Paula Ritanen-Närhi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Paula Ritanen-Närhi

Paula Eeva Katariina Ritanen-Närhi (s. 1. elokuuta 1960 Siilinjärvi) on suomalainen Vantaalla asuva puutarhatoimittaja ja tietokirjailija. Hän on TV1-kanavan Puutarhaunelmia-ohjelman pitkäaikainen päätoimittaja ja juontaja. Muita tv-töitä ovat mm. Piha ja Puutarha kuntoon (YLE1), Eläköön puutarha (MTV3), Kotona ollaan puutarhajutut (TV4) ja Kuningaskuluttajan (YLE1) puutarhajutut. Uusin TV-ohjelma on vuodesta 2020 Paratiisi takapihalla (AlfaTV), joka eteni 4. tuotantokauden kuvaamiseen, mutta työ keskeytyi syksyllä 2022 AlfaTV:n konkurssiin.

Ritanen-Närhi on julkaissut useita puutarhakirjoja, mm. Suomalainen puutarhakirja (Otava 2009), Paulan puutarha - Paratiisi takapihalla (Moreeni 2010), Nykyaikainen kaupunkipuutarha (Minerva) ja Unelmia puutarhasta (Docendo). Lisäksi hän on kirjoittanut yhdessä Sulevi Pellisen kanssa harrastuksestaan uinnista teoksen Ui kunnolla - uintitekniikkaa aikuisille (Edita 2004). Ritanen-Närhi tunnetaan myös tuotteliaana puutarha- ja aikakauslehtien puutarhatoimittajana.

Ritanen-Närhille puutarhan hoitaminen on elämäntapa, työ ja harrastus. Sekä puutarhatoimittajan työssään että omassa kotipuutarhassaan hänelle tärkeitä teemoja ovat luovuuden toteuttaminen, monenlaisten puutarhakäsitysten arvostaminen ja oman tietotaidon jakaminen.lähde?

Harrastuksenaan Ritanen-Närhi pitää uintivalmennusta (Keravan Uimarit, Simmis Wanda ja Orca H:ki), jota hän on opiskellut ammattivalmentajatutkintoon saakka (Suomen urheiluopisto, Vierumäki). Meneillään on 25. vuosi lasten ja nuorten valmentajana.

Paula Ritanen-Närhi on valittu vuonna 2004 Vuoden hortonomiksi (Hortonomien yhdistys ry) ja hänet on palkittu Vihreä kaupunki -mitalilla (2000, Asuntosäätiö ja Viherympäristöliitto). Lisäksi hänet on valittu vuoden juniorivalmentajaksi 2011 (Sinettiseurat).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]