Niklas Moisander

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Niklas Moisander
Moisander niklas.jpg
Henkilötiedot
Syntymäaika 29. syyskuuta 1985 (ikä 29)
Syntymäpaikka Turku, Suomi
Pelipaikka keskuspuolustaja
Pituus 183 cm
Paino 77 kg
Seura
Seura AFC Ajax
Pelinumero 4
Junioriseurat
TPS
Seurat
Vuodet Seura O (M)
2002–2003 TPS 17 (0)
2003–2006 AFC Ajax 0 (0)
2006–2008 FC Zwolle 71 (5)
2008–2012 AZ Alkmaar 111 (3)
2012– AFC Ajax 75 (5)
Maajoukkue
2000 Suomi U15 3 (1)
2001 Suomi U16 12 (0)
2001–2002 Suomi U17 16 (0)
2002 Suomi U18 2 (0)
2002–2003 Suomi U19 3 (0)
2005–2006 Suomi U21 8 (1)
2008– Suomi 47 (2)

Seurajoukkueuran tilastot kattavat vain kansalliset sarjat, päivitetty 22. maaliskuuta 2014.
Maajoukkueuran tilastot päivitetty 18. marraskuuta 2014.

Niklas Moisander (s. 29. syyskuuta 1985, Turku) on suomalainen jalkapalloilija, joka pelaa keskuspuolustajana Eredivisien eli Hollannin liigan AFC Ajaxissa ja Suomen A-maajoukkueessa. Moisander siirtyy heinäkuussa 2015 Serie A:n eli Italian liigan Sampdoriaan. Moisanderin veli Henrik Moisander on myös jalkapalloilija.

Moisander toimii AFC Ajaxin ja A-maajoukkueen kapteenina. Sekä Suomen Palloliitto että Urheilutoimittajain liitto valitsivat Moisanderin Vuoden jalkapalloilijaksi vuonna 2012 ja 2013.

Seurajoukkueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

TPS[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Niklas Moisanderin pelaajaura aikuisten tasolla alkoi kaudella 2002, kun hän nousi TPS:n Ykkösessä pelanneen edustusjoukkueen kokoonpanoon. Veikkausliigassa Moisander debytoi 17-vuotiaana, kun Mika Laurikainen valitsi hänet avauskokoonpanoon 15. toukokuuta 2003 ottelussa FC Inter–TPS. Moisander pelasi kesäkuun loppuun mennessä yhdeksän liigaottelua, joista kaikki avauskokoonpanossa.

AFC Ajax[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Niklas Moisander siirtyi kesäkuussa tehdyn sopimuksen mukaisesti heinäkuussa 2003 2+2 -vuotisella sopimuksella Eredivisiessä eli Hollannin liigassa pelanneeseen AFC Ajaxiin. Samalla joukkueeseen siirtyi Henrik Moisander.[1][2] Moisander pelasi kolmen kauden aikana Ajaxin reservijoukkueessa, mutta ei loukkaantumisten vuoksi onnistunut murtautumaan edustusjoukkueen kokoonpanoon.

FC Zwolle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Niklas Moisander siirtyi toukokuussa 2006 kahden vuoden sopimuksella Eerste Divisiessä eli Hollannin kakkostasolla pelanneeseen FC Zwolleen.[3] Moisander debytoi Eerste Divisiessä 11. elokuuta 2006 ottelussa Fortuna Sittard–FC Zwolle. Moisander vakiinnutti heti paikkansa Zwollen avauskokoonpanossa, ja hän pelasi Zwollen 38:sta ottelusta 34. Ensimmäisen maalin Zwollen riveissä Moisander teki 16. maaliskuuta 2007 ottelussa FC Omniworld–FC Zwolle. Joukkue sijoittui sarjassa kaudella 2006–2007 yhdeksänneksi.

Moisander solmi lokakuussa 2007 vuoden jatkosopimuksen Zwollen kanssa ja jatkoi joukkueen avainpelaajana.[4] Moisander pelasi 37 ottelua avauskokoonpanossa ja oli sivussa kokoonpanosta vain pelikiellon takia. Moisander teki kauden aikana neljä maalia. Zwolle oli sarjassa kaudella 2007–2008 neljäs ja pääsi nousukarsintoihin, mutta joukkue ei onnistunut nousemaan Hollannin liigaan.

AZ Alkmaar[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Niklas Moisander siirtyi kesäkuussa 2008 kolmen vuoden sopimuksella Eredivisiessä pelanneeseen AZ Alkmaariin.[5] Seurat eivät julkistaneet siirtosummaa, mutta lehtitietojen mukaan AZ Alkmaar maksoi Moisanderista FC Zwollelle 600 000 euroa. Moisander debytoi Eredivisiessä 20. syyskuuta 2008 ottelussa AZ Alkmaar–PSV Eindhoven.[6] Ensimmäisen maalin Eredivisiessä Moisander teki 3. lokakuuta 2008 ottelussa AZ Alkmaar–Sparta Rotterdam.[7] Moisander vakiinnutti paikkansa AZ Alkmaarin avauskokoonpanossa ja pelasi 22 liigaottelua, joista kaikissa täydet minuutit. Tammi-helmikuun otteluista hän oli sivussa polvivamman takia, mutta palasi pelikentille maaliskuun alussa. AZ Alkmaar varmisti Eredivisien voiton ja Hollannin mestaruuden neljänneksi viimeisellä kierroksella. Joukkue hävisi oman ottelunsa Vitesselle, mutta mestaruus varmistui kun myös FC Twente ja Ajax hävisivät omat ottelunsa.[8] Hollannin kauden 2008–2009 mestari pääsi pelaamaan Mestarien liigaan seuraavalla kaudella. Moisander teki kauden päätteeksi vuoteen 2014 kestävän jatkosopimuksen AZ Alkmaarin kanssa.[9]

Moisander ja AZ Alkmaar lähtivät kauteen 2009–2010 uusista lähtökohdista, kun joukkueen mestaruuteen valmentanut Louis van Gaal vaihtui Ronald Koemaniin.[10] Kausi alkoi Johan Cruijff Schaalin eli Hollannin Super Cupin voitolla, kun joukkue voitti SC Heerenveenin 5–1. Moisander jatkoi joukkueen avainpelaajana myös uuden päävalmentajan alaisuudessa ja pelasi 28 liigaottelua, joista kaikki avauskokoonpanossa. Moisander teki edelliskauden tapaan yhden maalin. AZ Alkmaar pelasi kaudella 2009–2010 myös Mestarien liigan lohkovaiheessa. Moisander debytoi Mestarien liigassa 16. syyskuuta 2009 ottelussa Olympiakos FC–AZ Alkmaar.[11] Joukkue jäi kuitenkin Arsenalin, Olympiakoksen ja Standard Liègen taakse lohkojumboksi, ja AZ Alkmaarin euro-ottelut päättyivät lohkovaiheeseen. Moisander pelasi AZ Alkmaarin kuudesta Mestarien liigan ottelusta viisi. Joukkueen kausi Hollannin liigassa oli edelliskautta heikompi ja päävalmentaja vaihtui jälleen, kun Koeman sai potkut ja Dick Advocaat otti joukkueen vetovastuun.[12] AZ Alkmaar oli sarjassa viides ja pääsi Eurooppa-liigan karsintoihin seuraavalla kaudella.

Moisander AZ Alkmaarin paidassa.

AZ Alkmaar lähti kauteen 2010–2011 jälleen uuden päävalmentajan johdolla, kun Gertjan Verbeek korvasi Advocaatin.[13] Moisander valittiin joukkueen kapteenistoon, ja hän pääsi debytoimaan joukkueen kapteenina sarja-avauksessa.[14] Moisander pelasi kauden aikana 29 liigaottelua avauskokoonpanossa ja oli pois vain pelikieltojen takia. Moisander oli myös suuressa roolissa Eurooppa-liigan karsinnoissa, jossa hän pelasi kaikissa AZ Alkmaarin neljässä ottelussa täydet minuutit. Joukkue jatkoi euro-otteluita Eurooppa-liigan lohkovaiheessa, mutta se jäi lohkossaan FK Dynamo Kiovan ja FK BATE Borisovin taakse kolmanneksi. Lohkon viimeiseksi AZ Alkmaar jätti FC Sheriff Tiraspolin, mutta sen euro-ottelut päättyivät lohkovaiheeseen. Moisander pelasi lohkovaiheessa neljä Eurooppa-liigan ottelua. AZ Alkmaar oli Hollannin liigassa neljäs ja se pääsi toistamiseen Eurooppa-liigan karsintoihin seuraavalla kaudella.

Edellisellä kaudella AZ Alkmaarin kapteenistoon noussut Moisander nimettiin joukkueen kapteeniksi kaudeksi 2011–2012. Hän nousi kapteeniksi, kun edellisen kauden kapteeni Stijn Schaars siirtyi Portugaliin Sporting CP:n riveihin.[15] Joukkueen kapteeni pelasi yhteensä 30 liigaottelua avauskokoonpanossa ja oli jälleen pois vain pelikieltojen takia. Moisander onnistui myös maalinteossa yhden kauden tauon jälkeen. AZ Alkmaar eteni edelliskauden tapaan Eurooppa-liigan karsinnoista lohkovaiheeseen. Moisander pelasi neljässä karsintaottelussa täydet minuutit. Eurooppa-liigan lohkovaiheessa AZ Alkmaar oli lohkossaan toinen, kun se jätti taakseen FK Austria Wienin ja Malmö FF:n. Lohkon voitti FK Metalist Harkova. Kevätkaudella pelatuissa pudotuspeleissä AZ Alkmaar eteni puolivälieriin, kun se voitti RSC Anderlechtin ja Udinesen. Puolivälierissä joukkue kuitenkin hävisi otteluparinsa Valencialle.[16] Moisander pelasi AZ Alkmaarin 12:sta Eurooppa-liigan ottelusta 10. AZ Alkmaar oli Hollannin liigassa toistamiseen neljäs ja se pääsi Eurooppa-liigan karsintoihin seuraavalla kaudella.

Moisander ehti aloittaa kauden 2012–2013 AZ Alkmaarin riveissä. Hän pelasi kaksi liigaottelua.

AFC Ajax[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Niklas Moisander siirtyi elokuussa 2012 kolmen vuoden sopimuksella edellisellä kaudella Eredivisien ja Hollannin mestaruuden voittaneeseen AFC Ajaxiin.[17] Seurat eivät julkistaneet siirtosummaa, mutta lehtitietojen mukaan Ajax maksoi Moisanderista AZ Alkmaarille hieman yli kolme miljoonaa euroa.[18] Moisander debytoi Ajaxissa 25. elokuuta 2012 ottelussa AFC Ajax–NAC Breda, ja hän teki maalin heti avausottelussaan.[19] Moisander vakiinnutti paikkansa Ajaxin avauskokoonpanossa ja pelasi 29 ottelua avauskokoonpanossa. Päävalmentaja Frank de Boer valitsi Moisander heti myös Ajaxin kapteenistoon. Hän teki neljällä maalilla oman maaliennätyksensä Hollannin liigassa. Mestarien liigassa Moisander pelasi täydet minuutit kaikissa Ajaxin kuudessa lohkovaiheen ottelussa. Ensimmäisen Mestarien liigan maalin hän teki 3. lokakuuta 2012 ottelussa AFC Ajax–Real Madrid.[20] Ajax jäi lohkossaan kolmanneksi Borussia Dortmundin ja Real Madridin taakse. Lohkon viimeiseksi Ajax jätti Manchester Cityn. Ajaxin ottelut Mestarien liigassa päättyivät lohkovaiheeseen, mutta se jatkoi kevätkaudella europelejä Eurooppa-liigan pudotuspeleissä. Ajax hävisi kuitenkin 1. pudotuspelikierroksen ottelunsa FC Steaua Bukarestille. Moisander pelasi myös Eurooppa-liigan otteluissa täydet minuutit. Sekä Suomen Palloliitto että Urheilutoimittajain liitto valitsivat Moisanderin vuodenvaihteessa Vuoden jalkapalloilijaksi 2012.[21][22] Ajax voitti kolmannen kerran peräkkäin Eredivisien ja Hollannin mestaruuden ja pääsi myös seuraavalla kaudella Mestarien liigan lohkovaiheeseen.[23]

Moisanderin ja Ajaxin kausi 2013–2014 alkoi Hollannin Super Cupin voitolla, kun joukkue voitti Moisanderin vanhan seuran AZ Alkmaarin jatkoajalla maalein 3–2. Moisander jatkoi Ajaxin avainpelaajana, ja hän pelasi 23 liigaottelua. Moisander joutui olemaan kahteen otteeseen kokoonpanon ulkopuolella loukkaantumisen vuoksi, ja hän teki kauden aikana yhden liigamaalin. Moisander pääsi myös debytoimaan joukkueen kapteenina alkukaudesta, kun kapteeni Siem de Jong loukkaantui ja toinen varakapteeni Toby Alderweireld siirtyi Atlético Madridiin. Mestarien liigassa Moisander pelasi avauskokoonpanossa neljässä lohkovaiheen ottelussa. Ajax jäi lohkossaan kolmanneksi FC Barcelonan ja AC Milanin taakse. Lohkon viimeiseksi Ajax jätti Celticin. Ajaxin ottelut Mestarien liigassa päätyivät lohkovaiheeseen, mutta yksi kauden kohokohdista oli kuitenkin kotivoitto FC Barcelonasta.[24] Ajax jatkoi kevätkaudella europelejä Eurooppa-liigan pudotuspeleissä, mutta hävisi 1. pudotuspelikierroksen ottelunsa FC Red Bull Salzburgille. Moisander pelasi yhdessä Eurooppa-liigan ottelussa. Sekä Suomen Palloliitto että Urheilutoimittajain liitto valitsivat Moisanderin vuodenvaihteessa Vuoden jalkapalloilijaksi 2013.[25][26] Ajax voitti neljännen kerran peräkkäin Eredivisien ja Hollannin mestaruuden, mutta hävisi kuitenkin Hollannin Cupin finaalin PEC Zwollelle maalein 1–5.[27][28] Ajax pääsi jälleen seuraavalla kaudella Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

Sampdoria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Serie A:ssa eli Italian liigassa pelaava Sampdoria ilmoitti maaliskuussa 2015, että Niklas Moisander siirtyy seuraan heinäkuussa 2015 kolmen vuoden sopimuksella.[29]

Maajoukkue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Niklas Moisander on pelannut yhteensä 36 poikien maaottelua. Debyytin ikäluokkansa (1985) maajoukkueessa hän teki 14-vuotiaana 29. elokuuta 2000 Hallstavikissa pelatussa maaottelussa Ruotsi–Suomi. Moisander pelasi oman ikäluokkansa maajoukkueessa 24 maaottelua, vuotta vanhempien (1984) maajoukkueessa 11 maaottelua ja kaksi vuotta vanhempien (1983) maajoukkueessa yhden maaottelun. Poikien maaotteluissa Moisander teki yhden maalin.[30]

Alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa Moisander on pelannut kahdeksan maaottelua. Debyytin nuorten maajoukkueessa hän teki 19-vuotiaana 10. helmikuuta 2005 Kyproksella Limassolissa pelatussa maaottelussa Slovakia–Suomi. Moisander pelasi yhden alle 21-vuotiaiden EM-kisojen karsintaottelun. Nuorten maaotteluissa hän teki yhden maalin.

MM-karsinnat 2008–09[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soccer.Field Transparant.png

Jääskeläinen
Moisander
Pasanen
Tihinen
Lampi
Heikkinen
Tainio
R. Eremenko
A. Eremenko
S. Kuqi
Johansson
Suomen avauskokoonpano 5.9.2009
MM-karsintaottelussa Azerbaidzhan–Suomi.

A-maajoukkueessa Moisander debytoi 22-vuotiaana, kun Stuart Baxter vaihtoi hänet kentälle 29. toukokuuta 2008 Saksan Duisburgissa pelatussa maaottelussa Turkki–Suomi.[31] Moisander oli mukana Suomen joukkueessa syksyllä 2008 sekä keväällä 2009 vuoden 2010 MM-kisojen karsintojen otteluissa, mutta jäi kuitenkin ilman peliminuutteja. Ensimmäisen arvokisojen karsintaottelun Moisander pelasi kesäkuun 2009 tuplamaaottelussa, kun Baxter vaihtoi hänet Toni Kallion tilalle 10. kesäkuuta Olympiastadionilla pelatussa ottelussa Venäjää vastaan.[32] Moisander aloitti avauskokoonpanossa vasempana puolustajana seuraavassa karsintaottelussa syyskuun vierasottelussa Azerbaidzhania vastaan ja pelasi täydet minuutit kaikissa neljässä karsintaottelussa syys-lokakuussa 2009. Ensimmäisen A-maaottelumaalinsa Moisander teki 10. lokakuuta 2009 Olympiastadionilla pelatussa karsintaottelussa Suomi–Wales, kun hän viimeisteli Suomen voittomaalin 2–1-voittoon päättyneessä ottelussa.[33] Suomi sijoittui vuoden 2010 MM-kisojen karsintalohkossaan kolmanneksi Saksan ja Venäjän jälkeen. Lohkossa Suomen taakse jäivät Wales, Azerbaidzhan ja Liechtenstein. Moisander pelasi Suomen kymmenestä karsintaottelusta viisi, joissa hän teki yhden maalin. Moisander pelasi vuosina 2008–2009 yhteensä kahdeksan maaottelua.

EM-karsinnat 2010–11[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moisander jatkoi A-maajoukkueen vasempana puolustajana myös vuoden 2012 EM-kisojen karsintoihin valmistavissa otteluissa sekä syksyn 2010 karsintaotteluissa. Moisander pelasi kaikissa neljässä karsintaottelussa täydet 90 minuuttia. Suomi hävisi kolme ensimmäistä otteluaan Moldovalle, Hollannille sekä Unkarille, ja päävalmentaja vaihtui Unkari-ottelun jälkeen. A-maajoukkue ja Moisander pelasivat vuoden viimeisen karsintaottelun Olli Huttusen alaisuudessa.[34] Mixu Paatelainen aloitti A-maajoukkueen uutena päävalmentajana keväällä 2011,[35] ja Moisander jatkoi A-maajoukkueen vakiopelaajana myös Paatelaisen alaisuudessa. Paatelainen siirsi Moisanderin vasemman puolustajan paikalta toppariksi heti ensimmäisessä karsintaottelussaan San Marinoa vastaan ja syksyn 2011 karsintaotteluissa Moisander muodosti toppariparin Joona Toivion kanssa. Paatelainen nosti Moisanderin myös A-maajoukkueen kapteeniksi elokuussa 2011.[36] Moisander pelasi kaikissa vuoden 2011 karsintaotteluissa täydet 90 minuuttia. Suomi sijoittui vuoden 2012 EM-kisojen karsintalohkossaan neljänneksi Hollannin, Ruotsin ja Unkarin jälkeen. Lohkossa Suomen taakse jäivät Moldova ja San Marino. Moisander pelasi kaikissa Suomen kymmenessä karsintaottelussa täydet minuutit ja vuosina 2010–2011 yhteensä 16 maaottelua.

MM-karsinnat 2012–13[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

A-maajoukkue lähti vuoden 2014 MM-kisojen karsintoihin uuden kapteeninsa Moisanderin johdolla. Moisander pelasi kaksi karsintoihin valmistavaa ottelua ja molemmissa syksyn 2012 karsintaotteluissa. Hän pelasi otteluissa täydet 90 minuuttia ja muodosti toppariparin sekä Joona Toivion että Juhani Ojalan kanssa. Vuoden 2014 MM-kisojen karsintojen ehdottomaksi tapaukseksi jäi Gijónissa maaliskuussa 2013 pelattu vierasottelu Espanjaa vastaan. Suomi venyi ottelussa 1–1-tasapeliin hallitsevaa maailmanmestaria ja Euroopan mestaria vastaan. Moisander pelasi ottelussa täydet 90 minuuttia.[37] Toisen A-maaottelumaalinsa Moisander teki 14. elokuuta 2013 vanhalla kotikentällään Turussa Veritas Stadionilla pelatussa maaottelussa Suomi–Slovenia, kun hän vei Suomen 1–0-johtoon 2–0-voittoon päättyneessä ottelussa.[38] Moisander pelasi vuoden 2013 kuudesta karsintaotteluista neljä, oli pelikiellossa kotiottelussa Valko-Venäjää vastaan ja loukkaantuneena karsintojen päätöspelissä Ranskaa vastaan. Vuoden 2013 karsintaotteluissa Moisanderin toppariparina pelasivat Toivio, Ojala sekä Petri Pasanen. Suomi sijoittui vuoden 2014 MM-kisojen karsintalohkossaan kolmanneksi Espanjan ja Ranskan jälkeen. Lohkossa Suomen taakse jäivät Georgia ja Valko-Venäjä. Moisander pelasi Suomen kahdeksasta karsintaottelusta kuudessa täydet minuutit ja vuosina 2012–2013 yhteensä 13 maaottelua, joissa hän teki yhden maalin.

Saavutukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seurat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AZ Alkmaar

AFC Ajax

Henkilökohtaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kausi kaudelta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tilanne 22. maaliskuuta 2015.

Kausi Seura Sarja O M
2002 TPS Ykkönen2 8 0
2003 TPS Veikkausliiga 9 0
2003–2004 AFC Ajax Eredivisie 0 0
2004–2005 AFC Ajax Eredivisie 0 0
2005–2006 AFC Ajax Eredivisie 0 0
2006–2007 FC Zwolle Eerste Divisie2 34 1
2007–2008 FC Zwolle Eerste Divisie2 37 4
2008–2009 AZ Alkmaar Eredivisie 22 1
2009–2010 AZ Alkmaar Eredivisie 28 1
2010–2011 AZ Alkmaar Eredivisie 29 0
2011–2012 AZ Alkmaar Eredivisie 30 1
2012–2013 AZ Alkmaar Eredivisie 2 0
AFC Ajax Eredivisie 29 4
2013–2014 AFC Ajax Eredivisie 23 1
2014–2015 AFC Ajax Eredivisie 23 0
Yhteensä 274 13

2 Toinen sarjataso.

A-maajoukkuemaalit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tilanne 14. elokuuta 2013

MM- ja EM-kisojen karsintaotteluiden maalit korostettuna.

Päivä Stadion Ottelu Tulos Suomen maalit
1 10.10.2009 Olympiastadion, Helsinki Suomi–Wales 2–1 5' 1–0 Porokara, 77' 2–1 Moisander
2 14.08.2013 Veritas Stadion, Turku Suomi–Slovenia 2–0 35' 1–0 Moisander, 82' 2–0 Hämäläinen

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Moisanderin veljekset Ajaxiin MTV3 Urheilu 5.6.2003.
 2. Moisanderin veljesten näytöt vakuuttivat Ajaxin MTV3 Urheilu 9.6.2003.
 3. Niklas Moisander siirtyi FC Zwolleen Ilta-Sanomat 3.5.2006.
 4. Moisander jatkaa FC Zwollessa Ilta-Sanomat 2.10.2007.
 5. Niklas Moisanderin siirto AZ Alkmaariin sinetöity Ilta-Sanomat 5.6.2008.
 6. AZ-pakki Niklas Moisanderille makea debyytti Eredivisiessa Ilta-Sanomat 21.9.2008.
 7. Niklas Moisander avasi maalitilinsä Hollannin liigassa Ilta-Sanomat 3.10.2008.
 8. Niklas Moisanderista Hollannin jalkapallomestari Ilta-Sanomat 19.4.2009.
 9. Niklas Moisander AZ:ssa vuoteen 2014 Ilta-Sanomat 27.4.2009.
 10. Niklas Moisander ja uusi valmentaja vanhoja tuttuja Ilta-Sanomat 30.6.2009.
 11. Inter puolusti tasapelin Ilta-Sanomat 16.9.2009.
 12. Uusi pomo vakuutti heti Niklas Moisanderin Ilta-Sanomat 11.12.2009.
 13. Moisander aloittanut harjoittelun uuden valmentajan alaisuudessa Ilta-Sanomat 25.6.2010.
 14. Niklas Moisander debytoi AZ:n kipparina Ilta-Sanomat 8.8.2010.
 15. Niklas Moisander sai luottamuksen osoituksen Hollannissa Ilta-Sanomat 23.7.2011.
 16. Moisanderin AZ:n europelit päättyivät Ilta-Sanomat 5.4.2012.
 17. Ajax vahvisti Moisanderin siirron - "Niklas on juuri sitä mitä haimme" YLE Urheilu 21.8.2012.
 18. De Telegraaf: Moisanderin unelmasiirto varmistui Ilta-Sanomat 20.8.2012.
 19. Moisander avasi heti maalitilin Ajaxissa - katso video Ilta-Sanomat 26.8.2012.
 20. Moisander osui Ronaldo-showssa Ilta-Sanomat 3.10.2012.
 21. Moisander valittiin vuoden parhaaksi YLE Urheilu 12.11.2012.
 22. Lajien parhaat valittu - hurja putki katkesi YLE Urheilu 15.1.2013.
 23. Moisanderin Ajax varmisti 32. Hollannin mestaruutensa YLE Urheilu 5.5.2013.
 24. Ajax yllätti Barcelonan, Moisander kipparina YLE Urheilu 27.11.2013.
 25. Moisander valittiin vuoden 2013 parhaaksi YLE Urheilu 11.11.2013.
 26. Räikkönen, Rask, Moisander, Pitkämäki... Lajien parhaat valittu YLE Urheilu 14.1.2014.
 27. Moisander Ajaxin mestaruusjuhlissa: "Ihan mahtava tunnelma!" Ilta-Sanomat 28.4.2014.
 28. Cupfinaali oli painajainen Ajaxille ja Moisanderille Ilta-Sanomat 20.4.2014.
 29. Sampdoria vahvisti Niklas Moisanderin pestin YLE Urheilu 25.3.2015.
 30. Jalkapallokirjat
 31. Suomella pari maalipaikkaa, Baxter piti toisen puoliajan esityksestä YLE Urheilu 30.5.2008.
 32. Suomen unelma pirstaleiksi - Venäjä voitti 3-0 YLE Urheilu 10.6.2009.
 33. Suomi löi Walesin ja varmisti kolmospaikan YLE Urheilu 10.10.2009.
 34. Yllätys Palloliiton infossa: Baxter sivuun YLE Urheilu 9.11.2010.
 35. Paatelainen maajoukkueen päävalmentajaksi YLE Urheilu 31.3.2011.
 36. Huuhkajien uusi kapteeni: En ole mikään huutaja, vaan johdan esimerkillä Ilta-Sanomat 9.8.2011.
 37. Suomi venyi ikimuistoiseen tasapeliin Espanjassa YLE Urheilu 22.3.2013.
 38. Turkulaiset osuivat kotiyleisönsä edessä – Suomi kaatoi Slovenian YLE Urheilu 14.8.2013.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]