Nekromantix

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nekromantix
Nekromantix, 2011
Nekromantix, 2011
Tiedot
Toiminnassa 1989–
Tyylilaji psychobilly
Kotipaikka Kööpenhamina, Tanska
Laulukieli englanti
Jäsenet

Kim Nekromanlaulu
Francisco Mesa, kitara, taustalaulu
Lux, rummut

Levy-yhtiö

Hellcat Records, 2002–

Aiheesta muualla
Kotisivut

Nekromantix on psychobilly-yhtye, joka perustettiin vuonna 1989 Kööpenhaminassa, Tanskassa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nekromantixin perusti Dan Gaarde, joka oli juuri lähtenyt Tanskan laivastosta vietettyään kahdeksan vuotta elämästään sukellusveneessä. Hän otti lavanimekseen Kim Nekroman. Hän alkoi soittaa rumpuja rockabilly-yhtyeessä, mutta hänen intohimonsa oli kuitenkin psychobilly ja hän siirtyikin pian soittamaan kontrabassoa.

Esiinnyttyään kahdessa tanskalaisessa paikallisshow’ssa yhtye esiintyi isoilla festivaaleilla Hampurissa, Saksassa. Tämä johti levytyssopimukseen ja ensimmäiseen albumiin, "Hellboundiin". Tuohon aikaan psychobilly-näyttämöä hallitsivat lähinnä brittiyhtyeet ja psychobilly-fanit maailmanlaajuisesti toivottivatkin Nekromantixin uuden ja erilaisen tyylin tervetulleeksi. Musiikkia on mm. kuvailtu lauseella "Elvis kohtaa Wolfmanin".kenen mukaan?

Keikkailtuaan paljon Euroopassa Nekromantix julkaisi vuonna 1991 toisen albuminsa, Curse Of The Coffinin. Samanniminen matalan budjetin video näytettiin useita kertoja MTV:n ”Alternative Nationissa”. Vuosien saatossa tästä klassikkoalbumista ovat ottaneet vaikutteita useat uudet yhtyeet.

Seuraava albumi, vuonna 1992 ilmestynyt Brought Back To Life, nimitettiin Grammy-ehdokkaaksi, sen ollen näin ainoa psychobilly-levy, joka siihen on koskaan pystynyt. Tätä seurasi kiertue Japanissa. Levyä pidetään Nekromantixin mestariteoksena ja täydellisenä albumina.kenen mukaan?

Neljäs levy, suosiohuudoin vastaanotettu mutta myös kiistelty levy Demons are a Girl´s Best Friend, julkaistiin vuonna 1996 ja sitä seurasivat useat festivaaliesiintymiset ja kiertueet Euroopassa.

Nekromantixin viides levy oli live-albumi, Undead'n'Live, joka sisältää kaikkein suosituimmat live-kappaleet. Vuonna 2001 julkaistiin kuudes albumi, Return Of The Loving Dead, joka tuotettiin ja julkaistiin Yhdysvalloissa edelleen samalla filosofialla kun edellisetkin albumit. Kukaan ei tunnu tietävän, miksi albumin julkaiseminen siirrettiin Yhdysvaltoihin, mutta loppujen lopuksi se ei häirinnyt ketään, sillä kokonaisuus toimi edelleen loistavasti.kenen mukaan?

Vaikka kaikki Nekromantixin albumit ovat olleet matalan budjetin äänityksiä, julkaistu pienillä indie-levy-yhtiöillä eikä levyjen mainostamiseen ole käytetty lainkaan rahaa, on Nekromantix saavuttanut maailmanlaajuisen hyväksynnän ja keikkaillut Japanissa, USA:ssa, Saksassa, Suomessa, Isossa-Britanniassa, Hollannissa, Belgiassa, Ruotsissa, Ranskassa, Espanjassa ja Tanskassa.

Vuonna 2004 Nekromantix julkaisi Dead Girls Don't Cryn, joka tuotettiin ja julkaistiin Yhdysvalloissa. Yhtye keikkailee yhä usein ympäri maailmaa. Sen filosofia on edelleen sama: ”pidä hauskaa, äläkä pidä mitään pyhänä”.

Kim Nekroman on naimisissa Patricia Dayn, tanskalaisen Peanut Pump Gun -yhtyeen entisen kitaristin kanssa. He soittavat yhdessä yhtyeessä Horrorpops, jossa Nekroman soittaa kitaraa ja Day laulaa ja soittaa kontrabassoa.

Nekromantix sai julkaistua uusimman albuminsa Life Is A Grave And I Dig It vuonna 2007, tosin myöhässä alkuperäisestä aikataulusta. Tuorein single julkaistiin jo alkukesästä 2006, ja sen oli tarkoitus pitää fanit rauhallisina. Albumin myöhästyminen johtui yhtyeen sisäisistä ristiriidoista, joiden takia Nekromantix joutui kiinnittämään uuden rumpalin Wasted Jamesin tilalle ennen levyn julkaisemista.

Nekromantixin rumpali Andy Demize kuoli 11. tammikuuta 2009 auto-onnettomuudessa.

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Studioalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Livealbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]