Luettelo televisiosarjan Emmerdale henkilöistä

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Nicola King)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tässä artikkelissa on kuvattu televisiosarja Emmerdalen henkilöitä.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmojen tiedot ovat tämänhetkisen Suomen tilanteen mukaisia, joten ne eivät sisällä juonipaljastuksia.

Dinglet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Belle Dingle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Belle Dingle

Cain Dingle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cain Dingle.
Pääartikkeli: Cain Dingle

Cain Dingle (es. Jeff Hordley) asui Leedsissä Zak Dinglen Shadrach-veljen hulttiopoikana ja ilmaantui Butch-serkkunsa hautajaisiin marraskuussa 2000 (UK maaliskuu 2000). Cainilla on takanaan pitkä rikostausta. Hän on luonteeltaan juro, itseensä sulkeutunut, salaperäinen ja säälimätön sekä sortuu helposti vääriin tekoihin, mutta perheensä ja läheistensä suojelemisen suhteen mies on ehdottoman tinkimätön. Hän ei epäröi satuttaa henkilöitä, jotka uhkaavat hänen läheisiään, mutta hänellä on suurempi sydän kuin tahtoisi näyttää. Vaikka Cain on itsepäinen, kovapintainen ja väkivaltaan taipuvainen eikä osaa puhua tunteistaan, vaimonsa Moiran avulla hän on muuttunut jonkin verran avoimemmaksi ja myötätuntoisemmaksi. Erityisen läheisiä Cainille ovat hänen sisarpuolensa Chas, sisarenpoika Aaron sekä tytär Debbie ja tämän lapset.

Nuorena rajuakin elämää viettänyt, hyväksyntää väärillä tavoilla hakeva mies joutui panemaan elämänsä uusiksi saatuaan tietää Zakin olevankin hänen biologinen isänsä. Kunnioituksen sijasta hän taipui tekemään varsin röyhkeitä temppuja. Cainin nuoruuden ensirakkaus oli pikkuserkku Charity, ja heillä on ollut monimutkainen ja intohimoinen suhde lapsuudesta lähtien. Aikoinaan Charity tuli varhaisteininä raskaaksi, mutta Cain ei tiennyt asiasta mitään ja poistui kuvioista pitkäksi aikaa. Hän raivostui kuullessaan Charityn suhteesta suvun arkkivihollisen Chris Taten kanssa. Suhde naapurinrouvaan Angieen eteni ja myös päättyi traagisesti. Cain ei tiennyt mitä odottaa suhteestaan Angien kanssa, mutta oli omalla tavallaan rakastunut tähän ja pettyi raskaasti, kun Angie pani suhteen poikki. Cain otti käyttöön kovat otteet, yritti tappaa Angien ja alkoi tosissaan vietellä tämän tytärtä. Hän tuhosi lopulta säälimättä koko Reynoldsien perheen elämän. Rakkauselämän karikot heijastuivat kotielämään, kun Zak heitti poikansa lopulta pihalle velipuoli Samin kiusaamisesta. Angien uusi suhde sai Cainissa aikaan mustasukkaisen raivon. Hän varasti matkapuhelimia kuljettaneen pakettiauton, pakeni sillä poliisia ja takaa-ajo päättyi poliisiauton ulosajoon ja Angien kuolemaan.

Kun Debbie ilmaantui kuvioihin Paddy ja Emily Kirkin sijaislapsena, Cainille selvisi Charityn olevan tytön biologinen äiti. Cain pelasti lopulta perheensä kiristämällä Charitya tällä tiedolla ja saaden tämän perumaan Chrisin suunnittelemat kaupat Dinglejen talosta. Melkoinen järkytys Cainille oli se, kun Shadrach paljasti tämän olevan Debbien isä. Lopulta hän nautti saadessaan viettää aikaa teiniksi varttuneen tyttärensä kanssa.

Chris Taten kuolemaan liittyvässä oikeudenkäynnissä Cain kieltäytyi todistamasta ja joutui joksikin aikaa vankilaan. Kuultuaan Charityn odottavan lasta hän uskoi vahvasti olevansa lapsen isä, kunnes toisin todistettiin. Myöhemmin Cain joutui setvimään tyttärensä miessotkuja ja kovisteli muun muassa Dazia ja Ethania. Hirvein isku Cainille oli lopulta Debbien ja Andy Sugdenin suhteen paljastuminen.

Cain oli mukana Charityn ja Tom Kingin häiden sabotoinnissa vuonna 2007. Tämä päättyi Debbien välien katkaisuun ja Zakin asuntovaunupolttoon. Kesäkuussa 2008 Debbiestä tuli teiniäiti, kun hän synnytti Sarah-tytön ja teki Cainista vaarin. Cain halusi tukea tytärtään ja kauhisteli Debbien haluttomuutta hoitaa vauvaa. Häntä ärsytti suunnattomasti, kun Debbie sysäsi vauvan Emilyn hoiviin, ja tämä lopulta lähti kylästä Sarahin kanssa. Cain lähti raivoissaan etsimään Emilyä ja Sarahia, muttei löytänyt. Myöhemmin hän saattoi Debbien tyttöystävän Jasminen raskaaksi ja Sadien palkkaamana rikkoi kauhakuormaajalla Kingien esittelytalon. Kolme ihmistä kuoli, ja Cainia pidettiin välillisesti syyllisenä. Lopulta hän yllätti koko perheensä ottaessaan syöpäsairaan Alicen armomurhan kontolleen, jotta Sam välttyisi vankilalta. Cain kuitenkin meni mukaan Sadien kaappaussuunnitelmaan saadakseen rahaa uuteen elämään jossain kaukana.

Suunnitelmat menivät uusiksi, kun Cain sai tietää Sadien järjestäneen Jasminelle abortin. Hän kidnappasi sekä Tom Kingin että Sadien ja vaati lunnasrahoja. Cain ja Sadie lavastivat yhdessä Sadien ampumisen. Kuultuaan Sadien valekuolemasta Carl King hommasi rahat ja sieppausdraama oli ohi. Cain poistui uuteen elämään 2,5 miljoonaa puntaa mukanaan.

Marraskuussa 2011 Debbie löysi kotiintullessaan isänsä sohvalta istumasta. Cain oli maksanut asianajajan, jonka avulla Debbie vapautui vankilasta ja tuli tukemaan tytärtään Sarahin huoltajuusoikeudenkäynnissä. Miehen vetovoima naisiin ei myöskään ollut hävinnyt. Kun Debbien uusi poikaystävä paljastui Charityn sulhaseksi, Cain maksoi tämän lähtemään kylästä Noahin kanssa, mutta Charity palasi jäädäkseen. Cain kuitenkin rakasti Charitya yhä eikä hyväksynyt hänen ja Jai Sharman suhdetta.

Cainin yhden illan juttu Amy Wyattin kanssa johti siihen, että yhdeksän kuukauden päästä joulukuussa 2012 syntyi lehtolapsi Kyle. Amy jahkaili pitkään, tekisikö abortin vai synnyttäisikö lapsen, mutta Cain ei halunnut olla missään tekemisissä niin vauvan kuin Amynkään kanssa. Kyle annettiin adoptioon ja Cain rakastui Butlerin tilan omistajaan Moira Bartoniin, joka oli menettänyt miehensä auto-onnettomuudessa. Cainin ja Moiran välillä kipinöi jo ennen John Bartonin kuolemaa, mutta nyt heidän suhteensa syveni yhteen muuttamiseen ja myöhemmin avioliittoon. Tämä tarkoitti myös Charityn olevan historiaa. Moiralla oli Cainiin hyvä vaikutus, sillä hän vaikutti parantuneen ihmisenä ja jättäneen hämärähommat. Cain ei kuitenkaan voinut olla loputtomiin rettelöimättä, ja hän yritti mustasukkaisena ajaa John Bartonin veljen Jamesin ulos tieltä tietämättä, että Moira oli kyydissä. Moira sai tarpeekseen Cainin puuhista ja syytti tätä heidän suhteensa rikkomisesta. Sen jälkeen Cain sai lähdöt maatilalta. Eron jälkeen hän palasi heikkona hetkenä yhteen Charityn kanssa, vaikka rakastikin yhä Moiraa. Cain tuli lopulta järkiinsä eikä suostunut lähtemään Charityn kanssa Emmerdalesta, sillä halusi jäädä tukemaan tyttärensä menettänyttä Moiraa, halusi tämä sitä tai ei.

Cain tulee huonosti toimeen Moiran langon James Bartonin sekä tämän pojan Ross Bartonin kanssa. Hän ei erityisemmin pidä Whiten perheestä eikä varsinkaan Robert Sugdenista. Hän suhtautui nyreästi myös Kyleen sekä tämän adoptioisoäitiin Joanieen. Cain on kuitenkin myöhemmin alkanut tuntea poikaansa kohtaan kiintymystä. Cain sai uuden yllätyslapsen vuonna 2017, kun Moira synnytti Isaac-pojan, olematta tietoinen raskaudestaan. Moira otti Cainin lopulta takaisin ja samaan taloon muutti myös Cainin vieraantunut äiti Faith.

Charity Dingle (ent. Tate, Sharma, Macey)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Charity Dingle.

Charity Dinglen (es. Emma Atkins) ensiesiintyminen sarjassa oli Butch-serkun hautajaisissa (Englannissa maaliskuussa 2000, Suomessa 13. marraskuuta 2000).

Charitylla on ollut hyvin sotkuinen elämä. Hän on Zak Dinglen Obediah-serkun tytär. Vaalea Charity on älykäs katujen kasvatti, joka osaa pitää itsestään huolta ja pitää myös yksityisasiansa ominaan. Hän on itsenäinen, kunnianhimoinen ja päättäväinen nainen. Charityllä on neljä lasta: aikuinen tytär Debbie entisen miesystävänsä Cain Dinglen kanssa, Noah-poika edesmenneen miehensä Chris Taten kanssa ja Moses-poika yhdestä kerrasta Ross Bartonin kanssa sekä Ryan, joka syntyi Charityn ollessa 14-vuotias ja oli kauan kateissa. Charitylla oli lyhyt bi-suhde kuolleen miehensä sisareen Zoe Tateen.

Charity oli vain 13-vuotias synnyttäessään Debbien ja antaessaan lapsen pois. Myöhemmin paljastui Debbien olleen Paddyn ja Emilyn sijaislapsi. Debbie halusi tutustua äitiinsä ja Charity puolestaan halusi päästä hänestä eroon ja vastusti pitkään tyttärensä lähestymisyrityksiä. Lopulta hän antoi kuitenkin periksi heränneille äidintunteilleen. Hän tahtoi kuitenkin salata Debbien isän henkilöllisyyden, josta oli kertonut vain Zoelle. Shadrach Dingle kuitenkin paljasti asian, ja Charity joutui selvittelemään vanhoja sotkuja Cainin kanssa. Charity puolestaan halusi pysyä kaukana Cainista, mutta Debbien takia joutui olemaan hänen kanssaan tekemisissä. Suhde Chrisiin alkoi kärsiä tästä, ja Charity aloittikin seksisuhteen Cainin kanssa ja vieteltyään humalassa myös Marlonin, hänellä ei ollut varmuutta siitä, kenen lasta hän odotti raskauden paljastuttua. Charity on ollut vankilassa miehensä Chris Taten murhasta, mutta hänet vapautettiin syytteistä. Todellisuudessa Chris teki itsemurhan ja lavasti Charityn syylliseksi. Raskaudestaan Charity sai tietää oikeudenkäynnissä. Pian Noahin syntymän jälkeen hän meni Kingeille töihin, vikitteli itselleen johtajan, rikkaan perheenpään Tomin ja sai tämän rakastumaan itseensä ja kosimaan siinä samassa. Lapsensa Charity luovutti Zoelle rahallisen sopimuksen ehdoilla. Aluksi Charity halusi Tomin vain rahojen takia, mutta sittemmin rakastui häneen todella. Jimmy Kingin vaimo Sadie ei alusta saakka hyväksynyt Charityn ja Tomin suhdetta ja yritti sabotoida sitä kaikin tavoin. Lopulta hän lavasti Charityn syylliseksi sulhasen pettämisestään Cainin kanssa eräillä valokuvilla, jotka sulhanen Tom King sai hääpäivän aamuna. Tom jätti Charityn alttarille. Pian Charity kuitenkin tajusi, kuka oli metkujen takana ja päätti kostaa Sadielle. Hän pelehti Sadien miehen Jimmyn kanssa ja kiristi tältä huomattavan summan rahaa. Saatuaan rahansa Jimmyltä Charity näytti Jimmyn syntymäpäivillä videonauhan, jossa he olivat sängyssä. Nauhalla Jimmy todisti, että Sadie oli valehdellut Charityn ja Cainin suhteesta. Charity tajusi, ettei enää voinut jäädä kylään, ja Tomin vetoomuksista huolimatta tämä ei voinut antaa anteeksi epäluottamusta. Charityn voittoa laimensi hieman, että Debbie päätti jäädä kotiin isänsä Cainin kanssa. Charity otti Noahin mukaansa ja lähti kylästä pää pystyssä.

Maaliskuussa 2012 Charity aiheutti uuden sotkun, kun hän sai tietää häissään sulhasensa Michaelin olevan Debbien poikaystävä. Michael jätti Charityn, ja hän ilmaantui Noahin kanssa Emmerdaleen. Hän halusi säilyttää välit tyttäreensä ja tutustua lapsenlapseensa. Cainin kanssa välit olivat sangen kalseat. Charity otti Cainilta rahaa ja lähti kylästä, mutta palasi takaisin ja liittoutui Carl Kingin kanssa päästäkseen jälleen käsiksi Cainin rahoihin. Jonkin aikaa kestänyt viha-rakkaus -suhde päättyi Charityn saatua tarpeekseen Cainin valheista ja likaisista puuhista. Charity meni naimisiin makeistehtaan omistajan Jai Sharman kanssa, mutta liitto kariutui, kun Charitylle paljastui Jain pettäneen häntä. Charity tasasi tilit pettämällä Jaita Declanin kanssa, mutta asiat mutkistuivat entisestään. Charity ei voinut sietää sitä, että Jai oli saattanut Rachel Brecklen raskaaksi, ja Archie-poika oli ollut kuvioissa jo kuukausia. Charity sai valheista tarpeekseen ja avioero tapahtui varsin sotkuisissa merkeissä.

Elämänhalunsa menettänyt Declan löysi tukijansa Charitystä, mutta Charity rakastuikin odottamatta ex-miehensä parhaaseen ystävään. Hän ja Declan aloittivat suhteen, mutta se oli tuhoon tuomittu alusta saakka; he junailivat kartanon tulipalon Samin ja Rachelin syyksi, ja Charity kiristi Rachelia ajaen tämän pois kylästä Archie mukanaan, vain saadakseen osansa vakuutusrahoista. Charity myös avioitui Declanin kanssa vain saadakseen selville, miten vaarallinen hänen uusi miehensä saattoi olla. Parin välillä sattui ja tapahtui, kunnes Declan yritti tappaa Charityn keskellä metsää. Charity pääsi pakoon, mutta kuolemalta ei kuitenkaan vältytty. Kun Declan pakeni poliisia kaiken menettäneenä, hän tunnusti videolla Charityn osuuden vakuutuspetokseen ja Rachelin tapaukseen. Kun Dinglet saivat tämän selville, he hylkäsivät Charityn. Hän joutui oikeuteen rikoksestaan ja sai kahden vuoden vankilatuomion. Linnasta käsin Charitylla oli kuitenkin vielä yksi yllätys Dinglen ja Bartonin suvulle; hän oli raskaana. Moses-poika syntyi ja isäksi paljastui Ross Barton, joka ei kuitenkaan halunnut vauvaa itselleen. Moses annettiin siis Debbien huollettavaksi.

Charity vapautui vankilasta helmikuussa 2016 ja teki ensi töikseen katoamistempun. Palattuaan hän sotki Cainin ja Moiran mukaan autovarkaussotkuunsa ja teki Rossin kanssa erinäisiä huijauskeikkoja. Myöhemmin Charity osti laittomasti kokoamillaan rahoilla Dianen osuuden Villapakasta, ja hänestä tuli pubin osaomistaja yhdessä Chasin kanssa. Charity haikailee myös edelleen Cainin perään eikä peittele sitä. Heillä on ollut nuoruusajoista saakka monimutkainen ja intohimoinen on-off -suhde, johon on kuulunut muun muassa rötöstelyä ja mustasukkaisuusriitoja. Charityn oli kuitenkin nieltävä tappionsa huomattuaan, että Moira Barton olikin Cainin tosirakkaus.

Vuonna 2018 Charity joutui tekemisiin rikostutkija Bailsin kanssa, ja lopulta hän paljasti kauan varjelemansa synkän salaisuuden: hän oli joutunut Bailsin raiskaamaksi ollessaan 14-vuotias. Charity oli tullut raskaaksi, mutta hän luuli synnyttämänsä pojan kuolleen. Uusi sokki oli, kun Charitylle selvisi pojan jääneen henkiin. Lopulta hän tapasi aikuiseksi kasvaneen poikansa Ryanin, jolla on CP-vamma. Charity on onnistunut luomaan suhteen Ryaniin ja on vakaassa parisuhteessa kylän eläinlääkärin Vanessa Woodfieldin kanssa.

Kesällä 2019 Charity oli ensimmäinen Dingleistä, joka oli kuullut Lisan kuolevan pian, Charity ja Lisa tapasivat, Lisa esitti toiveitaan hautajaisiinsa ja kuoleman jälkeen tapahtumiin. Samana vuonna Charityn kumppanin Vanessan isä, Frank kuoli. Meganin poismuuton jälkeen laittoi hän talonsa myyntiin. Charity hommasi talon Vanessalta salaa ja Vanessa suuttui tästä ottaen eron. Ero ei ollut lopullinen. Charity jäi myös katsomaan ja huolehtimaan tyttärensa Debbien Sarah-tytön perään Debbien muuttaessaan Skotlantiin, jossa oli Lisan Debbielle perinnöksi jättämä korjaamo. Villapakan räjähdyksen jälkeen, Charity ja Ryan yllätti Dinglet ostamalla huutokaupassa Villapakan. Chas aluksi suuttui tästä, mutta antoi anteeksi ja nyt Charity ja Chas pyörittää yhdessä Villapakkaa. Vanessan jätettyä Charityn löysi Charity Moiran veljestä Mackenziestä uuden kumppanin. Charity jopa odotti Mackille lasta, mutta raskaus paljastui kohdun ulkopuoliseksi raskaudeksi.

Chastity "Chas" Dingle (ent. Livesy, Spencer)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chas Dingle.

Chastity ”Chas” Dingle (es. Lucy Pargeter) on edesmenneen Shadrach Dinglen tytär ja Cainin sisarpuoli, joka ilmaantui Emmerdalen kylään joulukuussa 2005. Cain oli tullut aiemmin riehumaan Chasin asunnolle ja tämä oli saanut häädön, joten Dinglen talon tilavuus joutui koetukselle jälleen. Ashley Thomasiin Chas oli tutustunut jo aikaisemmin, ja hän pääsikin tämän vierashuoneeseen asumaan. Hän sai myös töitä Villapakasta.

Chasilla on läheinen suhde serkkuunsa Charityyn. Hänellä on poika Aaron, jonka tämän isä on kääntänyt häntä vastaan, joten hänellä on aina ollut ristiriitaiset välit poikaansa. Chas on sanavalmis, huoleton, räväkkä ja iloinen nainen, joka käyttää mustia vaatteita ja korkokenkiä. Hänen äkkipikainen luonteensa saa Dianen varoittamaan häntä tavan takaa, vaikka tämä toisaalta pitääkin hänestä. Chasin temperamentti aiheutti hänelle potkut syksyllä 2006 (UK helmikuu 2004) ja hän joutui muuttamaan takaisin Dingleille. Kiivas luonne myös katkaisi välit Aaroniin, eikä pojan isä enää hevillä antanut tämän tavata äitiään. Chas seurusteli pitkään Carl Kingin kanssa. Chloe sai isoja riitoja aikaiseksi Carlin vaimon Colleenin, Chasin ja Carlin välille, ja lopulta Carlin ja Chasin suhde päättyi eroon. Chasilla oli kuitenkin yhä tunteita Carlia kohtaan, vaikka yrittikin kestää Chloen suhtautumista mieheen raskausilmoituksen jälkeen. Lopulta hän löysi yllättävän poikaystävän poliisivoimista ja esitteli Dingleille Denzel Calburnin. Shadrach aiheutti hankaluuksia heidän suhteelleen varastamalla poliisiauton ja ryöstämällä viinakaupan. Denzel ei hyväksynyt valehtelua, Carlin rakkaudentunnustus meni mönkään ja Chas päätti lähteä armeijaan (kesäkuu 2008). Carl viihtyi Chasin serkun Delilah Dinglen seurassa vaikka haikaili yhä tyttöystävänsä perään.

Chasin palattua armeijasta hän ja Carl kihlautuivat, mutta Aaron oikutteli äidilleen ja kertoi myös Carlin ja Delin suhteesta. Chas saatiin kuitenkin uskomaan, ettei kaksikon välillä ollut mitään. Syksyllä 2009 Chas sekaantui Carlin isän Tom Kingin kidnappausdraamaan, mikä hiersi hänen ja Carlin välejä. Keväällä 2010 Tom heitti Chasin ulos ja tarjosi rahaa, jos tämä pysyisi Carlista erossa. Juopunut Chas otti Tomin kanssa yhteen häissä ja oli yksi murhan pääepäillyistä. Chasin ja Carlin suhde elpyi, mutta ei kestänyt.

Keväällä 2011 Chas sai pikkusiskon, Gennie Walkerin, jolle oli mustasukkainen isän huomiosta. Carl kertoi rakastavansa Chasia, vaikka oli kihloissa tämän entisen ystävän Lexin kanssa. Chas yritti lähentyä Aaronin kanssa ja hänellä ja Carlilla oli myös pientä vipinää. Chasista ja Paddysta tuli hetkeksi pari, kun Aaron ja Chas muuttivat miehen luokse. Keväällä 2012 Chasilla oli yhden yön juttu Carlin kanssa, jolloin petetty Paddy heitti naisen ulos. Carl ja Chas palasivat yhteen, mutta Aaron katkaisi välit äitiinsä. Suhde kariutui uudelleen, kun Carl jäi kiinni pettämisestä Eve Jensonin kanssa. Kostoksi Chas huijasi Carlia hääseremoniassa ja nöyryytti tätä koko kylän nähden.

Vuonna 2012 Chas ryhtyi salasuhteeseen veljentyttärensä Debbien poikaystävän, Cameron Murrayn kanssa. Chas oli umpirakastunut Cameroniin ja Cameron vakuutti rakkauttaan hänelle, mutta ei silti paljastanut suhdetta Debbielle sairastuneen Sarahin takia. Chas vihasi itseään Debbien satuttamisesta, muttei pystynyt vastustamaan tunteitaan. Cameron ja Chas jäivät lopulta rysän päältä kiinni Gennielle, jonka he lahjoivat hiljaiseksi. Suhde paljastui lopulta pahimmalla mahdollisella tavalla: Carl, jonka Cameron tappoi lokakuussa 2012, oli lähettänyt valokuvat Cameronista ja Chasista sängyssä Debbien kännykkään. Kolmiodraama ajautui katastrofiin ja koko Chasin perhe alkoi vihata häntä. Suhde Cameronin kanssa kuitenkin jatkui, ja Chas oli autuaan tietämätön Cameronin hirmuteoista – Carlin murhasta sekä Alex Mossin sieppauksesta ja murhasta koska tämä sai tietää Carlista.

Chas joutui järkyttävään välikohtaukseen väkivaltaisen Carlin kanssa tämän murhailtana, ja löi tätä itsepuolustukseksi tiiliskivellä päähän. Vasta tämän jälkeen Cameron tuli paikalle ja tappoi Carlin, joka oli alun perin vain loukkaantunut. Chas kuitenkin luuli murhanneensa Carlin ja tunnusti poliisille tietämättä, ettei oikeasti ollut murhaaja. Cameron herätteli samaan aikaan piilotettuja tunteitaan Debbietä kohtaan. Chas tuomittiin lopulta syyttömäksi murhaan, ja Debbie oli raivoissaan. Muu perhe alkoi kuitenkin vähitellen leppyä Chasille, vaikka hänen tekonsa hirvitti ja inhotti heitä. Debbien ja Chasin väliset vihaiset jännitteet kärjistyivät lopulta siihen, että Debbie kidnappasi Chasin vanhaan latoon ja melkein ampui hänet haulikolla. Cain ja Charity kuitenkin ehtivät paikalle ajoissa. Chas ei kertonut välikohtauksesta Cameronille, joka oikeasti haikailikin vain Debbien perään ja piti yllä säälisuhdetta Chasin kanssa.

Chasin ja Cameronin suhteen aiheuttama vihan ja katkeruuden ryöppy kuitenkin unohtui, kun Gennie sai selville Cameronin ja Debbien salasuhteen. Cameron myös tunnusti Debbielle tappaneensa Carlin. Gennie ajoi autonsa ulos tieltä Debbien ja Cameronin lähdettyä hurjaan takaa-ajoon tajuttuaan Gennien salakuunnelleen heitä. Cameron tukehdutti juuri ja juuri hengissä olevan Gennien onnettomuuspaikalla, Debbien näkemättä. Chas murtui siskonsa kuolemasta ja tunsi Cameronia ja Debbieä kohtaan pelkkää vihaa.

Nyt Chas seurustelee Paddyn kanssa. Asuvat Villapakassa. Heidän ensimmäinen yhteinen lapsensa Grace kuoli syntymänsä jälkeen, olleensa hetken elossa. Tämä masensi Chasin, mutta Chas toipui.

Syksyllä (UK 2019) (Suomessa syksyllä 2020) Chas on raskaana uudelleen. Nyt Chas ja Paddy saivat terveen tyttären, Eve Dinglen. Chas aloitti salasuhteen Alin kanssa. Chas halusi monta kertaa lopettaa salasuhteen, mutta Al ei halunnut lopettaa ja Chas olikin jo Alin pauloissa. Kun paljastui, että Chasin ja Cainin äiti Faith sairastaa uudestaan syöpää, eikä lääkkeistä ole apua, hän kuolisi. Chas veti herneen nenään, kun Faith halusi Cainin hoitamaan ja huolehtimaan äidistä. Syksyllä 2022 (UK), Suomessa syksyllä 2023 Faith kuoli ja Chas pelehti Alin kanssa hotellissa silloin. Palattuaan pettämisreissultaan Villapakkaan, tieto Faithin kuolemasta kiri Chasin korviin. Sitten paljastui, että Cainin vaimo Moira, tiesi Faithin suunnitelmista, tästä Chas suuttui ja kielsi Moiraa osallistumatta hautajaisiin. Moira kuitenkin osallistui vasten Chasin tahtoa, mutta Chas sanoi, että Moira ei saa sitten katsoa eikä puhua Chasille. Kului aikaa, Cain pääsi selville Chasin ja Alin touhuista, ja eräällä vajalla Cain ja Al kamppailivat, sitten kuului laukaus. Al kuoli, ja Chasin ajaessa autolla pihaan, näki hän kuinka Cain vietiin käsiraudoissa poliisiauton kuljetushäkkiin. Sitten joulun alla Chasin kauhuksi Paddy kuuli salasuhteesta, kiitos Bellen. Muutkin kyläläiset kuulivat ja Paddy, Amy ja Chloe läksytti Chasia joka suunnasta.

Marlon Dingle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marlon Dingle.

Marlon Dingle (es. Mark Charnock) on Villapakan kokki, jonka paras ystävä on Paddy Kirk. Hän on Zak Dinglen Albert-veljen poika, joka nähtiin Suomessa ensi kerran joulukuussa 1998. Marlon on nokkela selviytyjätyyppi sekä itseoppinut lahjakas kokki. Hän on puhelias, iloinen, huumorintajuinen ja persoonallinen mies. Hänellä on pikkuveli Eli (Elijah), joka asui myös kylässä. Marlon oli naimisissa Stephanien tyttären Trician kanssa.

Marlon omisti jonkin aikaa oman ravintolan Chez Marlonin, mutta kun bisnes meni alamäkeen, hän teki raskaan päätöksen luopua siitä. Eric Pollard oli havitellut ravintolaa jo aiemmin, ja nyt Marlon sekä hänen tyttöystävänsä Tricia joutuivat puille paljaille. He saivat kuitenkin asua Majatalossa, ja Marlon työskenteli hetken siellä kokkina, kunnes sai Villapakan työnsä takaisin Carlosin lähdettyä kylästä. Marraskuussa 2003 Trician avioero astui voimaan, ja Marlon ja Tricia pääsivät vanhan talon ostoon.

Tricia lähti myös käymään laivalla Berniceä katsomassa ja jäi sinne töihin pariksi kuukaudeksi. Sillä aikaa Marlon alkoi taas viihtyä Zoeta tuuraavan Rhonan seurassa, ja Trician palattua seurasi riita. Tricia lähti raivoissaan lentokentälle Marlonin seuratessa, mutta ei noussut koneeseen. Hätäpäissään Marlon kosi, mutta Tricia antoi rukkaset. He palasivat kuitenkin sovussa takaisin kylään ja seuraavana päivänä Tricia kärtti uutta kosintaa, suostuen tällä kertaa. Hän järjesti tulevalle miehelleen yllätyshäät. Jatkuva rahapula tuhlaavaisen vaimon takia alkoi kuitenkin rasittaa Marlonia. Tricia lähti Intiaan filmaamaan Bollywood-elokuvaan, ja Marlon päätti lähteä mukaan, mutta hänet käännytettiin lentokentältä takaisin. Marlon joutui itsemurhan partaalle syksyllä 2005, kun elämä ilman Triciaa oli raskasta ja hän oli jatkuvasti Dinglen miesväen kiusan kohteena. Erään kostean illan jälkeen hän heräsi kauhukseen Charityn vierestä. Tämän raskaus paljastui, ja Marlon alkoi pelätä olevansa lapsen isä.

Trician palattua syyllisyydentuntoinen Marlon ei kyennyt olemaan intiimisti vaimonsa kanssa. Hän lopulta tunnusti syrjähyppynsä Tricialle, ja tämän mielestä avioliitto oli ohi. Tricia loukkaantui vakavasti ukkosmyrskyn aiheuttaman salaman iskettyä Villapakan savupiippuun, ja pubin seinä romahti hänen päälleen. Tricia vajosi koomaan, ja lopulta Marlon antoi irrottaa hänet hengityskoneesta huhtikuussa 2006. Trician kuoleman jälkeen Marlonin elämänhalu oli nollilla, mutta ystävät saivat hänet lopulta palaamaan ihmisten ilmoille. Marlon seurusteli pitkään Donnan kanssa, ja he suunnittelevat kaksoishäitä Donnan äidin Vivin ja hänen sulhasensa Bob Hopen kanssa. Marlon kuitenkin kaipasi Triciaa edelleen, ja näki painajaisia häistä, jossa hän ei mennytkään naimisiin Donnan, vaan Trician kanssa. Marlon oli varma, että Tricia yrittää viestittää hänelle jotain. Tilanne kärjistyi, kun Marlon sai Donnan kiinni sovittamasta Trician hääpukua ylleen. Mies raivostui Donnalle, mutta he saivat tehtyä sovinnon.

Syksyllä 2009 Marlonin ja Donnan arpajaisissa voittama unelmakoti Kingien uudella asuntoalueella räjähti (UK kesä 2006). Keväällä 2010 Marlonilla oli epätoivoinen talonrakennushanke Dinglen mailla. Hän otti loparit Villapakasta. Donna valmistui poliisiksi, mutta Marlon ei ollut läsnä Vivin synnytyksen takia. Marlon joutui vedonvälittäjän huijaamaksi ja Eli ampui häntä vahingossa asian jälkiselvittelyssä. Keväällä 2011 Marlon teki kiivaasti uraa, kun Villapakka voitti Vuoden pubin parhaan ruoan palkinnon hänen ansiostaan. Hän sai vakiopaikkansa Villapakan kokkina takaisin. Samoihin aikoihin Donna ja Marlon erosivat, koska selvisi että Donnalla oli ollut suhde hänen työkaveriinsa Ross Kirkiin. Donna muutti pian pois Emmerdalen kylästä. Marlon ja Eli yrittivät selvitellä Shanen murhaajaa, josta Elikin oli syytteessä. Veljekset joutuivat myös uuden vuokralaisensa, vale-ennustaja Lizzien huijaamaksi.

Marlon seurusteli eläinlääkäri Rhona Goskirkin kanssa, joka kuitenkin oli rakastunut Paddyyn, Marlonin parhaaseen ystävään. He ovat kuitenkin hyvissä väleissä ja Marlonilla on Rhonan kanssa Downin syndroomaa sairastava poikavauva, jonka nimeksi tuli Leo.

Marlon joutui ongelmiin Shadrach-setänsä kanssa pahenevan alkoholiongelman vuoksi, eikä lopulta saanut tätä laittamaan korkkia kiinni, vaikka yritti sitä Rhonan ja muiden ystävien avulla.

Patrick "Paddy" Dingle (o.s. Kirk)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paddy Kirk.

Patrick "Paddy" Dingle (es. Dominic Brunt) omistaa kylän eläinlääkäriaseman Rhona Goskirkin kanssa. Paddy oli naimisissa Mandy Dinglen kanssa, mutta suhde kariutui Mandyn syrjähyppyyn. Tämän jälkeen Paddy kiinnostui Emilystä ja he menivät naimisiin. He eivät kuitenkaan saaneet omia lapsia, ja päättivät koittaa onneaan sijaisvanhempina. Sijaislapsekseen he saivat Debbien, joka paljastuikin Charity ja Cain Dinglen lapseksi. Usean onnellisen aviovuoden jälkeen Paddy kuitenkin petti Emilyä Vivin kanssa, ja kun tämä paljastui, Emily jätti Paddyn koko pubin edessä. Paddy ei kuitenkaan ollut valmis eroamaan Emilystä, ja oli surkeana pitkän aikaa eron jälkeen. Hän päätti chattailla netissä sinkkujen keskustelupalstalla, ja Paddyn vastaanottoapulainen Jo Stiles sai tietää tästä. Hän esiintyikin yhdessä Danny Daggertin kanssa internetissä sinkkunaisena, joka olisi kiinnostunut Paddystä, ja Danny ehdotti tapaamista ulkomailla. Paddy pakkasi laukkunsa ja lähti tapaamaan tätä naista. Kun Paddy tuli takaisin naisvieras mukanaan, Jo kauhistui. Tämä nainenhan oli ilmiselvästi huijari. Jo päätti kertoa heidän pilastaan, ja Paddy kertoi kuitenkin tietävänsä siitä jo, ja uusi nainen oli mukana Paddyn vasta-pilassa. Nainen paljastui Dannyn serkuksi Toni Daggertiksi. Vaikka he aluksi vain näyttelivät olevansa pari, Paddy kuitenkin huomasi pian olevansa ihastunut Toniin. Toni oli kuitenkin iskenyt jo silmänsä Hariin, mutta Hari ei ollut kiinnostunut. Nyt Paddy yrittää keksiä millä tavoin saisi Tonin huomaamaan hänen kiinnostuksensa. Paddy on usein ystäviensä tukena ja kuuntelijana. Hänellä on nykyään suhde Rhona Goskirkin kanssa, jolla on yhteinen poika hänen parhaan ystävänsä Marlon Dinglen kanssa.

Samuel Jonah ”Sam” Dingle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sam Dingle.

Samuel Jonah ”Sam” Dingle (es. James Hooton) on Zak Dinglen nuorin poika, ja hänellä on kaksoissisko Tina sekä pikkusisarpuoli Belle. Hän työskenteli Kingien kuljetusfirmassa, kunnes ajoi Edna Birchin yli. Edna ei tosin kuollut ja hän sai anteeksi. Sam on lievästi kehitysvammainen, luonteeltaan hyväntahtoinen ja kiltti. Hänen yksinkertaisuuttaan on käyttänyt tehokkaasti hyväksi esim. Eric Pollard, ja hän herättää naisissa yleensä hoivaavia ja äidillisiä tunteita. Lukemaan Sam oppi vasta aikuisena, sillä hän ei käynyt kouluja. Samista on hauskaa olla mukana Dinglen miesten pienissä konnankujeissa.

Sam tulee yleensä hyvin toimeen kaikkien, kuten pikkusisarpuolensa Bellen kanssa. Aika ajoin hän on hävinnyt toviksi näkyvistä, kuten vankilaan ja Irlantiin. Ensimmäisen kerran Sam joutui nuorisovankilaan muutamaksi kuukaudeksi vaadittuaan lunnasrahoja Robert Sugdenista tämän kadottua keväällä 1998 (UK kevät 1995). Varastettuaan vahingossa Pollardeilta Sam olisi joutunut jälleen telkien taa, mutta Lisa hommasi pojan Irlantiin. Muutamaa kuukautta myöhemmin hän palasi ja selvisi sakoilla. Isoveljensä Butchin hautajaisiin hän palasi marraskuussa 2000 (UK maaliskuu 2000). Cain-serkun takia Sam joutui jos jonkinlaisiin vaikeuksiin. Cain painosti hänet Kuljetusliikkeen murhapolttoyritykseen. Sam oli ihastunut Emilyyn, mutta ei saanut vastarakkautta ja oli jo aikeissa häipyä Irlantiin äitinsä Nellien perässä. Cain onnistui houkuttelemaan Samin mukaan seuraavaankin pilaansa, jolloin pojan hermot eivät kestäneet ja hän ilmoitti lähtevänsä Irlantiin äitinsä luo syyskuussa 2001 (UK lokakuu 2000).

Sam palasi muina miehinä takaisin kylään keväällä 2001 kuvitellen olevansa nyt isänsä ainoa poika, mutta kuulikin ilkeän Cainin olevan hänen velipuolensa. Hän sai vihiä Cainin ja Angien suhteesta, eikä Cain enää voinut kohdella häntä yhtä törkeästi kuin aiemmin. Sam sai jälleen töitä Pollardien uudesta pajasta. Cain syytti osittain Samia siitä, että hänen ja Angien suhde paljastui ja poika koki ahdistavia hetkiä muun Dinglen klaanin lähdettyä lomareissulle. Cain pelotteli Samia minkä ehti pitämällä tätä talossa lukkojen takana. Lopulta poikaparka majoittui metsiin Lomakylän lähelle. Lopulta Sam löydettiin, ja vaikka Cain yritti ensin raukkamaisesti valehdella itseään ulos tilanteesta, Zak uskoi Samia ja pani Cainin pihalle.

Toukokuussa 2006 Samia syytettiin Taten kuljetusliikkeen kuorma-autoon murtautumisesta. Vankilatuomion hän vältti Zakin ja Shadrachin otettua syyt päälleen. Tammikuun lopussa 2007 kokematon kuski Sam törmäsi autollaan Ednaan ja pakeni kauhuissaan paikalta. Edna ei tosin kuollut ja antoi myöhemmin anteeksi.

Sam lähti ihastuksensa Alicen matkaan Norfolkiin kanafarmille. Hän kuitenkin palasi jonkin ajan päästä hyvin hämmentyneenä takaisin, eikä halunnut olla tekemisissä Alicen kanssa. Pian paljastui, että Alice oli raskaana, eikä Sam tiennyt miten suhtautua asiaan. He myivät Norfolkin farminsa ja asuivat Dinglen talossa. Sam pääsi töihin Natashan omistaman Kartanon maille, jonka omistaa nykyään Lawrence White.

Alice synnytti pojan, jonka nimettiin Samsoniksi. Jo raskaana ollessaan naisella diagnosoitiin syöpä, ja hän sai vain muutaman kuukauden elinaikaa. Alice aneli Samilta armomurhaa, koska ei jaksanut enää taistella ja oli tuskissaan. Sam suostui vastahakoisesti, ja antoi Alicelle kuolinapua Elin hankkimalla morfiinilla. Poliisien kanssa käydyn kärhämän jälkeen Cain otti vastuun kuolemasta, mutta pakeni ennen tuomiota. Lastensuojelu uhkasi viedä Samsonin pois, mutta Sam osoitti pärjäävänsä poikansa kanssa muun perheen avulla.

Vuonna 2012 (Britanniassa 2009–2010) Sam tapasi ukrainalaisen Olena Petrovichin ja ihastui häneen. Olena ei kuitenkaan tuntenut Samia kohtaan kuin ystävyyttä ja ihastui Samin serkkuun Eliin. Pian Dingleillä asustellut Olena karkotettiin maasta laittoman oleilunsa takia. Eli lähti kylästä, mutta Sam sai korjattua välinsä Zakin kanssa, jotka olivat viileinä Olenan takia.

Sam löysi seuraavan rakkautensa Rachel Brecklestä, joka tuli kylään asumaan siskonsa ja tämän lasten kanssa vuonna 2011. Aluksi ystävyydestä alkanut suhde syveni pian rakkaudeksi, mutta onnea ei kestänyt kauaa, sillä Charity häikäilemättömästi juonitteli Rachelin pois kylästä poikansa kanssa, niin että koko kylä piti häntä syyllisenä Kartanon tulipaloon. Sam ei kuitenkaan suostunut uskomaan Rachelin jättäneen hänet lopullisesti.

Zachariah Bartholomew "Zak" Dingle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zak Dingle.

Zachariah Bartholomew "Zak" Dingle (es. Steve Halliwell) on Dinglen klaanin isähahmo ja Samin ja Bellen isä, sekä Lisan aviomies ja Shadrachin nuorempi veli. Aikoinaan Zak asui pitkän aikaa Chilessä. Zak on hieman laiska, mutta sitäkin suulaampi ja hyvin yritteliäs koiruuksiin ja lain kiertämiseen. Hän on myös hyvin oikeudenmukainen.

Lapsia Zakilla on ollut kuusi tai seitsemän, ja kaikkiaan kolmen eri naisen kanssa, joista Nellie ja Lisa ovat olleet vaimojakin. Lapsista vanhin lienee Lontoossa asusteleva Nathan, jota ei ole koskaan sarjassa nähty ja jonka Tina Dingle on vain kerran maininnut. Vuonna 1972 syntynyt Francis "Butch" Dingle kuoli onnettomuudessa vuonna 2000, ja hänestä on puhuttu vanhimpana poikana. Vuonna 1974 syntynyt poika Ben kuoli tappelussa vain 20-vuotiaana 1994; samana vuonna syntynyt Cain on Zakin veljensä vaimon kanssa alullepanema poika. Vuonna 1977 syntyivät kaksoset Samuel "Sam" ja Tina, joka on Zakin ja Nellien ainoa tytär. Iltatähtenä on jouluna 1998 syntynyt Belle Zakin nykyisen vaimon Lisa Dinglen kanssa.

Zak on joskus rasittavuuteen saakka tärkeä asemastaan Dinglen sukukunnan päänä ja se johtaa erilaisiin selkkauksiin, jos muut eivät tanssi hänen pillinsä mukaan. Koska perheen varsinainen ansaitsija on Lisa-vaimo, Zakin on pitänyt osallistua iltatähtityttärensä hoitoonkin, tosin välillä aika vastahankaisesti ja mieluusti hoitovastuun jollekin naishenkilölle sälyttäen. Entinen Nellie-eukko lähti riivaamasta ja toraamasta, jolloin avioliitto Lisan kanssa onnellistui jälleen. Kaksi poikaansa menettäneelle Zakille yllättäen tuotu tieto, että hän on veljenpojakseen luulemansa Cain Dinglen biologinen isä, oli sekä mieluinen että pojan häikäilemättömyyden takia myös epämiellyttävä uutinen.

Zak sai vuonna 2002 tietää sairastavansa kivessyöpää. Pattitilanne ratkesi vasta, kun Lisalle selvisi tämän käytöksen syy ja hän pääsi hoitamaan syövästä toipuvaa miestään. Uusi perhekriisi alkoi, kun Zak siirsi avioelämän aloittamista epäonnistumisen pelossa. Tilanne parani syrjähypyllä toisen naisen kanssa. Syyskuussa 2003 taloon saapui Zakin ja Shadrachin äiti Peg, joka oli kärttyinen, tauotta kessutteleva eukko, jolle maistui viinakin. Zak oli aina luullut äitinsä tappaneen isänsä ja haudaneen tämän ruumiin. Lisa kuitenkin sai selville totuuden; Jedediah oli vain jättänyt perheensä, kun lapset olivat pieniä. Peg juoniteltiin takaisin vanhaan asuinpaikkaansa. Tämän jälkeen Zak lähti pitkäksi aikaa Chileen etsimään isänsä rahoja, joiden olinpaikan hän sai selville vainajan tavaroissa olleen pankkikuitin perusteella.

Myöhemmin kuvioihin astuivat pojantytär Debbie sekä tämän Sarah-vauva, jotka Zak mielellään otti suuren talonsa turviin. Myöhemmin Zak on setvinyt sukunsa ongelmia kerta toisensa jälkeen, mutta useimmiten huolella ja myötätunnolla. Huolta perheelle aiheuttivat mm. Eli, Aaron, nyt jo edesmennyt Shadrach, Debbie sekä Ukrainasta tullut laiton siirtolainen Olena, jota Dinglet piilottelivat talonsa suojissa. Zak on tinkimätön läheistensä suojelemisen suhteen, ja tahtoo aina tehdä kaikkensa pelastaakseen heidät minkälaisesta pulasta tahansa. Perhetragedioita on seurannut toisensa perään – miniä Alice kuoli syöpään ja siihen liittyneestä armomurhasta seurasi selkkauksia ja oikeudenkäynti. Gennie Walker joutui vakavaan auto-onnettomuuteen ja Cameron Murray tappoi Zakin rakkaan veljentyttären. Lopulta Zak syyllistyi elämänsä karmeimpaan tekoseen, kun vuonna 2012 hän melkein tappoi oman poikansa Cainin, sillä tämä oli aiheuttanut harmeja niin monille. Syyllisyydentuskissa rypevän Zakin mielenterveys alkoi horjua, ja tästä seurasi eräänlainen perheen sisäinen romahdus. Siitä saakka Zak on yrittänyt olla avoimempi vaimolleen eikä tahdo aiheuttaa yhdellekään perheenjäsenelleen enempää kärsimystä. Hän on nyt myös töissä Butlerin tilalla Moiran leivissä.


Kingit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

James "Jimmy" King[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

James "Jimmy" King (es. Nick Miles), joka saapui sarjaan Suomessa 4. syyskuuta 2006 (UK 19. helmikuuta 2004). Kingien esikoispoika oli naimisissa voimakastahtoisen Sadien kanssa. Jimmy ei ole välkyin veljeksistä, mutta arvostaa perhettään yli kaiken.

Jimmy vastusti isänsä päätöstä ottaa sihteerikseen Charity. Hän käytti joka tilaisuuden hyväkseen nälviäkseen Charityä ja varoitteli isäänsä sekä Matthew’tä, mutta jäi paitsioon. Jimmy yritti junailla Charityä ulos perheen firmasta, mutta Charity tyrmäsi Jimmyn ystävän houkuttelevat työtarjoukset ja ilmoitti pysyvänsä lojaalina Tomille. Jimmyä suututti Charityn innokkuus ja isänsä päätös antaa syntymäpäiväjuhliensa organisointi Charitylle sai Jimmyn pois tolaltaan.

Myöhemmin Jimmyn vaimo Sadie saapui kylään. Jimmy auttoi Carlia peittelemään postimies Paulin kuolemaa Matthew'n avustuksella. Chloe saapui firmaan Kingien uudeksi sihteeriksi. Jimmy ihastui punapäähän eikä tajunnut tämän juonitteluja.

Chloe punoi verkkojaan sekä Jimmyn että Carlin suhteen ja lopulta valitsi marraskuussa 2007 Carlin. Jimmy oli katkera ja pettynyt. Sadie nosti riidan Jimmyn oletetusta suhteesta, jolloin Jimmy muutti isänsä luo. Sadie huomasi menneensä liian pitkälle ja yritti korjata tilanteen lupaamalla Jimmylle tämän eniten kaipaaman asian: lapsen. Vaikka Jimmykään ei hyväksynyt isänsä avioliittoaikeita Charityn kanssa, hänen mielestään Sadie meni liian pitkälle puuttuessaan niin rajusti isän hääpäivän kulkuun joulukuussa 2007.

Häiden mentyä pilalle Charity kosti Sadielle viettelemällä Jimmyn sänkyynsä. Imarreltu Jimmy lankesti ansaan ja Charity jatkoi kiristämällä mieheltä suuria rahasummia. Jimmyn raju kohtelu sai suuremmat mittasuhteet, kun Charity paljasti Jimmyn 40-vuotispäivillä salaa kuvaamansa videon. Jimmy oli käärmeissään kohtelustaan ja teki diilejä toisessa firmassa aiheuttaen Kingeille päänvaivaa. Lopulta Tom tarjosi sovinnon kättä ja Jimmy palasi perheyritykseen. Kingit aikoivat rakentaa uusia asuntoja kylään, mutta salaiset asiakirjat vuotivat julkisuuteen. Jimmyn raivoksi Sadie juoni maakaupoillaan itsensä takaisin Kingien firmaan kesäkuussa 2008.

Jimmy kävi lähellä kuolemaa lokakuussa 2008, kun Cainin ja Robertin tihutöihin palkattuaan kolmikko joutui Andyn ja Dazin yllättämäksi. Andyn lato paloi ja hänet piestiin pahasti, mutta Daz iski Jimmyä talikolla. Cain ja Robert raahasivat kauhuissaan Jimmyn eläinlääkärin hoitopöydälle, kun Carl ja Matthew ymmärsivät, ettei tätä voi viedä sairaalaan.

Jimmyllä oli lyhyt mutta kiihkeä romanssi Kellyn kanssa. Jimmy loukkaantui vakavasti Kingien esittelytalon kohtalokkaassa räjähdyksessä, mutta palasi lopulta ennalleen ja alkoi selvitellä tapausta itse. Sadie hävisi Jimmyn elämästä salasuhteidensa paljastuttua ja Kelly alkoi vampata miestä taas. Tom-isän kuoltua Kelly tuki Jimmyä murhatutkimuksen aikana ja he kihlautuivat. Jimmy suhtautui isällisesti yllättäen ilmaantuneeseen pikkusiskoon Scarlettiin. Hän sai tietää Carlin osuudesta isän kuolemaan, mutta veljekset pitivät yhteisen rintaman. Jimmy oli jo alttarilla Kellyn kanssa saadessaan tietää tämän abortoineen hänen suuresti odottamansa lapsen. Todellisuudessa Kelly synnytti toisaalla Elliot-pojan, jota käytti kiristysvälineenä palattuaan kylään sabotoimaan Jimmyn ja Nicolan elämää. Tammikuussa 2012 Jimmyn ja Nicolan Angelica-tytär syntyi, ja tuore isä oli haljeta ylpeydestä.

Nicola King (ent. de Souza, o.s. Blackstock)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nicola King.

Nicola King (es. Nicola Wheeler) saapui Emmerdaleen Englannissa 10. tammikuuta 2001 (Suomessa 29. marraskuuta 2001). Nicola on Rodney Blackstockin tytär tämän edellisestä avioliitosta Maureenin kanssa eli Bernicen sisarpuoli. Bernice otti yhteyttä Nicolaan saatuaan vasta aikuisena tietää tämän olemassaolosta. Tavattuaan sisarensa Bernice ihastui, mutta hänen äitinsä Diane vihastui. Nicola oli isänsä rahojen turvin elänyt lapsellinen ja pinnallinen tyttö, joka oli Ranskassa hiihtokeskuksen mökkisiivoojana tullessaan tapaamaan siskoaan. Miesten suhteen hän eli melkoisessa haavemaailmassa, mutta sukulaissielun hän löysi Bernicestä, ja he olivatkin pitkään toistensa tuki ja turva. Nicola jäi kylään ja sai töitä Villapakasta. Hän ihastui hurmaavaan Andrew Fraseriin, mutta olikin miehelle vain hetken huvi ja kyynelehti pitkään tämän perään. Lohduttajaksi tarjoutui Berniceä rakastanut Carlos-kokki, joka kuitenkin vain tahtoi ystävystyä Nicolan kanssa. Sisarusten välit katkesivat lopullisesti Nicolan yritettyä saada Carlosin alttarille teeskentelemällä olevansa raskaana. Bernice, joka odotti Carlosin lasta, koki hääpäivänä täydellisen nöyryytyksen. Nicola muuttui häikäilemättä omaa etuaan ajavaksi ja isänsä rakkautta hyväksikäyttäväksi nartuksi.

Nicolan paras ystävä kylässä oli Emily Dingle, joka kuitenkin alkoi seurustella Paddyn kanssa ja muutti tämän luo, jolloin yhteiselo loppui. Nicola mustamaalasi Lomakylän johtajaa Maggie Calderia saadakseen hänet huonoon valoon Rodneyn silmissä ja flirttaili myös Philille. Lopulta hän saikin Philin ja Maggien eroamaan. Nicola iski silmänsä nuoreen remonttimieheen Sydiin, mutta suhdetta ei syntynyt. Maaliskuussa 2004 (UK elokuu 2002) Nicola vietti kiihkeän yön Robertin kanssa, josta hän ei malttanut olla kerskailematta, ja Paddy ja Emily heittivät Nicolan ulos kodistaan, jonne tämä oli päässyt asumaan tekosyyn varjolla. Helmikuussa 2005 Nicola oli töissä eläinlääkärin vastaanotolla, mutta päättikin perustaa vaivihkaa oman siivousbisneksen, jota hoiteli Paddyn harmiksi usein työajallaan.

Nicola on tottunut saamaan mitä haluaa, ja hänelle ulkoasu ja menestys ovat hyvin tärkeitä. Hän oli sattuman kautta kihloissa tukkukauppias ja ravintoloitsija Simon Meredithin kanssa, Simon tuntuikin saaneen hänet muuttumaan ymmärtäväisemmäksi ihmiseksi. Kuitenkin tämä kadehti ystäväänsä Laurelia, kun tämä oli menossa ensin naimisiin. Simon kosi Nicolaa, mutta kihlaus ei kestänyt kauaa Nicolan temppujen takia. Simon otti välimatkaa, jolloin Nicola huomasi rakastavansa tätä. Hän järjesti julkisen anteeksipyynnön ja pari teki sovinnon. Nicola ei tullut toimeen Simonin äidin kanssa. Hän myös järjesti pulaan Simonin exän, Natashan, ja kun tämä selvisi Simonille, Nicola sai kuulla kunniansa. Simon lähti Scarboroughiin ja katuvainen nainen seurasi tätä pyytääkseen taas anteeksi. Pari kihlautui uudelleen.

Nicola sai velipuolen, kun keväällä 2007 Rodney paljastui Valin pojan Paulin isäksi. Sisaruksille kehittyi heti läheinen suhde.

Nicola tenttasi Laurelia tämän avioliittoaikeista. Hänen oli vaikea salata tyytyväisyyttään siitä, ettei Laurel saanutkaan kirkkohäitä Ashleyn kanssa. Nicola ja Simon asuivat Myllyssä Rodneyn ja Paulin luona, mutta Nicola joutui taas pian vaikeuksiin Simonin äidin Lesleyn kanssa. Mustasukkaisuusriitojen jälkeen Simon todisteli edelleen rakkauttaan Nicolaan ostamalla heille talon, mutta muuttoaikeet saivat nolon lopun.

Lopulta Nicola yritti vietellä veljestään Paulista kiinnostuneen Ivanin, joka oli Simonin työkaveri. Hän ei kuitenkaan onnistunut yrityksessään, mutta Simonin äiti näki osan kohtauksesta, ja oletti pahimman tapahtuneen. Nicola ei korjannut Lesleyn olettamusta, ja antoi koko kylän ymmärtää, että Ivan olisi pettänyt Paulia hänen kanssaan. Simon ja Nicola riitelivät yhä enemmän eivätkä päässeet sopuun. Lopulta Laurel kertoi totuuden koko kylälle, ja Nicola sai lähtöpassit kylästä. Nicola lähti isältään saaman sekin kanssa äitinsä luokse. Siivousyrityksen johtoon siirtyi Laurel.

Syksyllä 2010 Nicola ilmaantui kylään rouva De Souzana, joka omisti siivousfirman ja hänestä tuli suuri työllistäjä kylässä, kun myös David tuli DeSouzalle töihin. Nicolan mies Donald De Souza heräsi hänen harmikseen koomasta, eikä Nicola saanut häntä hengiltä ennen kuin Donald otti hänestä eron (UK kevät 2008).

Syksyllä 2011 Jimmyn seurassa pubissa humaltunut Nicola jäi kuorma-autoon lukkojen taakse miehen kanssa, ja parin välille alkoi syntyä kipinöintiä. Nicola alkoi odottaa lasta, ja Angelica-tytär syntyi (UK elokuu 2009). Hän työskentelee nykyään Kartanossa Declanin sihteerinä. Nicolan ja Jimmyn yhteiseloa ravistelivat katkerat avioriidat, kun Nicolalle selvisi Jimmyllä olevan Elliot-poika entisen prostituoidun Kellyn kanssa, eikä nainen niin vain päästänyt miestä kynsistään. Nicola on lojaali ystävilleen, ja hän oli ainoa, joka uskoi Laurelia Sally-jutussa.

Muut hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eric Pollard[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eric Pollard.

Eric Pollard (es. Chris Chittell) on yrittäjä ja ollut sarjassa mukana vuodesta 1986. Hän omisti kylän nurinmenneen pajan, jonka johtoon hän otti rinnalleen Steph Stokesin, joka aloitti pajassa omat hämärät toimensa. Tästä koitui Ericille paljon harmia ja oikeudenkäynti. Eric on vuosien aikana huijannut useita ja hänellä on kylässä kieron miehen maine, joka käyttää muiden heikkoa tilannetta edukseen. Hän on naimisissa Valerie Pollardin kanssa, ja he omistavat yhdessä Emmerdalen majatalon. Pari asuu Toivonlähteentuvan vieressä Dinglejen naapurissa. He ovat yhdessäolonsa aikana selvinneet useista aviokriiseistä. Vuonna 2006 kylään saapui Ericin poika, David. Ericin vaimo Valerie kuoli vuonna 2015 helikopterionnettomuuden seuraksena syntyneissä räjähdyksissä.

Kim Tate[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kim Tate (es. Claire King) on yrittäjä. Hän oli sarjassa mukana alkuvuosista vuoteen 1999 saakka, ja palasi mukaan pysyvästi keväällä 2019. Kim oli tuolloin vapautunut vankilasta, joutui vankilaan takaisin syksyllä 2018 rikottuaan ehdonalaisuudessa ollessaan ehtoja. Kimillä on poika Jamie, asuvat Kartanossa ja ovat joskus törmäyskurssilla toistensa kanssa. Sharman makeistehtaan tulipalon jälkeen Kim hommasi tehtaan tilat itselleen, perustaen sinne Al Chapmanin kanssa Seikkailupuiston. Kim on aina ollut juonitteleva, hän on yrittänyt pokata niin Rhonan silloisen miesystävän Pete Bartonin, tämä paljastui Rhonalle, Rhona katkaisi välinsä Kimiin tämän myötä. Sitten Kim yritti pokata Cain Dingleä, tämäkään ei onnistunut. Eräänä halloweenina kun Rhona ja Graham alkoi seurustelemaan, niin Kim järjesti yllätyksen kaikille pubissa, olivathan Kim ja Graham naimisissa, mutta vain paperilla.

Kim tapasi jonkin ajan päästä Dawnin isän, Willin. Suhde oli koukeroinen ja Jamien lavastettuaan kuolemansa, Andrean kuoleman jälkeen ja Millien vietyä pois, Kim pakkasi laukkunsa joulun alla 2020 Suomessa 2021. Lähtien lomalle jonnekin. Käsittelemään tapahtumia. Kim palasi kuitenkin. Will kosi Kimiä, joka suostui. Kim, Will, Dawn, Billy ja lapset Lucas ja Clemmie, Gabby ja Thomas asuvat Kartanossa. Kimin ja Willin häitä juhlittiin (UK syksyllä 2022) Suomessa syksyllä 2023. Emmerdaleen iski järkyttävä myrsky, Kim löysi metsästä mönkijän alle jääneen Harrietin, jonka yritti pelastaa, salama iski mönkijään, räjähti, Harriet kuoli ja Kim kaatui lyöden päänsä. Kim selvisi. Will tuohduksissaan syytti Kimiä Harrietin kuolemasta. Kunnes pari sopi.

Victoria Sugden (ent. Barton)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Victoria Sugden (es. Isabel Hodgins) on sarjan alkuperäisen keskushahmon Annie Sugdenin lapsenlapsi. Victorian vanhemmat olivat Jack ja Sarah Sugden, ja hänen isoveljensä ovat Robert ja Andy Sugden. Victoria on ammatiltaan kokki, ollut aiemmin töissä Eric ja Val Pollardin majatalossa ja nyt Villapakka-pubin keittiössä. Victoria on seurustellut muun muassa Alex Mossin ja Adam Bartonin kanssa. Amy Wyatt oli eräs Victorian parhaista ystävistä. Victoria on nuori mutta ehtinyt kokea paljon, ja traagisista kokemuksistakin hän on selvinnyt pää pystyssä ja sisukkaan luonteensa avulla. Victoria on nenäkäs, äkkipikainen ja kova soittamaan suutaan, mutta myös ehdottoman lojaali itselleen tärkeille ihmisille ja selviytymisvaistojensa avulla onnistuu pääsemään yli tilanteesta kuin tilanteesta. Hän osoittaa tunteensa avoimesti eikä osaa hillitä iloaan se paremmin kuin suruaankaan. Victoria on kaunis, nokkela ja sanavalmis nuori nainen. Hän osaa myös irrotella kunnolla aina sille päälle tullessaan.

Bob Hope[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Bob Hope

Rodney Blackstock[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rodney Blackstock.

Rodney Blacstockia näyttelee Patrick Mower. Rodney on Dianen entinen mies, Bernicen ja Nicolan isä, jota Diane ei ollut nähnyt 26 vuoteen, eikä liioin Bernice isäänsä. Hän on miljonääri ja yrittäjä, joka pyörittää antiikkiliikettä ja on toiminut myös viiniedustajana. Hän omistaa myös viinitilan Yorkshiressa. Entisen vaimon Maureenin kanssa saatu tytär Nicola on isänsä silmäterä, vaikka tämä on aiheuttanut Rodneylle paljon murhetta. Hän joutui seuraamaan sivusta Nicolan miessotkuja sekä tyttäriensä välirikkoa. Rodney toivoi tyttäriensä olevan sovussa ja järjesti katastrofaalisesti epäonnistuneet illalliskutsutkin Bernicen odotusaikana, mutta salli silti Nicolan ripustautua häneen ja antoi tälle kaikessa periksi. Rodneyn suhde entiseen vaimoonsa Dianeen on ristiriitainen, mutta Nicolan takia suhde Louiseen päättyi hairahduksen paljastuttua. Lomakylän johtaminen, Maggien ja Nicolan riitely sekä Bernicen ongelmat stressasivat Rodneyta. Rodney on aina valmis kokeilemaan uusia keinoja ansaita rahaa. Hän on kohtelias, huumorintajuinen ja sanavalmis mies.

Rodneyn ilmaantuminen kylään ennalta ilmoittamatta Ashleyn kirjoittaman kirjeen takia syyskuussa 2001 aiheutti melkoisen myllerryksen Dianen, Bernicen ja Ashleyn elämässä. Rodney alkoi tehdä bisneksiä Chris Taten kanssa. Hän pääsi Lomakylän omistajaksi ja nautti roolistaan nuoren ja muodokkaan tyttöystävänsä Louisen kera. Pari kertaa lakanoiden välissä oli kuitenkin Louisen lisäksi myös Diane.

Joulukuussa 2005 Rodney onnistui tekemään hyvät kiinteistökaupat ja hänestä tuli miljonääri. Antiikkibisnes ei sujunut kovin hyvin, joten naisten kanssa tuli väistämättä ongelmia. Marraskuussa Rodney oli jo valmis lähtemään tivolin matkaan, kun ihastui siellä työskennelleeseen naiseen. Romanssinpoikasta Rodneyn elämään kuitenkin toi Dianen nuorempi sisar Val, jonka kanssa hänellä oli ollut suhde jo hänen ja Dianen ollessa naimisissa. Lokakuussa 2006 Val ja Rodney kertoivat aiemmasta suhteestaan Dianelle. Tämä suuttui silmittömästi, mutta antoi lopulta anteeksi. Pian Rodney kuuli kauhistuttavan uutisen; Diane oli sairastunut syöpään. Hän tajusi rakastavansa yhä ex-vaimoaan ja tilasi lentoliput Egyptiin, mutta Diane haukkui Rodneyn moisesta. Toukokuussa 2007 Rodney ei kestänyt katsella Dianen ja Jack Sugdenin vihkitoimitusta, ja lähti pois kesken kaiken. Raivostunut Val paljasti kaikille, että Rodney on Paulin isä. Paul reagoi tietoon lyömällä isäänsä. Isän ja pojan välit olivat vaikeat, mutta Nicola toimi rauhantekijänä. Rodneyta häiritsi Paulin miespari, mutta he onnistuivat tekemään sovinnon ja viettivät joulunkin oman perheen kesken.

Toukokuussa 2008 Diane sai terveen paperit, mikä ilahdutti myös Rodneya. Rodneyn aikomuksena oli ostaa Kartano, mutta Sadie King pakotti Zoen myymään sen Kingeille. Rodney otti menetyksensä lopulta kuin mies, varsinkin kun Kingit menettivät Kartanon tulipalossa. Vuonna 2009 Rodney ja Lesley päätyivät juopuneina samaan sänkyyn. Lesley oli innoissaan, mutta Rodney kauhuissaan. Hän pääsi pälkähästä Kellyn avulla ja ihastuikin suorasukaiseen neitoseen. Kelly todisti Rodneylle, ettei ole vain tämän rahojen perässä ja omalaatuinen suhde jatkui kyläläisten pilkasta huolimatta. Nicola aiheutti suurta surua Rodneylle kertomalla Ivanista, mutta jäi lopulta kiinni. Rodney yritti kaikin keinoin saada Ivanin ja Paulin takaisin yhteen, muttei onnistunut. Itselleen Rodney alkoi etsiä seuraa netistä.

Laurel Thomas (ent. Dingle, o.s. Potts)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laurel Potts (es. Charlotte Bellamy). Laurel on töissä Sharman veljesten karkkitehtaalla, ja on naimisissa Ashleyn kanssa. He suunnittelivat avioliittoa kauan, mutta hidasteena oli piispa, jolta tarvittiin suostumus. Viimeinkin suostumuksen saatuaan piispa itse suostui myös vihkimään heidät. Heidän hääpäivänään Ashleyn isä Sandy ilmestyi kylään. Ashley ei tule hänen kanssaan toimeen, mutta Laurel yrittää aina saada heidät sopimaan erimielisyytensä. Hän tulee hyvin toimeen myös Ashleyn veljentyttären Jasminen kanssa, vaikka aluksi se olikin vähän vaikeaa. Laurel on ollut myös vapaaehtoisena työntekijänä Afrikassa auttamassa, ja oli sitä ennen jopa lähdössä Helsinkiin au pairiksi, mutta useiden sattumien jälkeen ei lähtenytkään. Laurel on suloinen tyttö, joka tulee toimeen myös vanhempien kyläläisten kanssa. Laurel on iloinen ja hauska luonne. Syksyllä 2012 Thomasien elämää tuli sotkemaan Ashleyn entinen heila Sally Spode. Nyt Ashley ja Laurel ovat kuitenkin pääsivät yli mielenvikaisen Sallyn teoista. He kuitenkin erosivat, ja Laurel meni naimisiin Marlonin kanssa. Syksyllä 2016 (UK 2015) Laurel ja Marlon erosivat. Keväällä 2017 (UK 2016) Laurel ja Ashley avioituivat uudelleen. Syksyllä 2017 (UK kevät 2017) Laurel jäi leskeksi Ashleyn kuoltua dementiaan.

Ashleyn kuoleman jälkeen Laurel on seurustellut Bobin kanssa. Hän kuitenkin jätti tämän ja alkoi seurustella Jai Sharman kanssa. Ongelmia oli myös heillä, kun Laurel suuttui ja heitti Jain ulos velka-asioiden takia. Kun Leyla käytti huumeita, niin luultiin, että Jai on sortunut taas. Laurel ja Gabby deittailivat ja tapailivat Marlonin kuntouttajaa, kunnes kävi ilmi, että tämä mies pyörittää molempia naisia. Jai ja Laurel ovat nyttemmin yhdessä. Laurelin paras ystävä on Nicola King. Suomessa syksyllä 2023 (syksyllä 2022 UK:ssa) Arthur paljasti olevansa homoseksuaali, ensin Nicolalle sitten Laurelille joka hyväksyi asian heti.

Jai Sharma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Jai Sharma

Nykyiset näyttelijät (Suomen jaksojen mukaisesti)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rooli Näyttelijä Roolin kesto
Eric Pollard Chris Chittell 1986–
Kim Tate Claire King 1989–1999, 2018, 2019–
Victoria Sugden Isabel Hodgins 1994–
Zak Dingle Steve Halliwell 1994–2002, 2003–2023
Sam Dingle James Hooton 1995–1996, 1997–1998, 2000–
Mandy Dingle Lisa Riley 1995–2000, 2001, 2019–
Marlon Dingle Mark Charnock 1996–
Paddy Dingle Dominic Brunt 1997–
Bernice Blackstock Samantha Giles 1998–2002, 2004, 2012–2019, 2021–
Belle Dingle Eden Taylor-Draper 1998–
Cain Dingle Jeff Hordley 2000–2006, 2009–
Charity Dingle Emma Atkins 2000–2005, 2009–
Bob Hope Tony Audenshaw 2000–
Rodney Blackstock Patrick Mower 2000–
Nicola King Nicola Wheeler 2001–2006, 2007–
Rhona Goskirk Zoe Henry 2001, 2002, 2010–
Gabby Thomas Rosie Bentham 2001–
Laurel Thomas Charlotte Bellamy 2002–2004, 2005–2009, 2010–
Chas Dingle Lucy Pargeter 2002, 2003–2005, 2006–
Jimmy King Nick Miles 2004–
Noah Dingle Jack Downham 2004–2005, 2009–
Sarah Sugden Katie Hill 2005, 2006–
Samson Dingle Sam Hall 2006–
David Metcalfe Matthew Wolfenden 2006–
Cathy Hope Gabrielle Dowling 2007–
Heath Hope Sebastian Dowling 2007–
Brenda Walker Lesley Dunlop 2008–
Leyla Cavanagh Roxy Shahidi 2008–2011, 2013–
Moira Dingle Natalie J. Robb 2009–
Matty Barton Ash Palmisciano 2009–2012, 2018–
Jai Sharma Chris Bisson 2009–
Jacob Gallagher Joe-Warren Plant 2010–2015, 2016–
Amy Wyatt Natalie Ann Jamieson 2010–2013, 2019–
Amelia Spencer Daisy Campbell 2011–
Rishi Sharma Bhasker Patel 2011–
Dan Spencer Liam Fox 2011–
Liam Cavanagh Jonny McPherson 2014–
Lydia Dingle Karen Blick 2016–
Dawn Fletcher Olivia Bromley 2018–
Ryan Stocks James Moore 2018–
Manpreet Sharma Rebecca Sarker 2018–
Billy Fletcher Jay Kontzle 2018–
Vinny Dingle Bradley Johnson 2019–
Bear Wolf Joshua Richards 2019–
Will Taylor Dean Andrews 2019–
Nate Robinson Jurell Carter 2019–
Wendy Posner Susan Cookson 2019–
Mackenzie Boyd Lawrence Robb 2020–
Charles Anderson Kevin Mathurin 2020–
Ethan Anderson Emile John 2021–
Chloe Harris Jessie Elland 2021–
Marcus Dean Darcy Grey 2022–
Mary Goskirk Louise Jameson 2022–
Suzy Merton Martelle Edinborough 2022–
Naomi Walters Karene Peter 2022–
Nicky Lewis Cope 2022–
Caleb Miligan William Ash 2022-

Harvemmin esiintyvät näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rooli Näyttelijä Roolin kesto
PC Mike Swirling Andy Whitaker 2004–
Arthur Thomas Alfie Clarke 2007–2009, 2010–
Angelica King Rebecca Bakes 2009–
Elliot Windsor Luca Hoyle 2011, 2012, 2016–
Leo Goskirk Harvey Rogerson 2011–
Kyle Winchester Huey Quinn 2011, 2013, 2015–
Archie Breckle Kai Assi 2012–2015, 2019–
April Windsor Amelia Flanagan 2014–
Carl Holliday Charlie Munro Joyce 2014, 2016–
Moses Dingle Arthur Cockroft 2015–
Dotty Thomas Tilly-Rue Foster ja Ellerie Carroll 2016–
Isaac Dingle Bobby Dunsmuir 2017–
Lucas Taylor Noah Ryan Aspinall 2019–
Eve Dingle Billy ja Bonnie Clement 2019–
Theo Metcalfe Beau Newton 2019–
Harry Sugden Brody ja Teddy Hall 2020–
Thomas Tate Bertie Brotherton 2021–
Clemmie Reed Mabel Addison 2022–
Esther Spencer Florence Mae Dyson 2022–