Nuoret Lakimiehet

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nuoret Juristit ry (entinen Nuoret Lakimiehet ry, ruots. Unga Jurister rf) on suomalaisten nuorten juristien etua valvova ammatillinen yhdistys. Yhdistys muutti suomenkielistä nimeään vuonna 2020.[1] Yhdistys on perustettu vuonna 1938 ja siihen kuuluu noin 1 000 eri aloilla vaikuttavaa juristia. Yhdistys on myös yksi Suomen Lakimiesliiton perustajajärjestöistä.

Yhdistyksen tarkoituksena on valvoa nuorten juristien ammatillisia ja muita etuja sekä toimia nuorten juristien ammatillisena ja sosiaalisena yhdyssiteenä. Nuoret Juristit osallistuu lisäksi yhteiskunta- ja oikeuspoliittiseen keskusteluun.

Edunvalvonta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhdisty valvoo työ- ja virkasuhteiden ehtoja ja ajaa palkkauskysymyksiin, työhyvinvointiin sekä työ- ja perhe-elämän yhteensovittamiseen liittyviä parannuksia. Viimeisimpien vuosien edunvalvonnallisena teemana on ollut tuomioistuinharjoittelu eli auskultointi.

Yhdistys järjestää keskustelutilaisuuksia, aamukahvitilaisuuksia, seminaareja ja erilaisia koulutustilaisuuksia yhteistyössä juridiikan koulutustoimijoiden kanssa sekä erilaisia vapaa-ajan tilaisuuksia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Yhdistys äänesti nimenmuutoksen puolesta Nuoret Juristit ry. 29.9.2020. Viitattu 30.12.2020.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]