Natasha Lyonne

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Natasha Lyonne

Natasha Lyonne (s. 4. huhtikuuta 1979) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänet tunnetaan useista komediarooleista, kuten Jessicana American Piessa ja sen jatko-osassa American Pie 2:ssa sekä Meganina elokuvassa But I'm a Cheerleader sekä myös KISS -yhtyeeseen perustuvassa elokuvassa Detroit Rock City, jossa hän näytteli Christineä. Hän on kuitenkin tehnyt myös vakavia draamarooleja kuten Tim Blake Nelsonin vuonna 2001 ohjaamassa, Auschwitziin sijoittuvassa Harmaa alue -elokuvassa.

Hän on entinen lapsinäyttelijä ja esiintyi mm. vuonna 1993 elokuvassa Ville Vallaton Pollyn roolissa.

Lyonne syntyi New Yorkissa. Hän on joutunut ongelmiin poliisin kanssa syyllistyttyään rattijuopumukseen Miami Beachilla 28. elokuuta 2001 sekä uhkailtuaan ja häiriköityään naapuriaan. Elokuussa 2005 hänen ilmoitettiin potevan Beth Israel Medical Centerissä hepatiitti C:tä, sydäninfektiota ja ilmarintaa. Hän sai myös hoitoa huumausaineriippuvuuteen.

Lyonnen isä kiisti Access Hollywoodin haastattelussa perättöminä huhut, joiden mukaan Lyonne olisi ajautunut kodittomaksi. Näyttelijätär siirtyi kuntonsa kohennuttua Goyband-elokuvan (2007) kuvauksiin New Yorkissa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.