Noel Fisher

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Noel Fisher
Noel Fisher vuonna 2013.
Noel Fisher vuonna 2013.
Henkilötiedot
Koko nimi Noel Roeim Fisher
Syntynyt13. maaliskuuta 1984 (ikä 40)
Vancouver, Brittiläinen Kolumbia, Kanada
Ammatti näyttelijä
Puoliso Layla Alizada (2017–)
Näyttelijä
Aktiivisena 1999–
Merkittävät roolit Cael Malloy
The Riches
Mickey Milkovich
Hävyttömät
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Noel Roeim Fisher (s. 13. maaliskuuta 1984 Vancouver, Brittiläinen Kolumbia, Kanada) on kanadalainen näyttelijä. Hänen tunnetuimmat roolinsa ovat Mickey Milkovich sarjassa Hävyttömät ja Cael Malloy sarjassa The Riches. Lisäksi hän on näytellyt Ellison Mountsia Emmyn voittaneessa minisarjassa Hatfields & McCoys, vampyyri Vladimiria elokuvassa Twilight – Aamunkoi, osa 2 sekä ääniroolissa Michelangeloa vuoden 2014 elokuvassa Teenage Mutant Ninja Turtles.

Fisher aloitti näyttelemisen 14-vuotiaana. Hänen ensimmäinen roolinsa oli televisioelokuvassa The Sheldon Kennedy Story, josta hän sai Gemini-ehdokkuuden. Toinen ehdokkuus tuli tv-sarjasta Godiva's vuonna 2005. Hänen ensimmäisiä roolejaan yhdysvaltalaistuotannossa oli Brian Gibbons elokuvassa Final Destination 2. Hän tuli yleisölle tunnetummaksi The Riches -sarjan myötä. Fisherin näyttelijäntyötä homoseksuaalina rikollisena draamakomediassa Hävyttömät on ylistetty runsaasti.[1]

Tunnetuimpien töidensä ohella Fisher on tehnyt lukuisia vierailevia rooleja muun muassa sarjoissa Bones, Criminal Minds: Epäilyksen alla, Paljastavat valheet ja Kova laki: Erikoisyksikkö. 2000-luvun alussa hän ääninäytteli Sammakkoa animaatiosarjassa X-Men: Evolution.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Horwitz, Simi: "Noel Fisher Breaks Out 'Twilight', 'Shameless', 'Hatfields & McCoys'" Backstage. 22.5.2012. Viitattu 16.2.2020. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.