Nettiradio Mikaeli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nettiradio Mikaeli/YLE Mikaeli oli Mikkelissä vuosina 1998-2005 toiminut suomalainen tiedotusväline. Se oli Mikkelin kaupungin omistaman Otavan Opiston, Yleisradion ja itäsuomalaisen yhteistyöverkoston tuottama journalistinen verkkomedia, joka toimitti viikoittain omalle Internet-sivustolleen laajan ääntä, kuvaa, tekstiä ja nettivideoita sisältävän juttupaketin. Aineistoista versioitiin 30 minuutin radio-ohjelmia Ylen opintoradion levitykseen. Lisäksi tiimi tuotti Yle Teemalle 30 ja 60 minuutin televisio-ohjelmia.

Nettiradio Mikaeli toteutti myös lukuisia streaming-lähetyksiä luonnosta mm. norppakiveltä ja huuhkajan talvipuuhista yhdessä Juha Taskisen kanssa. Projektitiimi järjesti myös useita journalismin ajankohtaisteemoja käsitteleviä mediaseminaareja. Tiimi koulutti avustajia cross-media -tuotantoon.

Nettiradio Mikaeli aloitti toukokuussa 1998 mikkeliläistoimijoiden hallinnoimana EU-projektina. Myöhemmin toiminta laajeni niin, että yhteistyötä tehtiin muun muassa Joensuun yliopiston Savonlinnan toimijoiden kanssa omassa mediapajassa, MAMK:n kanssa Pieksämäen Nikkarilan mediapajassa sekä useissa muissa oppilaitoksissa eri puolilla Itä-Suomea, kuten Paltamon viestintälukiossa ja Lieksan aikuiskoulutuskeskuksessa. Lisäksi verkostoihin kuului Inarin mediapaja/Radio Inari. Yhteistuotantoihin osallistui myös SAK Etelä-Savossa ja Pirkanmaalla.

Projektikausi jatkui heinäkuuhun 2002. Projektipäällikkönä toimi YTM, toimittaja Päivi Kapiainen-Heiskanen.

Helmikuusta 2004 joulukuun loppuun 2005 verkkomedian nimenä oli YLE Mikaeli. Toiminta lopetettiin joulukuussa 2005.

Nettiradio Mikaeli on Mikkelin kaupungin alainen tuotemerkki. Kustannussopimukset solmittiin Mikkelin kaupungin/Otavan Opiston nimiin. Mikkelin ammattikorkeakoulu osallistui tuotantoon tarjoamalla tiloja ja teknistä asiantuntemusta.

Nettiradio Mikaelin arkisto löytyi pitkään Internetistä osoitteesta: http://nettiradiomikaeli.internetix.fi (Arkistoitu – Internet Archive)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tietotekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.