Pauliina Parhiala

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pauliina Parhiala (o.s Arola, s. 1973 Tampere) on suomalainen pappi, kehitysyhteistyöntekijä ja järjestöjohtaja. Hän on Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtaja.[1] Hän tuli Lähetysseuraan Norjan kirkkojen ulkomaanavun maajohtajan tehtävästä Tansaniasta, missä hänen asemapaikkanaan oli Dar es Salaam. Parhiala on aiemmin toiminut muun muassa Luterilaisen maailmanliiton johtajana Jerusalemissa, kansainvälisen humanitaarisen ja kehitysyhteistyöverkoston ACT Alliancen johtajana Genevessä, Kirkon Ulkomaanavun vt. toiminnanjohtajana, Kirkon Ulkomaanavun kansainvälisen työn johtajana ja Lähi-idän aluejohtajana sekä rauhanvälitysjärjestö Crisis Management Initiative ry:n toiminnanjohtajana. Lisäksi hän on työskennellyt tutkijana Helsingin yliopistossa, lehtorina Humanistisessa ammattikorkeakoulussa, projektipäällikkönä Eurooppalainen Suomi ry:ssä ja pääsihteerinä Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry:ssä. Parhiala on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon pappi.

Parhialalla on ollut lukuisia luottamustoimia suomalaisessa ja kansainvälisessä kansalaistoiminnassa – mukaan lukien puheenjohtajuus Euroopan Nuorisofoorumissa ja varapuheenjohtajuus eurooppalaisten rauhanrakennusjärjestöjen kattojärjestössä EPLO:ssa. Aiemmin hän on ollut myös Luterilaisen maailmanliiton Maailmanpalvelun pysyvän komitean jäsen sekä kehityspoliittisen EU-lobby APRODEV:in, nykyisen ACT Alliance EU:n puheenjohtaja. Hän toiminut myös muun muassa Suomen Setlementtiliitto ry:n ja Nuorten Akatemian hallitusten puheenjohtajana.

Parhiala on koulutukseltaan filosofian maisteri, teologian maisteri, pappi, opettaja ja työnohjaaja. Hän on suorittanut Executive Masters -tutkinnon Geneven Graduate Institutessa kansainvälisen neuvottelutaidon ohjelmassa. Hän on tohtorikoulutettavana Helsingin yliopistossa ja on naimisissa Keijo Parhialan kanssa. Heillä on kaksi lasta. Parhiala asuu Helsingissä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Minna Havunen: Pauliina Parhialasta Lähetysseuran uusi toiminnanjohtaja Suomen Lähetysseura. 30.5.2023. Viitattu 3.6.2023.