Nisse Huttunen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nisse Huttunen (s. 27. tammikuuta 1974) on suomalainen lentopalloagentti ja entinen huippulentopalloilija. Huttunen pelasi menestyksekkään uran sekä kotimaan että ulkomaan lentopallokentillä voittaen muun muassa kaksi kertaa Saksan Bundesliigan. Kaikkiaan Huttunen pelasi Bundesliigassa kahdeksan kautta. Hän päätti ammattilaisuransa vuonna 2006.[1]

Peliuransa jälkeen Huttunen on toiminut täysipäiväisenä lentopalloagenttina. Useat Suomen miesten lentopallomaajoukkueen runkopelaajat ovat hänen manageroimiaan.[2] Kansainvälisen luokan tähtipelaajat, kuten puolalainen Bartosz Kurek ja amerikkalaislibero Erik Shoji, kuuluvat niin ikään hänen manageroimiin lentopalloilijoihin.[2]

Euroopan kentät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nisse Huttunen lähti Saksaan vuoden 1998 syksyllä toisen Loimu-kautensa päätteeksi. Kun Huttunen oli pelannut vuoden MSC Moersissa ja kaksi Bayer Wuppertalissa, SCC Berliini värväsi Huttusen vuoden 2001 kesällä. Huttusen kautta Berliinissä haittasi kuitenkin joulukuussa sattunut loukkaantuminen. Ennen loukkaantumiata Huttunen oli ollut Saksan liigan pistepörssissä viidentenä. Ennen Berliiniin tuloaan Huttunen sai tarjouksia Italian A1-liigaasta. Huttunen kuitenkin torjui sopimukset Italiasta ja kirjoitti Berliinin joukkueen kanssa sopimuksen.

2003 kaudella Huttunen joukkueineen voitti Saksan mestaruuden. Edellisillä kausilla joukkue oli voittanut yhden pronssin ja kaksi hopeaa SCC Berliinin joukkueessa. Sarjan puolivälissä yleispelaajasta liberoksi vaihdettu Huttunen oli joukkueen avainpelaajia, kun SCC Berlin voitti finaalisarjassa ja viimeisessä pelissä Wuppertalin luvuin 3–2. Seuraavalla kaudella SCC Berliini ja Huttunen voittivat toisen mestaruutensa Saksan Bundesliigassa. Huttuselle saavutettu mestaruus toi jo viidennen peräkkäisen mitalin Saksassa. Toisen mestaruuden Saksassa saavuttanut Huttunen kirjoitti SCC Berliinin kanssa samalla kaudella kahden vuoden jatkosopimuksen.

Vuonna 2005 Huttunen voitti kolmannen kerran peräkkäin Saksan Cupin hopeaa ja voitti samalla toisen pronssinsa Saksassa. Seuraavalla kaudella Huttunen voitti liigassa pronssia.

Saksassa vuosina 1998–2006 pelannut Huttunen päätti palata takaisin kotimaahansa Suomeen pelaamaan kaudeksi 2007, Salon Piivolleyhin. Piivolleyssa Huttunen voitti pronssia ensimmäisellä kaudellaan Euroopan visiitin jälkeen.

Toisella kaudellaan Piivolleyssa joukkue hävisi pudotuspelien toisella kierroksella Isku-Volleylle ja putosi jatkosta, jolloin Huttunen päätti lopettaa uransa. Hän kuitenkin teki paluun heti pian kun hän kirjoitti sopimuksen Vihdin Lentopallon kanssa. [3] Kausi ViLepassa jäi lopulta hänen uransa viimeiseksi.

Maajoukkue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maajoukkueessa Huttunen pelasi kausilla 1994–2005. Hän pelasi maajoukkueen kanssa vuoden 1997 EM-kilpailut ja monet MM-karsinnat. 2000-luvun alussa Huttunen ei ollut maajoukkueessa mukana ja huhuttiin että hänellä ja maajoukkueen päävalmentajalla Timo Hoivalalla olisi välirikko. Huhut osoittautuivat perättömiksi ja Huttunen pelasi vielä myös Hoivalan alaisuudessa Suomen maajoukkueessa. Viimeiseksi kaudeksi maajoukkueessa Huttusella jäi kausi 2005 Mauro Berruton alaisuudessa.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nisse Huttunen on ammatiltaan manageri. Tällä hetkellä hän toimii lentopallon pelaajamanagerina. Huttunen hankki muun muassa kauden 2007 Suomen mestarille, Santasportille hollantilaisen valmentaja Johan Verstappenin.

Saavutukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Saksan mestaruus 2003, 2004
  • Saksan liigan hopea 2001, 2002
  • Saksan liigan pronssi 2000, 2006
  • Saksan cupin hopea 2000, 2005
  • Mestarien liigan Top 12 2005
  • SM-kulta Loimu 1997
  • SM-pronssi Piivolley 2007
  • Suomen cupin hopea Piivolley 2007
  • SM-liigan pelejä yhteensä yli 200
  • A-maaotteluita 53

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]