Paul Pape

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Paul Pape
Henkilötiedot
Syntynyt17. heinäkuuta 1952 (ikä 71)
Yhdysvallat Rochester, New York
Puoliso Suzanne Angel-Pape
Näyttelijä
Taiteilijanimet Paul Pale
Paul Pappe
Aktiivisena 1977–
Aiheesta muualla
IMDb

Paul Pape (s. 17. heinäkuuta 1952 Rochester, New York, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen ääninäyttelijä ja tuottaja. Lisäksi hän on Red Wall Productionsin puheenjohtaja.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pape aloitti uransa näyttelijänä New Yorkissa esiintyen useissa teatterinäytelmissä oltuaan jäsenenä Collonades Theater Labissa. Broadwayn jälkeen hän pääsi esiintymään ensimmäistä kertaa valkokankaalla elokuvassa Saturday Night Fever – lauantai-illan huumaa (1977). Elokuvan jälkeen Pape esiintyi muutaman kerran televisiossa vuonna 1979, jonka jälkeen 1980-luvulla hän siirtyi ääninäyttelemisen pariin. Tämän myötä Pape on tehnyt yhteensä yli 4000 ääniroolia televisioon, radioon, trailereihin, elokuviin ja videopeleihin.[1] Vuodesta 2005 hän on kuitenkin tehnyt satunnaisia näytelmärooleja minisarjoihin ja lyhytelokuviin, joista osa on Red Wall Productionsin yhteistuottamia ohjelmia.

Perhe-elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pape on naimisissa kaksi kertaa äänieditoinnista Emmyllä palkitun Suzanne Angelin kanssa. Heillä on myös yksi lapsi, Isabella, jonka kanssa perhe asuu Los Angelesissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. imdb finnish.imdb.com. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.