Patrik Augusta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Maa:  Tšekkoslovakia
Miesten jääkiekko
Olympiarenkaat Olympialaiset
Pronssia Pronssia Albertville 1992 jääkiekko
Maailmanmestaruuskilpailut
Pronssia Pronssia Tšekkoslovakia 1992 jääkiekko

Patrik Augusta (s. 13. marraskuuta 1969 Jihlava, Tšekkoslovakia) on tšekkiläinen jääkiekkoilija. Pelipaikaltaan hän on laitahyökkääjä.

Augusta aloitti uransa Tšekkoslovakian pääsarjan Dukla Jihlavassa, jossa hän pelasi kaudet 19881992. Toronto Maple Leafs varasi hänet NHL:ään 1992 varaustilaisuuden seitsemännellä kierroksella numerolla 149. Augusta siirtyi Pohjois-Amerikkaan heti samana vuonna, mutta pelasi ensimmäisen kauden AHL-joukkue St. John's Maple Leafsissa. Seuraavalla kaudella hän pääsi pelaamaan kaksi NHL-ottelua, mutta kausi 19941995 meni taas kokonaan farmissa. Kaudet 19951998 hän pelasi IHL-joukkue Long Beach Ice Dogsissa, kunnes teki sopimuksen Washington Capitalsin kanssa. Hän ei seuraavalla kaudella päässyt kuitenkaan pelaamaan kuin kaksi ottelua NHL:ssä, joten hän suuntasi takaisin Eurooppaan Saksan DEL-liigaan. Kaudet 19992001 hän pelasi Schwenninger Wild Wingsissä, seuraavat kaksi kautta Krefeld Pinguinessä ja vuodesta 2003 hän on kiekkoillut Hannover Scorpionsissa.

Maajoukkueurallaan Augusta edusti Tšekkoslovakiaa 1992 talviolympialaisissa ja saman vuoden MM-kisoissa. Tšekkoslovakia saavutti molemmista turnauksista pronssia.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.