Nintendo Seal of Quality

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nintendo Seal of Quality
Seal NTSC-alueilla
Seal of Quality PAL-alueilla

Nintendo Seal of Quality on kultainen sinetti, jonka Yhdysvaltain Nintendo antaa jokaiselle Nintendon konsolille lisensoidulle pelille. PAL-alueella sinetissä lukee "Original Nintendo Seal of Quality" ja NTSC-alueella vain "Official Nintendo Seal". Sinetti on pyöreä PAL-alueella ja soikea NTSC-alueella. Nintendo loi sinetin alun perin taatakseen konsoleilleen laadukkaita pelejä.

Yksi pääsyistä vuoden 1983 videopelilamaan oli kuluttajien tyytymättömyys suureen määrään esitellyistä peleistä. Markkinoiden johtavassa konsolissa Atari 2600:ssa ei ollut suojauksia, joten kuka tahansa jolla oli ohjelmointityökalut saattoi tehdä ja markkinoida pelejä sille. Pelejä tulvi markkinoille, jonka seurauksena kuluttajien luottamus laski.

Pelaajat suhtautuivat varoen pelintekijöihin aikana jolloin Nintendo toi markkinoille Nintendo Entertainment Systemin. NES-peleissä oli 10NES-estosiru, jonka ansiosta kuka hyvänsä ei voinut tehdä pelejä konsolille. Kuluttajien luottamus oli kuitenkin vielä epävarmaa, joten Nintendo esitteli Seal Of Qualityn näyttääkseen pelaajille, että pelien täytyi läpäistä laatuvaatimukset. Se oli tietenkin pääasiassa markkinointia mutta se toimi – kuluttajien luottamus palasi ja NES nousi suursuosioon. Kunkin valmistajan pelimäärä rajattiin viiteen peliin vuodessa, jotta peleihin panostettaisiin kunnolla.

Nintendo Seal of Quality on yhä käytössä, ja kaikki Game Boy Advancen, Nintendo DS:n ja Nintendo GameCuben pelien paketit saavat kanteensa kultaisen sinetin.

Lisensoimattomien pelien valmistajat eivät tyypillisesti uskaltaneet kopioida leimaa sellaisenaan, mutta eräät valmistajat, kuten australialainen HES (Home Entertainment Suppliers) ja yhdysvaltalainen Active Enterprises, kehittivät peleihinsä oman "laatutakuuleimansa".

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.