PARTECO

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Parteco)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

PARTECO on lyhenne suomalaisesta tutkimus- ja kehityshankkeesta nimeltä Participatory Economy and Beyond: Developing tools and processes for open and participatory knowledge creation and content production. Hankkeessa tutkitaan sosiaalista mediaa, ideamarkkinoita ja osallistumistaloutta.

PARTECO-hanketta johtaa Tampereen yliopiston hypermedialaboratorio, ja tutkimuskumppaneina ovat Journalismin tutkimusyksikkö sekä Tampereen ammattikorkeakoulu. Tutkimusta rahoittavat Tekes, Aina Group, A-lehdet, Ericsson, Tuotantoyhtiö Energia, Professia ja Mediamaisteri Group.

Hankkeen ensimmäisenä tuloksena syntyi kirja nimeltä Community Created Content. Law, Business and Policy. Kirjan kirjoittivat Herkko Hietanen, Ville Oksanen ja Mikko Välimäki Turre Legal Oy:stä. Sosiaalisen median liiketoimintamallien pohdiskelua jatkoivat Cai Melakoski, Helena Tirronen ja Sohvi Sirkesalo Tampereen ammattikorkeakoulusta. Heidän tekemänsä selvitys "Himottaa, mutta pelottaa?" Suomalaisen sisältötuotantoalan näkemyksiä osallistumistaloudesta ja sosiaalisesta mediasta julkaistiin 29. huhtikuuta 2007.

PARTECO on kaksivuotinen hanke. Se päättyy kesällä 2008.

PARTECO on myös PARTECO-niminen italialaisyritys, joka valmistaa elementtejä puhdashuoneisiin. Yrityksen toimipiste on Milanossa, ja se on harjoittanut liiketoimintaa jo parikymmentä vuotta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]