Paul Salaman

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Paul G.W. Salaman (27. tammikuuta 1971 Australia) on lintutieteilijä ja luonnonsuojelija, joka työskentelee latinalaisen Amerikan biodiversiteetin suojelemisen puolesta.

Paul Salaman aloitti lintujen tarkkailun kuusivuotiaana kotimaassaan Australiassa. Perhe muutti Isoon-Britanniaan 1970-luvun lopulla, missä Salaman tapasi David Attenboroughin vuonna 1979. Tapaamisella oli valtava vaikutus poikaan, johon syttyi intohimo luonnonsuojeluun ja luonnon tarkkailuun. 14-vuotiaana hän perusti paikallisen luonnonsäästiön Lontooseen, ja opiskeluaikanaan 1991 hän matkusti ristiin rastiin Kolumbiaa, jossa hän toimi aktiivisesti suojeluasioissa. Samana vuonna hän löysi tieteelle uuden vireolajin, ja myi sen tieteellisen nimen 75 000 dollarilla. 1992 Salaman perusti luonnonsuojelualueen Lounais-Kolumbiaan ja käynnisti Projekti Ognorhynchuksen pelastamaan äärimmäisen uhanalaista vahapalmuarattia (Ognorhynchus icterotis) yhdessä suojelujärjestö Fundación ProAvesin kanssa.

Salaman väitteli filosofian tohtoriksi Oxfordin yliopiston Edward Grey Institute of Field Ornithologysta vuonna 2001. Hänen väitöksensä käsitteli Kolumbian uhanalaisia lintupopulaatioita. Postdoc aikana Natural History Museumissa Salaman oli perustamassa Project BioMapia. Vuosina 2005-2008 Salaman toimi American Bird Conservancyn kansainvälisten ohjelmien johtajana.

Salaman on ollut kuvaamassa tieteelle uusina lintulajeina pilvimetsävireota (Vireo masteri) ja ruskolakkikotingaa (Lipaugus weberi), sekä kahta muuta lajia, joilla ei vielä ole suomenkielistä nimeä.


Tämä tieteenharjoittajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja vieraskielisen Wikipedian artikkelista.