Nietos (kirjasarja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nietos on kolmen kirjan mittainen kirjasarja jonka kirjoittivat Maria Hämeen-Anttila ja Virpi Hämeen-Anttila.[1] Ensimmäinen osa "Nietos intro" julkaistiin vuonna 2007, toinen osa "Nietos Riffi" julkaistiin 2008 ja viimeinen osa "Fade out" 2009.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Intro[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kristian, joka on puoliksi englantilainen ja puoliksi suomalainen, muuttaa isänsä luota Lontoosta äidilleen Suomeen. Hän rakastaa musiikkia, ja perustaa kuuden luokkakaverinsa kanssa yhtyeen. Aluksi on vaikeaa, mutta pian alkaa mennä paremmin ja yhtye saa keikkoja ja pääsee jopa tunnetumman yhtyeen lämppäriksi. [2]

Riffi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtye jatkaa keikkailua, ja vuoden kasassa ollut yhtye tekee demon, ja alkaa neuvotella levy-yhtiökiinnityksestä. He saavat yhtiöltä managerikseen vaikean henkilön, joka on vaativa ja siitä tulee yhtyeelle ensimmäiset ongelmat. Kristian, joka on perustanut yhtyeen on saanut sen laulajaksi Ainon ja seurustelee nyt Ainon kanssa. Aino ei kuitenkaan ole yhtyeen alkuperäisjäsen, ja levy-yhtiössä annetaan käsittää, että Ainon rooli bändissä kasvaisi ohi muiden ja alkuperäisten jäsenten ohi. Kristian ei kuitenkaan uskalla tehdä asialle mitään, sillä pelkää hieman itsekkään Ainon loukkaantuvan. Hänhän seurustelee Ainon kanssa, ja pelkää eroa.

Fade Out[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtye saa kahden vuoden työn teosta palkkioksi kiinnityksen levy-yhtiöön, tekee promovideon ja singlen. Singlen molemmat raidat soivat hyvin radiossa ja yhtye saa lisää ja lisää keikkapyyntöjä. Yhtyeen kosketinsoittajalla, Siirillä on paljon muita hommia, eikä Nietokselle tunnu olevan aikaa. Ainon ja Kristianin suhde rakoilee, ja lopulta Aino jättää Kristianin ja eroaa Nietoksesta. Kristian, Siiri, Milla, Timo ja Aleksi jäävät etsimään uutta solistia ja koko Nietoksen tulevaisuus on vaakalaudalla.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Otava: Nietos - Riffi (Arkistoitu – Internet Archive)
  2. HS.fi Helsingin sanomat: kirjat: Nietos Intro

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]