Nenäliina

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kankainen nenäliina

Nenäliina on pieni kankaasta valmistettu esine, jolla yleensä pyyhitään räkä nenästä. Nenäliina voi olla myös paperinen. Paperiset nenäliinat ovatkin nykypäivänä vieneet voiton kankaisiin verrattuna. Paperisia nenäliinoja myydään useimmissa kaupoissa ja kioskeissa, kun taas kankaisia nenäliinoja harvemmin enää löytyy. Kankaiset nenäliinat ovatkin tästä syystä usein itse tehtyjä. Paperisen nenäliinan etu on hygieenisyys, mutta se rasittaa enemmän nenän ihoa kuin kankainen. Kankainen nenäliina kestää paperista kauemmin, koska sen voi pestä tarvittaessa. Historiallisesti valkoista nenäliinaa on käytetty valkoisen lipun tilalla antautumisen viestittämiseen.lähde?

Taskuliina miehen takin taskussa.

Taskuliina miehen vaatetuksessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nenäliinalla voidaan tarkoittaa myös miehen pukeutumiseen liittyvää taskuliinaa. Joidenkin mielestä jokaisella miehellä täytyisi olla varsinkin hienoilla kutsuilla tai juhlissa rintataskussa pieni nenäliina, jonka tulisi näkyä hieman.

Aiheesta muualta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä vaatetukseen, muotiin tai kauneudenhoitoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.