Neimoidialaiset

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Neimoidialaiset ovat kuvitteellisia olentoja George Lucasin luomassa elokuvasarjassa Tähtien sota.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Neimoidialaiset ovat syntyessään toukkia Cato Neimoidialla suurissa yhdyskunnissa, joille annetaan vain rajoitetusti ruokaa. Heikoimmat jätetään kuolemaan suurempien kahmiessa itselleen enemmän kun jaksavat syödä, mistä johtuu neimoidialaisten alituinen varovaisuus ja kuolemanpelko. Aikuinen neimoidialainen on nenätön ja vihreäihoinen. Neimoidialaisten hallitsijasta ei ole varmaa tietoa, mutta luultavasti se on kuningas (tähän viittaa Nute Gunrayn asema varakuningas). Neimoidialaiset ovat äärimmäisen omistushaluisia, ja he ovat rakentaneet valtavan yhtiön, Kauppaliiton, joka on äärimmäisen monimutkainen järjestö ja niin suuri, että sillä on oma edustaja senaatissa. Kauppaliiton rahtialukset ovat tuttu näky sivistyneiden planeettojen ympärillä. Episodi I:ssä, Pimeässä uhassa, Kauppaliitto on rakentanut salaa valtavan droidiarmeijan, jonka tarkoitus oli vallata Naboo, mutta hyökkäys epäonnistui. Episodi II:ssa ja III:ssa (Kloonien hyökkäys ja Sithin kosto) Kauppaliitto ja Cato Neimoidia ovat liittyneet Itsenäisten aurinkokuntien konfederaatioon, eli separatisteihin, joka soti Vanhaa Tasavaltaa vastaan Kloonisodassa. Sota päättyi separatistien häviöön ja Galaktisen sisällissodan alkuun.

Tunnettuja neimoidialaisia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nute Gunray Kauppaliiton varakuningas. Kuoli Anakin Skywalkerin valosapelista planeetta Mustafarilla.

Rune Haako Kauppaliiton asutusupseeri ja varakuninkaan neuvonantaja. Kuoli Mustafarilla Anakin Skywalkerin valosapelista.

Lott Dod Kauppaliiton senaattori. liittyi separatisteihin ja kuoli Anakin Skywalkerin valosapelista.

Daultay Dofine Kauppaliiton lippulaivan komentaja. Koki kohtalonsa Naboon saarron aikana yhdeksänvuotiaan Anakin Skywalkerin aiheutettua tuhoisan ketjureaktion.

Rute Gunnay Neimoidialainen liikemies, Gunrayn ja Haakon henkilökohtainen avustaja. Kuoli Anakin Skywalkerin valosapelista Mustafarilla.