Oktonautit

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Oktonautit (engl. The Octonauts) on Chorionin ja Brown Bag Filmsin CBeebies-kanavalle tuottama lasten tietokoneanimaatiosarja. Sarjan ensimmäinen osa näytettiin Britanniassa 4. lokakuuta 2010 ja sitä on esitetty muun muassa Australiassa ABC3-, Ranskassa TF1-, Yhdysvalloissa Disney Channel- ja Suomessa YLE TV2 -kanavilla. Sarjassa seurataan eläinten miehittämän merenalaisen Oktopodi-tutkimusaseman toimintaa ja seikkailuja. Sarjan hahmot on suunnitellut Meomi.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rooli Nimi Laji Kuvaus
kapteeni Valkonen (Barnacles) jääkarhu Valkonen johtaa oktonautteja, ja yleensä päättää oktonauttien suorittamista operaatioista.
luutnantti ja kryptozoologi Kwazii kissa Kwazii on silmälappua käyttävä kissa.
lääkäri Peso pingviini Peso hoitaa loukkaantuneet merieläimet ja oktonautit terveeksi.
tiedemies professori Vihi (Inkling) mustekala Professori Vihi perusti Oktonauttien tutkimusaseman tutkiakseen meriä ja niiden eläimistöä
tiedemies (meribiologi) tohtori Shellington merisaukko Shellington käytää yleensä suureennuslasia.
insinööri Viivi kani Viivi on vihreä kani ja pitää huolta Oktopodin merenalaisista kulkuneuvoista ja muista teknisistä välineistä.
tietotekniikan asiantuntija ja valokuvaaja Tessa (Dashi) koira (mäyräkoira) Tessa valokuvaa ja on vastuussa tutkimusaseman tietokoneista ja tutkimuslaitteista.
kokki Tumppi (Tunip) vihannes ja eläin eli vesiläinen Tumppi on puoliksi vihannes ja puoliksi eläin. Tumppi johtaa vesiläisiä.
Jutta merihevonen

Esineet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oktokompassi 
Oktokompassi on kommunikaatiotyökalu jolla Kapteeni Valkonen on yhteydessä muihin Oktonautteihin.
Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.