Rey Mysterio

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Oscar Gutierrez)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo Rey Mysteriosta. Hänen sedästään, katso Rey Misterio, Sr.
Rey Mysterio
Henkilötiedot
Syntynyt11. joulukuuta 1974 (ikä 49)[1]
Chula Vista, California[1]
Kansalaisuus  Yhdysvallat
Showpainija
Kehänimet Rey Mysterio
Colibri
El Nino
Rey Misterio II
Super Nino
Rey Mysterio Jr.[1]
Aktiivisena 1989–
Pituus 168 cm[2]
Paino 79 kg[2]
Kouluttajat Rey Misterio, Sr.
Super Astro[1]
Aiheesta muualla
www.reymysterio.com

Óscar Gutiérrez Rubio[3] (s. 11. joulukuuta 1974[4] San Diego, Kalifornia,[3] Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen showpainija ja työskentelee WWE:ssä kehänimellä Rey Mysterio. Hän on tällä hetkellä Smackdown brändissä. Mysterio on yksi WWE:n vanhimmista painijoista, joiden ura jatkuu edelleen.[5] Mysterio painii maski päässään imagonsa vuoksi. Mysterio on tällä hetkellä hallitseva WWE United States Championship-mestari kolmatta kertaa.[6]

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rey Mysterio harjoitteli hänen setänsä Rey Misterio, Sr. kanssa ja hän debytoi 30. huhtikuuta, 1989[4] ollessaan vain 14-vuotias. Hän aloitti varhain Meksikossa käyttämällä nimeä Colibri, mutta hieman myöhemmin hänen setänsä antoi nykyistä vastaavan paininimen Rey Misterio Jr. Alkuvuosina hän paini meksikolaisessa Asistencia Asesoría y Administración(AAA)-painiorganisaatiossa.[1]

Extreme Championship Wrestling[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1995 vuonna Mysterio debytoi Paul Heymanin johtamassa ECW:ssä. Ensimmisessä ottelussaan Psicosisia vastaan hän otteli voitokkaasti. Tämä ottelu oli heidän ensimmäinen merkityksellinen amerikkalainen showpainiottelunsa. Mysterio ja Psicosis ottelivat suositun ja brutaali Mexican Death -ottelun, jonka Mysterio voitti.[7] Viimeisen ECW:n ottelen hän otteli maaliskuussa 1996 Big Ass Extreme Bash-tapahtumassa.

World Championship Wrestling[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1996 Mysterio siirtyi WCW:ään. Hän debytoi WCW:n The Great American Bashissa. Hänellä oli vastassa Dean Malenko Cruiserweight mestaruudesta, missä Malenko säilytti mestaruutensa.[8][9] Mysterio voitti kuitenkin pari viikkoa myöhemmin Cruiserweight Championship-mestaruuden Malenkolta,[8][10][11] mutta hävisi vyönsä 27. lokakuuta Halloween Havocissa Malenkolle takaisin.[12] World War 3.-tapahtumassa Mysteriolla oli ottelu Último Dragon J-Crown mestaruudesta, mutta Dragon voitti säilyttäen mestaruutensa. Vuoden 1997 Halloween Havocissa oli Title vs. Mask - ottelu Eddie Guerreron kanssa Cruiserweight Championship- mestaruudesta, jossa Mysterio onnistui saamaan mestaruuden haltuunsa toistamiseen, mutta hävisi mestaruuden Eddie Guerrerolle takaisin jo pari viikkoa myöhemmin.[1] Vuoden 1998 alussa WCW:n Thunder-tapahtumassa Mysterio voitti Juventudin ja voitti Cruiserweight Championship- mestaruuden kolmannen kerran, mutta hävisi jo 9 päivän päästä Souled Out-tapahtumassa Chris Jericholle mestaruuden. Tämän jälkeen Mysterio jäi puolen vuoden ajaksi sivuun polvileikkauksen vuoksi. Mysterio palasi takaisin Bash at the Beach-tapahtumassa ja otteli heti Cruiserweight Championship- mestaruudesta Jerichon kanssa ja voitti mestaruuden neljännen kerran.[13]

Myöhemmin samana vuonna Mysterio liittyi Latino World Orderiin, vaikka ensikisi vastustikin tätä. Vuoden 1999 SuperBrawl IX:ssä oli matsi Hair vs. Mask, jonka voitti Kevin Nash. Mysterio joutui riisumaan maskinsa. Matsin jälkeen Mysterio soitti sedälleen ja kertoi tapahtumasta. Uncensoredissa Mysteriolla oli vastassaan Kevin Nash, joka voitti Mysterion Lex Lugerin avustuksella. Seuraavan yön Nitrossa Mysterio julistettiin nelinkertaiseksi Cruiserweight mestariksi voittamalla Billy Kidman. Kaksi viikkoa myöhemmin Kidman ja Mysterio liittoutuivat ja voittivat Chris Benoitin ja Dean Malenkon WCW World Tag Team mestaruudet. 19. huhtikuuta Mysterio hävisi Cruiserweight mestaruuden Fatal 4-Way matsissa Psycosikselle ja saman vuoden Slamboreessa Mysterio ja Kidman hävisivät WCW World Tag Team mestaruudet Ravenille ja Perry Saturnille. Ennen tätä hän voitti viidennen kerran Cruiserweight mestaruuden. 19. elokuuta Mysterio hävisi vyönsä Lenny Lanelle WCW: Thunderissa. 18. lokakuuta Mysterio ja hänen pitkä aikainen kaverinsa Konnan voittivat World Tag Team mestaruudet Booker Tltä ja Stevie Raylta, mutta jo kuuden päivän päästä he hävisivät mestaruudet Booker Tlle ja Stevie Raylle. 26. maaliskuuta, 2001 Mysterio ja Kidman voittivat Cruiserweight Tag Team mestaruudet Elix Skipperiltä ja Kid Romeolta, mutta mestaruudet lakkautettiin samana päivänä.

X Wrestling Federation ja Consejo Mundial de Lucha Libre[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mysterio paini vähän aikaa X Wrestling Federationissa eli XWF:ssä ja Consejo Mundial de Lucha Libressä eli CMdLL:ssä Meksikossa ilman maskia.

SmackDown! (2002)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2002 kesäkuussa Mysterio solmi sopimuksen WWE:n kanssa ja nimi muuttui Rey Mysterioksi ilman Jr. päätettä. Ennen ensiesiintymistä Vince McMahon pyysi Mysteriota taas käyttämään maskia otteluissa. Hän teki debyyttinsä 25. heinäkuuta, 2002 SmackDown brändissä Chavo Guerreroa vastaan voittamalla hänet. Piakkoin hän liittyi John Cenaan ja Edgeen, jotka feudasi The Un-Americansien kanssa. Mysterio alkoi feudata Kurt Anglen kanssa. SummerSlamissa mysteriö otteli Anglen kanssa tavallisessa matsissa, mutta hävisi luovutuksella Kurtin raakaan ankle lockiin. Mysterio ja Edge muodostivat tag teamin ja pääsivät No Mercyyn haastamaan Kurt Anglen ja Chris Benoitin ensimmäisistä WWE Tag Team mestareista, mutta Angle ja Benoit voittivat matsin. 24. lokakuuta Mysterio ja Edge voittivat Los Guerrerosit ja olivat näin ollen ykkös haastajia WWE Tag Team mestaruuksista. 7. marraskuuta he voittivat Tag Team mestaruudet, mutta pitelivät niitä vain 12 päivää, kunnes hävisivät Triple Threat Tag Team -ottelussa Los Guerreroseille. Myös entiset Tag Team mestarit Angle ja Benoit olivat matsissa. Mestaruuksien häviämisen jälkeen heidän tiet erosivat toisistaan.

Cruiserweight mestaruus (2003-2004)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rey jakelee nimikirjoituksia vuonna 2004

6. maaliskuuta, 2003 Rey voitti Tajirin ja Jamie Noblen triple threat matsissa ja sai Cruiserweight mestaruus mahdollisuuden WrestleMania XIX:n Matt Hardyä vastaan. Mysterio kumminkin hävisi WrestleManiassa, koska Shannon Moore sekaantui otteluun. Backlashissä Rey otteli The Big Showta vastaan häviämallä alle neljässä minuutissa. 22. toukokuuta SmacDownissa Mysterio voitti Shannon Mooren ja Crash Hollyn eliminointi handicap ottelussa tullakseen ykkös haastajaksi Cruiserweight mestaruudesta. 5. kesäkuuta Mysterio voitti Cruiserweight mestaruuden Matt Hardyltä. 25. syyskuuta SmackDownissa Rey hävisi mestaruutensa Tajirille. No Mercyssä heillä oli matsi Tajirin mestaruudesta, mutta Rey hävisi Tajirin huijattua matsissa. 30. joulukuuta Rey voitti Cruiserwight mestaruuden Tajirilta. Royal Rumblessa Mysterio puolusti mestaruuttaan Jamie Noblea vastaan voittamalla tämän. No Way Outissa Rey hävisi Chavolle mestaruuden.

WrestleMania XX:ssä Rey osallitstui Cruiserweight Open otteluun Chavo Guererron mestaruudesta, mutta Chavo säilytti mestaruuden. 18. maaliskuuta SmackDownissa Mysterio voitti Gauntlet ottelun ja ansaitsi WWE mestaruus ottelun hänen ystäväänsä Eddie Guerreroa vastaan. Myöhemmin samana iltana Rey hävisi Eddielle päätapahtumassa WWE mestaruudesta. Judgement Dayssä hän liittoutui tulevaisuuden partnerin Rob Van Damin kanssa ja voittivat The Dudley Boyzit. 17. kesäkuuta Rey voitti jälleen Cruiserweight mestaruuden. Se oli hänelle jo kahdeksas kerta ja kolmaskerta WWE uran aikana. The Great American Bashissa Rey puolusti mestaruuttaan onnistuneesti Chavo Guerreroa vastaan. 29. heinäkuuta Mysterio hävisi mestaruuden Spike Dudleylle, joka oli juuri kääntynyt "heeliksi". Survivor Seriesissä oli nelin matsi Cruiserweight mestaruudesta, missä Spike säilytti mestaruuden. Ottelussa oli mukan Dudleyn ja Reyn lisäksi Chavo ja Reyn pitkäaikainen kaveri Billy Kidman.

Paluu Tag teamiin (2005)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

619 Eddielle

Survivor Seriesin epäonnistumisen jälkeen Rey ja Rob Van Dam perustivat oman tiimin. 9. joulukuuta SmackDown!:ssa Rey ja RVD voittivat WWE Tag Team mestaruudet René Dupreélta ja Kenzo Suzukilta. Armageddonissa he puolustivat entisiä mestareita vastaan onnistuneesti. 13. tammikuuta Rey ja RVD hävisivät mestaruudet The Basham Brotherseille ja RVD loukkaantui. No Way Outissa Rey voitti Tag Team mestaruudet takaisin Eddie Guerreron kanssa. WrestleMania 21:ssä ei nähty WWE Tag Team mestaruus ottelua sen sijaan Rey ja Eddie ottelivat toisiaan vastaan, minkä Rey voitti. 21. huhtikuuta SmackDown!ssa MNM veivät Reyn ja Eddien mestaruudet. SummerSlamissa Mysterio otteli Guerreroa vastaan ladder matsissa. Rey voitti matsin lopulta. Tämän jälkeen hänellä oli feudi JBL:n kanssa. No Mercy:ssä Mysterio otteli häntä vastaan ja hävisi. 13. marraskuuta Eddie oli löydetty kuolleena hotelli huoneestaan Samana iltana WWE Super Show’ssa, missä Mysterio piti tunteellisen puheen Eddiestä. Hän jopa riisui maskinsa, mutta kukaan ei nähnyt hänen kasvojaan. Mysterio oli Survivor Seriesin päätapahtumassa Team SmackDown!ssa, johon kuuluivat Reyn lisäksi Randy Orton, Bobby Lashley, Batista ja JBL, jotka voittivat Team RAW:n johon kuuluivat: Shawn Michaels, Kane, The Big Show, Carlito ja Chris Masters. 13. joulukuuta Mysterio ja World Heavyweight mestari Batista voittivat WWE Tag Tem mestaruudet MNM:ltä. Armageddonissa Mysterio ja Batista ottelivat World Tag Team mestareita The Big Show’ta ja Kanea vastaan. Show ja Kane voittivat ottelun. 30. joulukuuta SmackDown!ssa Rey ja Batista hävisivät Tag Team mestaruudet MNM:lle, jotka saivat apua Mark Henryltä. Vuoden 2006 alussa Mysterio osallistui Royal Rumble-tapahtumaan, voittaen koko ottelun eliminoimalla viimeisenä Randy Ortonin. Samalla Rey teki kehässäoloennätyksen 62 minuuttia 12 sekuntia

Rey ja Chavo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rey ja Chavo Guerrero olivat pitkään hyviä ystäviä, mutta Chavo piti Reytä mielestään liian Guerrerona ja nämä riitaantuivat. Rey ja Chavo olivat ottelemassa, mutta edesmenneen Eddie Guerreron vaimo, Vickie Guerrero tuli väliin ja yritti saada heidät sopimaan. Tämä ei tosin tuottanut tulosta ja niinpä he jatkavat edelleen riitaansa. Chavo haastoi Reyn "I Quit" -matsiin, jonka Rey hävisi. Ottelussa Rey kiipesi tukiputkea ylöspäin, Chavo kuitenkin nappasi ja käänsi Reyn siitä pää alaspäin, joten hän jäi polvistaan roikkumaan putkeen.Chavo alkoi lyödä Reyn polvea terästuolilla ja Reyllä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin luovuttaa. Rey palasi sairausloman jälkeen SmackDowniin.Reyn sopimus tosin päättyi samoihin aikoihin,kun hän palasi sairauslomaltaan. Hänen huhuttiinkin siirtyvän kilpailevaan federaatioon TNA:han, mutta siihen siirtyminen ei ollut todennäköistä, sillä Rey kertoi palaavansa WWE:ehen, jotta saisi ottaa vielä yhden ottelun Chavo Guerreroa vastaan ja jäisi vielä painimaan kauemmaksi aikaa. Rey Mysterio palasi Mexicossa pidetyssä Smackdownissa ennen Summerslam-PPV:tä, mutta Reyta esittikin hänen ex-ystävä Chavo Guerrero.

WWE SummerSlam tapahtumassa tapahtui kauan odotettu Rey Mysterion comeback kymmenen kuukauden tauon jälkeen. Reylle oli määrätty ottelu Chavo Guerreroa vastaan. Hopeamaaliin sonnustautunut Rey tuli kehään suurten hurrausten saattelemana ja Chavo sai osakseen halveksuntaa. Chavo yritti vahingoittaa Reyn vasenta polvea toistamiseen, mutta vihdoin kolmannen 619-liikkeen jälkeen Rey lopulta otti Chavosta voiton ja poistui nilkuttaen kehästä.

RAW ja paluu SmackDowniin (2008-nykyhetki)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rey siirtyi RAW:iin WWE Draft tapahtumassa, jossa useat supertähdet tulevat siirretyksi toiseen brändiin. Reyn saatua tietää että hän on nyt RAW:ssa hän meni kättelemään kehässä seisovaa Triple H:ta. Seuraavana maanantaina RAW:ssa Mysterion toivotti tervetulleeksi Santino Marella, tämän puhuessaan Rey:lle ilkeästi, Rey vastasi tähän 619 liikkeellään.

Rey otteli Unforgivenissä World Heavyweight Championship Scramble:ssä Kanea, Batistaa, JBL:ää ja yllättäen mukaan tullen Chris Jerichoa vastaan. Rey tuli kehään neljäntenä mutta ei yltänyt ihan mestaruuteen jonka vei yllättäen Jericho. Seuraavassa erikoistapahtumassa eli No Mercyssa Reylla oli ottelu Kanea vastaan mutta Kane hylättiin tuolin käytön vuoksi. Rey Mysterio pääsi Intercontinental finaaliin, mutta hävisi CM Punkille Armageddonissa. Rey karsiintui Elimination Chamber matsiin voittamalla William Regalin. Mysterio hävisi Elimination Chamber matsin eliminoitumalla viimeisenä. Chamberin ja World Heavyweight Championshipin voitti Adam CopelandEdge. Wrestlemania XXV:ssä Mysterio esiintyi Dark Knight - Elokuvasta tuttuna Jokerina ja voitti JBL:N 21 sekunnissa jonka myötä hän nousi Intercontinental mestariksi. 12. huhtikuuta WWE:n Draft tilaisuudessa Mysterio siirti takaisin SmackDowniin. Judgenment day:ssa Rey Mysterio voitti Chris Jerichon ja säilytti Intercontinental mestaruutensa.Extreme rules tapahtumassa Mysteriolla oli no hold barred match jälleen Chris Jerichoa vastaan.Mysterio kuitenkin hävisi ensin Jerichon revittyä hänen maskinsa irti ja selättämällä. The Bashissa Rey voitti mestaruuden takaisin maski vs. mestaruus matsissa.Night Of Champions-tapahtumassa Mysteriolla oli IC-Mestaruus ottelu Dolph Zigleriä vastaan mutta Rey voitti ja sai pitää IC-Mestaruuden.summerslam-tapahtumassa Rey otteli taas zigleriä vastaan. Mysterio voitti tiukan matsin. Mysterion oli tarkoitus puolustaa IC titteliään Ziggleriä vastaan Breaking Point ottelussa, mutta rey kärähti huumeista ja hänelle määrättiin 30 päivän painikielto. Rey joutui häviämään IC tittelin John Morrisonille. Rey:tä odotetaan takaisin kehään syyskuun lopussa. Rey Mysterio ja Rawista SmackDowniin siirtynyt Batista haastoi Unified Tag Team Championit Big Show’n ja Chris Jerichon mestaruusotteluun. Mutta hävisivät tiukan ottelun Big Shown lyötyä Mysteriota päähän.Bragging Rightsissa Mysteriolla oli mahdollisuus voittaa raskaan sarjan maailmanmestaruus. Matsissa muut olivat CM Punk, Batista ja raskaansarjan maailmanmestari Undertaker. Undertaker kuitenkin voitti matsin selättämällä Batistan. Survivor Seriesissä Mysterio kohtasi Batistan Rey teloi Batistan niin pahasti että tuomari joutui keskeyttämään ottelun.

Smackdown! (2010)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Smackdownin uudenvuoden päivänä Mysterio otteli Beat the Clock challengessa ja voitti ottelunsa Chris Jerichoa vastaan. Myöhemmin illalla Mysterio häiritsi Batistan ja R-Truthin välistä ottelua ja näin Rey voitti Beat the Clock Challengen. Kuitenkin Smackdownin konsultti Vickie Guerrero ilmoitti, että Mysterio kohtaa ensi viikolla Batista ykköshaastajuudesta. Ottelu päättyi kuitenkin tuloksettomaan kun Undertaker ilmaantui. Seuraavalla viikolla Mysterio kohtasi Batistan uudelleen tällä kertaa Steel Cage-ottelussa. Batista hallitsi suurimman osan, mutta Mysterio voitti, kun potkaisi häkin oven Batistaa päin ja näin Rey pääsi koittamaan World Heavyweight Championin voittoa Royal Rumblessa 31.1.10. Rey Hävisi Undertakerille saatuaan Last Riden. Rey pääsi taas koittamaan voittaa World Heavyweight Championin Elimination Chamberissa Helmikuussa 2010. Reyn selätti John Morrison. Rey voitti Luke Gallowsin yhdessä Friday Nightissä.Viikkoja myöhemmin CM Punk haastoi Reyn matsiin.Matsi olisi wrestlemaniassa 26.Lopulta Rey suostui. Mutta loppujen lopuksi Rey otteli Luke Gallowsia vastaan muutama päivä ennen Wrestlemaniaa ja ehtoina oli:Jos Rey vottaisi ottelu Wrestlemaniassa olisi Street fight ja jos Gallows voittaisi Reyn pitäisi liittyä CM Punkin aloittamaan Streittari yhteisöön jos hän häiviäisi Wrestlemaniassa. Rey kuitenkin hävisi Gallowsille Punkin häirittyä ottelua.Wrestlemaniassa Rey voitti 619 avulla Punkin ja ei joutunut liittymään streittari yhteisöön.Extreme rulesissa Rey otteli Punkkia vastaan jossa Punk kuitenkin voitti koska naamioitunut mies(Joey Mercury)sekaantui otteluun ja näin Punk säilytti hiuksensa.Over of the limitissä oli pelissä Punkin tukka ja Reyn streittari sopimus.Rey voitti ottelun ja Punk menetti hiuksensa. Seuraavana perjantaina Smackdownissa Rey otteli Undertakeria vastaan, jossa voittaja pääsee Fatal 4 Way tapahtumaan nelinotteluun. Mysterio hävisi ottelun, kun hän yritti Moonsaultia, mutta Undertaker käänsi siitä Tombstone Piledriverin. Seuraavalla viikolla ilmoitettiin Undertakerin joutuneen vegetatiiviseen tilaan ja näin järjestettiin 20-men battle royal. Mysterio voitti, kun hän eliminoi Kanen. Seuraavina viikkoina Kane syytti Jack Swaggeriä, Big Showta, CM Punkia ja Reytä. Mysterio joutuikin Chokeslamin ja Tombstonen uhriksi. Tapahtumassa Rey voitti raskaan sarjan maailmanmestaruuden, kun Kane häiritsi ottelua. 18.7.2010 Money In The Bank -tapahtumassa, uusinta-ottelussa Rey voitti Jack Swaggerin toisen kerran, mutta ei ehtinyt olla mestari kauan. Heti ottelun jälkeen, Kane ilmestyi paikalle juuri voittamansa Money in the bank -salkkunsa kanssa (salkulla voi lunastaa itselleen mestaruusottelun milloin vain 12 kuukauden sisällä). Ottelu käynnistyi saman tien ja Kane voitti mestaruuden huonossa kunnossa olleelta Mysteriolta hetkessä tekemällä ensin Chokeslamin ja sitten Tombstone Pilledriverin. Mysterio sai uusintaottelun Kanea vastaan SummerSlamiin voittamalla Swaggerin "2 out of 3 falls" matsissa. Mysterio kuitenkin epäonnistui voittamaan Kanen SummerSlam:ssa. Seuraavassa SmackDown:ssa Alberto Del Rio tuli keskeyttämään Reyn puheen. Tästä seurasi heidän välilleen illan pääottelu jonka Del Rio voitti yllättäen luovutuksella.

27. elokuuta Smackdownissa hän hävisi No Disqualification matsissa Kanelle ja tämän jälkeen joutui Alberto Del Rion hyökkäyksen kohteeksi joka vahingoitti jo valmiiksi loukkaantunutta Mysterion vasenta kättä jolloin hän joutui hetkellisesti sairauslomalle. Tämä johti Mysterion ja Del Rion välisen feudin kasvamiseen entisestään. Mysterio palasi Smackdownin ensimmäisessä jaksossa SyFy kanavalla ja yritti hyökätä Del Rion kimppuun ja iski 619 liikkeen Del Rion kehäkuuluttajalle Del Rion karattua kehästä. 8. lokakuuta Smackdownissa Mysterio voitti Del Rion ja lopetti tämän voittoputken. 15. lokakuuta hän voitti Cody Rhodesin jolloin hänestä tuli toinen jäsen Smackdownin tiimiin Bragging Rights tapahtumaan. 22. lokakuuta Mysterio voitti Big Show’n ja Kofi Kingstonin kanssa The Mizin, Sheamusin ja Ezekiel Jacksonin brändien (Rawin ja Smackdownin) välisessä kuuden miehen tag team ottelussa. Bragging Rights tapahtumassa Mysterio joutui poistumaan kesken ottelun Alberto Del Rion hyökättyä hänen kimppuunsa. Hän kuitenkin palasi auttaamaan Edgeä joka olisi ollut viimeinen jäljellä oleva Smackdown tiimistä. He saivat eliminoitua CM Punkin, Ezekiel Jacksonin ja The Mizin ja veivät Bragging Rights voiton toisen kerran Smackdownille. Sen jälkeen hän osallistui Smackdownissa Triple Threat ykköshaastajuus matsiin Edgeä ja Alberto Del Rioa vastaan Kanen World Heavyweight mestaruudesta Survivor Series (2010) tapahtumassa. Ykköshaastajuus matsin voitti kuitenkin Edge, kun hän teki Spearin Del Riolle, jonka olkapäillä Mysterio oli. Tämän jälkeen Rey ja Del Rio jatkoivat feudiaan ja sopivat Survivor Seriesiin Traditional Survivior Series Elimination ottelun. Team Mysterioon kuului Mysterion lisäksi Big Show, Kofi Kingston, MVP ja Chris Masters. Team Del Rioon kuului Del Rion lisäksi Drew McIntyre, "Dashing" Cody Rhodes, Jack Swagger ja Tyler Reks. Ottelussa Team Mysterio voitti, kun Mysterio teki 619:n ja Big Show Chokeslamin. Del Rio olisi kuulunut vielä otteluun, mutta Big Show tyrmäsi hänet ottelun aikana ja näin ei voinut Del Rio jatkaa. Seuraavalla viikolla Mysterio puhui World Heavyweight Championista ja Del Rio tuli ja he alkoivat puhua Mysterion murtuneesta kädestä ja terästuoleista. Tämä johti otteluun TLC:ssä ja se tulisi olemaan Tuolit ottelu. Kuitenkin Smackdownin GM Theodore Long ilmoitti että TLC:ssä tulisi olemaan Fatal 4 Way TLC ottelu Kanen, Edgen; Del Rion ja Mysterion välillä. Tapahtumassa ottelun voitti Edge. Mysterio ja Del Rio jatkoivat vieläkin kiistaansa ja heidän välinen feudi kulminoitui Smackdownissa "2 out out of 3 falls" otteluun. Del Rio voitti kun Rion kehäkuuluttaja tarttui Mysteriota jalasta kehän ulkopuolella ja hänet uloslaskettiin. Ottelun jälkeen Mysterio purki turhautumistaan Ricardo Rodriguesiin (Del Rion kehäkuuluttaja) ja teki tälle 619.

Painiliikkeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rey Mysterio Kurt Anglen kimpussa.

619 (six-one-nine) on Mysterion lopetusliike. Liike on saanut nimensä Reyn kotikaupungin, San Diegon suuntanumerosta, joka on 619. 619 tapahtuu yleensä näin: vastustaja potkaistaan köysiin, juostaan köysiä päin, otetaan köysistä kiinni ja heilautetaan jalat vastustajan kasvoihin ja joskus sen jälkeen noustaan köysille, hypätään niskan päälle, pyöräytetään ja selätetään. Joskus (jos vastustaja jää makaamaan selälleen maahan) Rey hyppää mahalleen vastustajan päälle. Reyn uudet 619-liikkeet ovat The 619 Senton ja The 619 splash Pin.


Mestaruudet ja saavutukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Asistencia Asesoríä y Administracíón
    • 1x Mexican National Treios mestaruus -Osatagónin ja Super Nuñecon kanssa
    • 6x Mexican National Welterweight mestaruus
    • AAA Hall of Fame (2007)[1]
  • International Wrestling All-Stars
  • Tijuana, Mexico[1]
    • Tijuana Hall of Fame[1]
  • World Championship Wrestling
    • 5x WCW Cruserweight mestaruus
    • 1x WCW Cruserweight Tag Team mestaruus -Billy Kidmanin kanssa
    • 3x WCW World Tag Team mestaruus - Billy Kidmanin, Konnanin ja Juventud Guerreran kanssa[1]
  • World Wrestling Association
    • 3x WWA Lightweight mestaruus
    • 1x WWA Tag Team mestaruus -Rey Misterion kanssa
    • 3x WWA Welterweight mestaruus[1]
  • World Wrestling Council
    • 1x WWC World Junior Heavyweight mestaruus[1]
  • Hardcore Wrestling Assocation
    • 1x HWA World mestaruus[1]
  • New Wrestling Assocation
    • 1x NWA Junior Heavyweight mestaruus[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p Rey Mysterio Wrestlingdatassa
  2. a b Rey Mysterio WWE:n virallisilla sivuilla
  3. a b Rey Mysterio Profile Online World Of Wrestling. Viitattu 27.4.2008.
  4. a b Rey Mysterio official web site Rey Mysterio.com. Arkistoitu 3.2.2008. Viitattu 24.9.2007.
  5. Rey Mysterion ura jatkuu yhä
  6. Rey Mysterio voitti United States mestaruuden SmackdownissaViitattu 12.8.2023
  7. Rey Mysterio's AAA Career Accelerator's Wrestling Rollercoaster. Viitattu 15.5.2008.
  8. a b Rey Mysterio's WCW Career (1996) Accelerator's Wrestling Rollercoaster. Viitattu 15.5.2008.
  9. The Great American Bash 1996 results Wrestling Supercards and Tournaments. Viitattu 15.5.2008.
  10. WCW Monday Nitro: July 8, 1996 The Other Arena. 1996-07-08. Arkistoitu 4.8.2007. Viitattu 16.5.2008.
  11. Rey Mysterio's first Cruiserweight Championship reign WWE. Viitattu 16.5.2008.
  12. Halloween Havoc 1996 results Wrestling Supercards and Tournaments. Viitattu 16.5.2008.
  13. Bash at the Beach tulokset

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Rey Mysterio.