Nummenpakan koulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kuvassa vasemmalla Katariinan koulutalo ja vasemmalla Nummen koulutalo Nummen kaupunginosassa Turussa.
Nummenpakan koulun Aurajoen yksikkö.
Nummenpakan koulun Halisten yksikkö.

Nummenpakan koulu on peruskoulu Turussa Nummen kaupunginosassa. Se on perusopetuksen yhtenäiskoulu (vuosiluokat 1–9) ja toimii kolmessa yksikössä. Vuosiluokat 7–9 toimivat Aurajoen yksikössä (Papinkatu 4) ja luokat 1–6 Nummen yksikössä (Kirkkotie 31) sekä Halisten yksikössä (Paavinkatu 13). Suurin yksiköistä on Aurajoen yksikkö, jossa oppilaita on noin 450. Nummen yksikössä oppilaita on noin 250 ja Halisten yksikössä noin 100. Nummenpakan koulun rehtorina toimii Jukka Laine ja apulaisrehtori on Katja Nousiainen.

Syksystä 2021 alkaen Nummen koulutalon väki on työskennellyt väistötiloissa Halisissa samassa koulupihassa Halisten yksikön kanssa.[1]

Nummenpakan koulun nimi vaihdettiin Nummen koulusta Nummenpakan kouluksi, kun Nummen ja Aurajoen koulut yhdistyivät hallinnollisesti.

Nummenpakan koulun kanssa osittain samoissa tiloissa ja samassa pihapiirissä toimii viereinen Katariinan koulu. Se on perusopetuksen yhtenäiskoulu esiopetuksesta yhdeksänteen vuosiluokkaan. Katariinan koulun rehtorina on Jorma Kauppila ja apulaisrehtorina Mikko Nikkola. Katariinan koulu on erikoistunut oppilaan erityisen tuen palveluihin ja se tarjoaa erityisopetuksellisia ratkaisuja osana kokonaiskuntoutumisen palveluita.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nummen koulutalo on rakennettu kolmessa vaiheessa. Kolmikerroksinen osa valmistui vuonna 1931, nelikerroksinen osa 1937 ja liikuntasali 1980-luvun lopulla. 1930-luvun lopulla koulu oli Turun suurin kansakoulu, ja enimmillään koulussa on ollut noin 600–1000 oppilasta. Tiloissa ovat toimineet myös sotasairaala, Turun ammattikoulu ja Turun opettajakorkeakoulu.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Nummen koulutalon remontti – Nummen yksikkö toimii väistötiloissa Halisissa Nummenpakan koulu. Viitattu 3.11.2023.
  2. Kupila, Sanna ym.: ”Nummenpakan koulu, Nummi 22-3”, Turun koulut. Keskustan ulkopuolisten koulujen inventointi ja arvottaminen, s. 15. Turun kaupungin museokeskus, rakennusvalvonta ja kaupunkisuunnittelu, 2016. Teoksen verkkoversio (viitattu 8.10.2017).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]