Nuori rakkaus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Nuori rakkaus”
Rauli Badding Somerjoki
Singlen ”Nuori rakkaus” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Muotokuva 1
 B-puoli ”Ja rokki soi”
 Julkaistu 1973
 Formaatti 7” vinyyli
 Tyylilaji teiniballadi
 Levy-yhtiö Love Records
Listasijoitukset

 Suomi #1

Rauli Badding Somerjoen muut singlet
Fiilaten ja höyläten
1973
”Nuori rakkaus”
1973
Näin käy rock & roll
1974

Nuori rakkaus on Rauli Badding Somerjoen singlejulkaisu, joka ilmestyi loppusyksyllä 1973. Se nousi Suomen singlelistan ykköseksi. Singlen on kustantanut Love Records ja sen luettelotunnus on LRS 2023. Uudelleenjulkaisuvuosi oli 1987.

"Nuori rakkaus" on cover-versio Tab Hunterin vuonna 1957 tunnetuksi tekemästä kappaleesta Young Love. Vuonna 1973 kappale oli brittilistan ykkösenä Donny Osmondin laulamana. Suomenkieliset koulumaailmaan sijoittuvat sanat kappaleeseen on tehnyt Heikki Harma, jonka oma ura taiteilijanimellä Hector oli tuolloin nousussa.

Kääntöpuolen kappale on "Ja rokki soi", jonka ovat tehneet Matti ja Teppo Ruohonen. Sovitusapua basso- ja kitaraosuuksiin on saatu Albert Järviseltä. Tällä kappaleella Badding osallistui saman vuoden Syksyn sävel -kilpailuun. Hän herätti esiintymisellään 2,6 miljoonan tv-katsojan huomiota, kun hän paiskasi lopuksi rekvisiittamikrofonin lattiaan.

Musiikkilehti Intro valitsi singlen tuoreeltaan kuukauden singleksi ja Suosikin Marco Polo vertasi Baddingia itseensä Olavi Virtaan. Badding esitti kappaleet myös 1. marraskuuta silloisen TV 2:n Iltatähti-ohjelmassa, jonka juontajana oli Markku Poijärvi.[1]

Singlen kansikuvassa Badding esiintyy moottoripyörän kanssa.

Singlen kappaleet ilmestyivät myös Baddingin kokoelma-albumeilla Muotokuva 1 (Love Records LXLP 512 / LXC 512, 1973), Paratiisi – Baddingin parhaat (Love Records LOVER 4, 1983) ja CD-paketilla Kaikki laulut (Siboney LXCD 616, 1997).

Singlen kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

A. Nuori rakkaus

(Joyner / Cartey – Bergström – Harma)

B. Ja rokki soi

(Ruohonen / RuohonenJärvinen – Ruohonen / Ruohonen)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Heikki Metsämäki & Juha Miettinen: Badding. Rauli Somerjoen elämä ja laulut. 3. painos. Jyväskylä: Sputnik, 2007. ISBN 951-97431-1-0.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkikappaleeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.