonka saksalaiset torpedoivat matkalla, ja Victoria on lähellä hukkua. Tapauksen johdosta Victoriasta tulee väliaikainen kuuluisuus. Victoria päätyy Punaiselle ristille auttamaan ensimmäisessä maailmansodassa haavoittuneita. Auttaessaan haavoittuneita Victoria tapaa komean miehen, jonka kanssa menee naimisiin ja saa lapsen. Myöhemmin Victoria haavoittuu vakavasti ja Olivia lähtee vuorostaan Yhdysvalloista auttamaan siskoaan. Sisarukset ehtivät tavata lyhyesti ennen Victorian kuolemaa ja lakimiehelle kaksoistytöt synnyttänyt Olivia saa mennä virallisesti naimisiin lakimiehen kanssa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Danielle Steel: Peilikuva Suomen kansallisbibliografia. Viitattu 30.3.2010. [vanhentunut linkki]
Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.