Omloop Het Nieuwsblad

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Omloop Het Nieuwsblad
Tiedot
Ajankohta helmikuun loppu, maaliskuun alku
Alue Flanderi, Belgia
Paikalliset nimet Omloop Het Nieuwsblad (hollanniksi)
Laji maantie
Kilpailu UCI Europe Tour
Tyyppi yhden päivän kilpailu
Historia
Ensimmäinen 1945
Kilpailuja yht. 68 (vuoteen 2015 mennessä)
Ensimmäinen voittaja Belgian lippu Jean Bogaerts
Eniten voittoja Belgian lippu Ernest Sterckx (3)
Belgian lippu Joseph Bruyere (3)
Belgian lippu Peter Van Petegem (3)
Viimeisin voittaja Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Ian Stannard

Omloop Het Nieuwsblad (vuoteen 2008 saakka Omloop Het Volk, usein pelkästään Het Volk), on UCI Europe Tour -sarjaan kuuluva yhden päivän maantiepyöräilykilpailu, joka ajetaan Itä-Flanderissa, Belgiassa joko helmikuun viimeisenä tai maaliskuun ensimmäisenä lauantaina. Semiklassikkona pidettävä Omloop Het Nieuwsblad on kategorialuokitukseltaan 1.HC, eli sen yläpuolella ovat vain suuret klassikkokilpailut sekä UCI ProTour -sarjan kilpailut. Omloop Het Nieuwsblad on Belgian ammattipyöräilykauden avauskilpailu, joka on ajettu usein kylmissä olosuhteissa. Kilpailussa on useita lyhyitä mukulakivipintaisia nousuja.

Het Volk -sanomalehti perusti kilpailun vuonna 1945. Yhtenä syynä oli kilpailevan lehden Het Nieuwsbladin järjestämä Flanderin ympäriajo, jolle haluttiin saada kilpailija. Het Volk -lehti lakkasi ilmestymästä vuonna 2008 ja Het Nieuwsblad osti sen. Samalla kilpailun nimi vaihtui. Omloop Het Nieuwsbladissa ja Flanderin ympäriajossa käytetään useita samoja nousuja ja monille ajajille Omloop Het Nieuwsblad onkin tärkeä valmistautumiskilpailu Flanderin ympäriajoa varten.

Omloop Het Nieuwsblad tunnettiin alkuaikoina myös nimellä Ghent–Ghent, sillä Ghent toimi kilpailun lähtö- ja maalikaupunkina vuosina 1945–1995. Nimeä käyttivät etenkin Het Volk -lehden kilpailijat, jotka eivät halunneet mainostaa kilpailijaansa. Vuosina 1996–2007 Omloop Het Volk päättyi Lokereniin, mutta vuonna 2008 Ghent oli jälleen sekä lähtö- että maalipaikkana.

Voittajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2015 : Niki Terpstra (2), Ian Stannard (1) et Tom Boonen (3).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]