Pako (1. tuotantokausi)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Pako 1. tuotantokausi
Pb dvd season1 us.jpg
Maa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Verkko Yhdysvaltain lippu FOX
Suomen lippu MTV3
Julkaisupäivä 25. elokuuta 2005
Ensimmäinen esitys 29. elokuuta 2005
Viimeinen esitys 15. toukokuuta 2006
Maa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat

Paon ensimmäisessä tuotantokaudessa on 22 jaksoa, jotka lähetettiin ensimmäisen kerran Yhdysvalloissa elokuusta 2005 toukokuuhun 2006. Kauden juoni perustuu Michael Scofieldin yritykseen saada hänen veljensä Lincoln Burrows ulos Fox River -nimisestä vankilasta. Kausi kuvaa tapahtumia kuuden viikon ajalta.

Alun perin kausi piti jäädä 13 jakson pituiseksi minisarjaksi, mutta suuren suosion myötä sarjaa laajennettiin kokonaiseksi tuotantokaudeksi.

Ensimmäisestä tuotantokaudesta on myös julkaistu DVD-boksi, joka julkaistiin Yhdysvalloissa elokuun 2006 alussa. DVD-boksi sisältää kaikki 22 jaksoa ensimmäisestä tuotantokaudesta. DVD on myös julkaistu kahdessa osassa; toisessa osassa oli 13 jaksoa ja toisessa 9. Tämä johtui siitä, että alun perin Paon piti jäädä vain minisarjaksi.

Näyttelijäkokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Dominic Purcell  … Lincoln Burrows  
 Wentworth Miller  … Michael Scofield  
 Amaury Nolasco  … Fernando Sucre  
 Robert Knepper  … Theodore ”T-Bag” Bagwell  
 Peter Stormare  … John Abruzzi  
 Rockmond Dunbar  … Benjamin Miles Franklin  
 Robin Tunney  … Veronica Donovan  
 Marshall Allman  … Lincoln ”L.J” Burrows, Junior  
 Wade Williams  … Bradley ”Brad” Bellick  
 Sarah Wayne Callies  … Sara Tancredi  
 Paul Adelstein  … Paul Kellerman  
 Stacy Keach  … Henry Pope  
 Muse Watson  … Charles Westmoreland  
 Lane Garrison  … David ”Tweener” Apolskis  
 Frank Grillo  … Nick Savrinn  
 Danny McCarthy  … Daniel Hale  
 Varapresidentti Caroline Reynolds  … Patricia Wettig  

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
# Nimi Käsikirjoittaja Ohjaaja Esityspäivämäärä Tuotantokoodi
1 Pakosuunnitelma (engl. Pilot) Paul Scheuring Brett Ratner 29. elokuuta 2005 1AKJ79
Michael Scofield tekee pankkiryöstön ja jää tarkoituksella kiinni tullakseen tuomituksi Fox Riverin vankilaan, jossa hänen veljensä Lincoln Burrows on vangittuna odottamassa kuolemantuomiota. Burrows on tuomittu syyttömänä murhasta, ja Michaelin tarkoituksena on vapauttaa hänet yksityiskohtaisesti suunnittelemassaan vankilapaossa. Michael tapaa vankilassa sellitoverinsa Sucren, joka esittelee tälle Fox Riverin vankilaa. Michael menee vankilassa entisen mafiajohtajan John Abbruzzin puheille, ja lupaa kertoa tälle mafiaoikeudenkäyntiin liittyvän todistajan Fibonaccin olinpaikan, mikäli Abbruzzi ottaa tämän johtamiinsa VT-töihin. Michael esittää olevansa diabeetikko päästäkseen käymään säännöllisesti vankilan lääkäriosastolla, joka on osa hänen pakosuunnitelmaansa. Michael tapaa myös vankilan lääkärin Sara Tancredin ja yrittää päästä tämän suosioon. Fox Riverin vankilanjohtaja Henry Pope saa selville Michaelin olevan koulutukseltaan rakennusinsinööri, ja pyytää tältä apua vaimolleen hääpäivälahjaksi rakentamansa Taj Mahalin pienoismallin kanssa. Michael tapaa vankilassa veljensä Burrowsin ja näyttää tälle vankilan pohjapiirustukset, jotka hän on naamioinut ottamaansa kokovartalotatuointiin.
2 Allen Schweitzer (Allen) Paul Scheuring Michael Watkins 29. elokuuta 2005 1AKJ01
Rotumellakka kytee vankilassa. Veronica Donovan alkaa penkoa Lincolnin tapausta. Michael jahtaa lääkettä, jolla hän saisi testitulokset osoittamaan, että hänellä on diabetes. Hän saa käsiinsä kookkaan pultin, jota tarvitaan pakosuunnitelman toteuttamisessa.
3 Uskollisuuskoe (Cell Test) Michael Pavone Brad Turner 5. syyskuuta 2005 1AKJ02
Michaelin on vaikea saada John Abruzzi ja Fernando Sucre mukaan pakojuoneen. Leticia kertoo Veronicalle totuuden ja katoaa heti sen jälkeen. Lincoln harkitsee lähiomaisen kutsumista teloitustilaisuuteen.
4 Alkemisti (Cute Poison) Matt Olmstead Matt Earl Beesley 12. syyskuuta 2005 1AKJ03
Michaelin pakosuunnitelmat joutuvat vastatuuleen, kun hänen uusi sellikaverinsa osoittautuu hulluksi ja myös täysin haluttomaksi pakenemaan. Lincolnin puolustuksen harteilleen ottanut Veronica jatkaa johtolankojen etsimistä yhä salamyhkäisemmäksi osoittautuvan tapauksen selvittämiseksi.
5 Tie vapauteen (English, Fitz or Percy) Zack Estrin Randall Zisk 19. syyskuuta 2005 1AKJ04
Michael onnistuu viivyttämään Paul Kellermanin ja Daniel Halen järjestämää siirtoa toiseen vankilaan ja testaa pakosuunnitelman ensimmäisen vaiheen. Veronica ja Nick Savrinn tutkivat Lincolnia vastaan todistavaa videota, jota joku muukin havittelee haltuunsa.
6 Paholaisen kasvot (Riots, Drills and the Devil: Part 1) Nick Santora Robert Mandel 26. syyskuuta 2005 1AKJ05
Michaelin salajuoni johtaa rajuun vankilakapinaan. Nick saa Veronican vakuuttumaan, että hän todella haluaa auttaa. Kellerman värvää vangin tappamaan Lincolnin.
7 Pimeyden ytimessä (Riots, Drills and the Devil: Part 2) Karyn Usher Vern Gillum 3. lokakuuta 2005 1AKJ06
Vankilakapinan jatkuessa Michael pelastaa lääkäri Sara Tancredin hengenvaarasta, värvätty vanki yrittää tappaa Lincolnin ja vartija Bradley ”Brad” Bellick puhuu kuvernöörille Henry Popen kiellosta huolimatta. Veronica ja Nick lentävät Washingtoniin tutkimaan puhelinvihjeen alkuperää.
8 Koston aika (The Old Head) Monica Macer Jace Alexander 24. lokakuuta 2005 1AKJ07
Michaelin suureksi harmiksi paon kannalta tärkeä varastorakennus on muutettu vartijoiden taukohuoneeksi. Nick ja Veronica joutuvat hengenvaaraan Lincolnin tapauksen kaivelemisen vuoksi.
9 Hylkiö (Tweener) Paul Scheuring Matt Earl Beesley 31. lokakuuta 2005 1AKJ08
Theodore ”T-Bag” havittelee itselleen uutta orjaa. Kellerman ja Hale jahtaavat LJ:tä, joka yrittää saada yhteyden Veronicaan. Pakohanke vaarantuu, koska Abruzzi ei pysty täyttämään pomojensa odotuksia.
10 Valheiden verkko (Sleight of Hand) Nick Santora Dwight H. Little 7. marraskuuta 2005 1AKJ09
Michaelilla on vaikea valinta edessään, sillä ainoastaan Fibonaccin olinpaikan paljastaminen mafialle voi pelastaa hänen suunnitelmansa. Kellermanin ja Halen työnantaja on tyytymätön etsintöjen edistymiseen, joten agentit saavat tiimiinsä kolmannen jäsenen.
11 Seitsemän rohkeaa miestä (And Then There Were 7) Zack Estrin Jesús Salvador Treviño 14. marraskuuta 2005 1AKJ10
Michaelin vaimo vierailee vankilassa. Veronica ja Nick joutuvat Quinnin virittämään ansaan. Pakosuunnitelmiin tulee taas mutkia matkaan, kun ryhmä saa yllättäen seitsemännen jäsenen.
12 Yksi liikaa (Odd Man Out) Karyn Usher Bobby Roth 21. marraskuuta 2005 1AKJ11
Tunnelma kiristyy kun vangeille selviää, että yksi joutuu jäämään pois pakoreissulta. Michael onnistuu selvittämään kulkureitin sairasosastolle. Abruzzi uhkaa tappaa T-Bagin, ellei tämä jättäydy pois joukosta.
13 Rengas kiristyy (End of the Tunnel) Paul Scheuring Sanford Bookstaver 28. marraskuuta 2005 1AKJ12
Michael yrittää viivyttää Lincolnin teloitusta vahingoittamalla sähkötuolia, mutta epäonnistuu. Veronica ja Nick vaativat, että Terrence Steadmanin ruumis nostetaan haudasta. Lincolnin armonaika on päättynyt.
14 Rottajahti (The Rat) Paul Scheuring Sanford Bookstaver 28. marraskuuta 2005 1AKJ13
Michael yrittää viivyttää Lincolnin teloitusta vahingoittamalla sähkötuolia, mutta epäonnistuu. Veronica ja Nick vaativat, että Terrence Steadmanin ruumis nostetaan haudasta. Lincolnin armonaika on päättynyt.
15 Epätoivon hetket (By the Skin & the Teeth) Matt Olmstead Kevin Hooks 20. maaliskuuta 2006 1AKJ14
Lincoln on näkevinään teloitusyleisön joukossa isänsä. Tuomari määrää Terrence Steadmanin ruumiin kaivettavaksi haudasta, ja teloitusta lykätään kahdella viikolla. Sucre keksii idean, jonka avulla Michael pääsee tarkistamaan uuden pakoreitin viemäriverkostosta sairasosastolle.
16 Menneisyyden vangit (Brother’s Keeper) Zack Estrin Greg Yaitanes 3. huhtikuuta 2006 1AKJ15
Katsaus menneisyyteen tuo uutta valoa Michaelin ja Lincolnin suhteeseen, sekä vankilan muiden asukkien entiseen elämään.
17 Kuin mielipuoli (J-Cat) Karyn Usher Guy Ferland 10. huhtikuuta 2006 1AKJ16
Johtaja Pope yrittää turhaan saada Michaelin paljastamaan palovammojensa alkuperän, ja tämä joutuu maksamaan kovan hinnan uppiniskaisuudestaan. Epätoivoinen Michael teljetään eristysselliin. Lincoln uskoo veljensä mielenterveyden järkkyvän. Sucre joutuu peittämään pakoaukon ennen kuin se paljastuu. LJ pääsee Kellermanin jäljille.
18 Huijarit (Bluff) Nick Santora ja Karyn Usher Jace Alexander 17. huhtikuuta 2006 1AKJ17
Michael kaivelee Haywiren muistista tatuointinsa puuttuvaa osaa. Muut pakotiimin vangit yrittävät estää Gearya huutokauppaamasta Michaelin ja Sucren selliä.
19 Avain vapauteen (The Key) Zack Estrin ja Matt Olmstead Sergio Mimica Gezzan 24. huhtikuuta 2006 1AKJ18
Michael miettii, miten hän saisi klinikan avaimen Saralta. Lincolnille selviää hänen isänsä osuus tapahtumiin, jotka veivät hänet telkien taakse. Avocadon ahdistelu saa Tweenerin epätoivoiseksi.
20 Ei paluuta (Tonight) Zack Estrin Bobby Roth 1. toukokuuta 2006 1AKJ19
Pakotunneli on paljastunut, joten matkaan on lähdettävä samana iltana. Tehovalvonnassa oleva Lincoln joutunee jäämään joukosta. Michael kertoo pakosuunnitelmasta Saralle, joka ei suostu auttamaan. Viimeisenä keinonaan Michael kääntyy vankilanjohtajan puoleen.
21 Hetki lyö (Go) Matt Olmstead Dean White 8. toukokuuta 2006 1AKJ20
Michael käskee Popen siirtää Lincolnin klinikalle. Pakovangit pääsevät lukitsemattomasta ovesta Saran työhuoneeseen. Westmoreland joutuu luopumaan leikistä, mutta hän paljastaa pitkään säilyttämänsä salaisuuden. Kahdeksan vangeista pääsee muurin yli.
22 Karkumatkalla (Flight) Paul Scheuring Kevin Hooks 15. toukokuuta 2006 1AKJ21
Johtaja Pope ja Bellick aloittavat suuroperaation vankilasta paenneiden jäljittämiseksi. Veronica löytää pitävän todisteen Lincolnin syyttömyydestä.