Paul Heaton

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Paul Heaton esiintymässä.

Paul David Heaton (s. 9. toukokuuta 1962 Birkenhead, Englanti[1]) on englantilainen laulaja ja lauluntekijä. Hän on tullut tunnetuksi listamenestystä saavuttaneista The Beautiful South ja The Housemartins -yhtyeistä. Heaton asuu tällä hetkellämilloin? Manchesterissalähde?.

Vuonna 2001 Paul Heaton aloitti kaupalliselta menestykseltään toistaiseksi melko vaatimattomaksi jääneen soolouransa salanimellä "Biscuit Boy (a.k.a Crackerman)". Myöhemmin sama Fat Chance -albumi julkaistiin uudelleen Heatonin omalla nimellä, mutta listamenestystä albumille ei kertynyt sittenkään.

Paul Heaton on tunnettu nokkelista ja kantaa ottavista lyriikoistaan sekä varsin laajasta äänialastaan, joka kattaa sekä Tom Waits -tyyppisen murinan että soulhenkisen falsetin. Hän on myös tunnettu sosialisti ja ateisti. Heaton on kritisoinut usein monarkiaa niin haastatteluissaan kuin lauluteksteissään.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tyler, Sean: International Who's Who in Music, s. 248. Cambridge: International Biographical Centre, 1996. Kirja skannattuna Internet Archivessa (viitattu 2.6.2021). (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]