Opiskelijavaihto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Opiskelijavaihto on toimintaa, jossa opiskellaan osa kotimaisesta tutkinnosta ulkomailla. Vaihto voidaan suorittaa esimerkiksi vastavuoroisesti - niin, että kohteesta tulee vaihto-opiskelija lähtijän opiskelupaikkaan. Opiskelijavaihto on merkittävä osa korkeakoulujen arkea ja se voi myös sisältyä pakollisena osana tutkintoon.

Vaihtoon lähdetään tyypillisesti korkeakoulujen kahdenvälisten sopimusten tai ohjelmien, kuten Erasmuksen kautta. Opiskelupaikan voi järjestää myös itse tai eri vaihto-organisaatioiden avulla, mikäli oppilaitoksen kautta ei löydy tai saa sopivaa vaihtopaikkaa. Opiskelupaikkansa itse tai vaihto-organisaation avulla järjestävä opiskelija on ns. omatoimivaihtari.

Vanhin tieto suomalaisen ulkomailla harjoittamista opinnoista on vuodelta 1291, kun Petrus Dacus de Finlandia lähetettiin opiskelemaan logiikkaa Århusiin.[1] Muita historiallisia esimerkkejä on esimerkiksi Mikael Agricolan humanististen aineiden ja teologian opinnot Wittenbergin yliopistossa vuonna 1536.[2]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Agricola: Suomen historian kronologia: 1200-luku 19.4.2007. Agricola - Suomen historiaverkko. Viitattu 22.7.2007.
  2. Aaltonen, Hannu: Agricolan jalanjäljillä: Wittenberg 23.11.2006. Agricola 2007: Turun yliopisto. Arkistoitu 10.8.2007. Viitattu 22.7.2007.
Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.