Paradise (The Stranglersin kappale)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Paradise”
The Stranglers
Singlen ”Paradise” kansikuva
Singlen tiedot
 Julkaistu 1983
 Formaatti 12" vinyyli
 Tuottaja(t) The Stranglers, Steve Churchyard
 Tyylilaji uusi aalto
 Levy-yhtiö Epic

Paradise on brittiläisen The Stranglers -yhtyeen kappale vuodelta 1983. Se on julkaistu kahdentoista tuuman vinyylisinglenä.

Levymerkki on Epic, jonka emoyhtiö CBS Records on toiminut osoitteessa 17/19 Soho Square, London W1V 6HE.

Singlen nimikappaleen ovat tuottaneet yhteistyössä The Stranglers ja Steve Churchyard. Miksauksen on tehnyt Tony Visconti. Kaksi muuta kappaletta ovat yhtyeen tuottamia.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

A-puoli
  1. Paradise
B-puoli
  1. Pãwshēr
  2. Permission

Kappaleet on merkitty The Stranglersin nimiin. Musiikkikustantamot ovat Plugshaft Ltd. / EMI Music Pub. Ltd. Nimikappale on vuodelta 1982 ja kääntöpuolen kappaleet vuodelta 1983.

Nimikappaleella on mukana naislaulajia. Sanoituksessa mainitaan vierailukohteina olleet Pariisi ja Lontoo, mutta paratiisia ei matkoilta eikä ihmissuhteesta ole löytynyt, koska koko käsite perustuu valheeseen. Kääntöpuolen ensimmäisessä kappaleessa toistetaan vain kappaleen nimeä. Sävellyksenä sovellettua reggaeta olevan "Permissionin" sanoitus on tavalliselle kuulijalle arvoituksellinen: "he tarvitsevat lupaa / heidän intuitionsa / voisi muuttaa protestin tuskaksi". The Stranglersin musiikillinen tyyli on tässä vaiheessa jo varsin kaukana albumista Rattus Norvegicus. Kappaleet ovat konemusiikkimaisen monotonisia ja diskomusiikin rytmillisiä elementtejä sisältäviä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • The Stranglersin 12" vinyylisingle Paradise (Epic TA 3387)
Tämä musiikkikappaleeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.