Descent (videopeli)

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta PTMC)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hakusana ”Descent” ohjaa tänne. Sanan muista merkityksistä kerrotaan täsmennyssivulla.
Descent
Kehittäjä Parallax Software
Julkaisija Interplay
Jakelija Steam, GOG.com ja PlayStation Store
Pelisarja Descent
Julkaistu
  • 17. maaliskuuta 1995
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: Teini-ikäisille
USK 12
Alusta Macintosh, MS-DOS, NEC PC-9801
Jakelumuoto CD-ROM, levyke
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Descent on Parallax Softwaren kehittämä ja Interplay Entertainmentin julkaisema ensimmäisen persoonan ammuntapeli, joka on julkaistu vuonna 1995 MS-DOS:lle.

Descent poikkesi aikanaan jonkin verran muista ensimmäisen persoonan ammuntapeleistä, sillä se on tavallisen ammuntapelin ja lentosimulaattorin yhdistelmä. Peliä pelataan avaruushävittäjän sisällä istuvan lentäjän näkökulmasta, ja sitä on helpompi pelata joystickillä kuin näppäimistöllä ja hiirellä. Descent on aito 3D-peli, toisin kuin useimmat samoihin aikoihin julkaistut ensimmäisen persoonan ammuntapelit, kuten Doom.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

PTMC (Post Terran Minerals Corporation) on aurinkokunnan suurin kaivosyhtiö, jolla on toimintaa kaikkialla aurinkokunnassa ja sen ulkopuolellakin. Mutta eräänä päivänä PTMC:n kaivosrobotit tulivat hulluiksi, ilmeisesti jonkinlaisen tietokoneviruksen takia. Tämän seurauksena PTMC:n kaivokset joutuivat tuntemattomiin käsiin. PTMC epäili, että nämä robotit kerääntyisivät ja aloittaisivat suuren hyökkäyksen Maahan. Sen estääkseen PTMC palkkaa palkkasoturin, joka tunnetaan vain nimellä ”Material Defender” (”Tärkeä puolustaja”). Puolustajan tehtävä on tuhota kaikki tartunnan saaneet kaivokset tuhoamalla niiden reaktorit, jotta robotit eivät kykenisi uhkaamaan Maata.

Parallax Softwaren omistaessa Descentin oikeudet PTMC koostui sanoista Post Terran Minerals Corporation mutta oikeuksien siirtyessä Outrage Entertainmentille PTMC koostui sanoista Post Terran Mining Corporation.lähde?

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuvakaappaus Descentistä

Descentissä on 27 kenttää, jotka jakaantuvat kaikkiin kahdeksaan planeettaan ja Plutoon aurinkokunnassa. Lisäksi on vielä kolme salakenttää. Aurinkokunnan kaasuplaneetoilla (Jupiter, Saturnus, Uranus ja Neptunus) kentät on rakennettu planeettojen kuihin. Kentissä 7 ja 27 on loppuvastuksina generaattoreiden sijasta ”pomorobotit”, jotka pitää tuhota, jotta kentästä selviää.

Descentissä on viisi vaikeustasoa, jotka ovat seuraavat helpommasta vaikeimpaan: Trainee, Rookie, Hotshot, Ace ja Insane.

Pelissä on tuki lähiverkossa pelaamiseen IPX/SPX-protokollan avulla.[1]

Perintö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Descent-peli sai kaksi virallista jatko-osaa, Descent II sekä Descent 3 -pelit. Descendent Studios -niminen studio ilmoitti tekevänsä pelin nimeltä Descent: Underground maaliskuussa 2015, johon studio sai virallisen Descent-lisenssin käyttöönsä Interplayltä.[1] Pelin nimi on sittemmin muuttunut, eikä se käytä enää Descent-nimeä.[2] Parallax Softwaren perustajat Mike Kulas ja Matt Toschlog perustivat myöhemmin uuden studion nimeltä Revival Productions, jonka ensimmäinen peli on Overload, henkinen seuraaja kahdelle ensimmäiselle Descent-pelille.

Pelillä on edelleen laaja kannattajajoukko, ja peliin tehdään yhä uusia kenttiä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Classic FPS Descent to be rebooted by Star Citizen alums 18.3.2015. Ars Technica. Viitattu 5.6.2018.
  2. Little Orbit and Descendent Studios Reach Settlement on Long Awaited 6DOF Shooter Yahoo! Finance. 3.10.2022. Viitattu 11.3.2022. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]