PSA-järjestelmä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

PSA on lyhenne sanoista "Professional Services Automation" ja se tarkoittaa asiantuntijayritysten toiminnanohjausta. Se eroaa perinteisestä toiminnanohjauksesta kevyemmän rakenteensa puolesta. PSA-järjestelmissä ei yleensä ole ERP:ssä yleistä tuotannonohjausta ja varastonhallintaa. PSA-järjestelmät on kehitetty tukemaan asiantuntijapalveluille tyypillisen projektiluontoisen työn hallintaa ja tyypillisesti järjestelmä keskittyy tilaus- tai tuntipohjaisesti laskutettavien projektien ohjaamiseen, seurantaan ja laskutukseen. PSA-järjestelmä pitää sisällään yleisesti projektinhallinnan, työajanseurannan, laskutuksen ja johdon raportoinnin. Lisäominaisuuksina voi olla esimerkiksi asiakashallintajärjestelmä (CRM).[1]

Useat PSA-järjestelmät rakennetaan nykyään selainkäyttöisiksi, eli ne ovat käytettävissä nettiyhteyden avulla miltä tahansa koneelta. Samalla on yleistynyt ohjelmistojen ASP-palvelumalli. Asiakas ei osta ohjelmaa eikä asenna sitä itse, vaan palveluntarjoaja vastaa ohjelmiston fyysisestä ylläpidosta.

PSA-ohjelmistot ovat tyypillisesti projektityötä tekevien organisaatioiden käytössä, esimerkiksi erilaisissa suunnitteluprojekteissa ohjelmisto-, insinööri-, arkkitehti- tai mainosalalla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]