Narri (sarjakuvahahmo)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli kertoo sarjakuvahahmosta. Historiallisista viihdyttäjistä katso Narri.
Narri
Jester 001.gif
Narri, pilaileva kiusankappale
Tiedot
Oikea nimi (I) Jonathan Powers,
(II) Jody Putt
Status (II) Kuollut
Pituus (I) 184 cm
Paino (I) 86 kg
Ryhmäsidokset (I) Ukonnuolet
Voimat Taitava lähitaistelija, voimistelija ja miekkailija

Narri on nimi kahdelle eri Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvälle roistolle. Narrin ensiesiintyminen tapahtui Daredevil-lehden numerossa 42 (1968).

Suomessa Narri esiintyi ensimmäisen kerran MEGA-lehden ensimmäisessä numerossa (2003).

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Narri I[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jonathan Powers oli epäonninen näyttelijä, joka viimein sai suuremman roolin Cyrano de Bergerac-näytelmässä. Ensimmäisen näytöksen jälkeen kriitikot musersivat Powersin suorituksen, yleisö ei pitänyt hänestä ja jopa näyttelijätoverit hyljeksivät häntä. Niinpä Powers erotettiin vasta yhden esityksen jälkeen.

Pakkomielteenomaisesti Powers jatkoi eri taitojensa kehittämistä, joista arveli olevan hyötyä näyttelijänurallaan. Powers harjoitteli aktiivisesti kehonrakennusta ja voimistelua - kaikkea paitsi näyttelemistä. Lopulta Powers palkattiin television lastenohjelmaan nöyryytettäväksi pölvästiksi.

Lukemattomien naamaansa heitettyjen piirakoiden jälkeen, Powers päätti että antaisi epäkiitolliselle yleisölle naurua koko rahan edestä. Ottaen yhteyttä alamaailman aseseppään, Tinuriin Powers tilasi tältä lukuisia eri aseita ja laitteita. Samalla hän suunnitteli itselleen naurettavan harlekiinimaisen asun ja ryhtyi kutsumaan itseään Narriksi. Lukuisten rikosten jälkeen Daredevil onnistui nappaamaan Narrin ja toimittamaan tämän telkien taakse.

Tämän jälkeen Narri on karannut vankilasta lukuisia kertoja ja taistellut Daredeviliä vastaan vain hävitäkseen joka kerta. Erään kerran Narri yritti palata näyttelijänuralleen, mutta epäonnistui jälleen surkeasti. Palattuaan rikoksen poluille Narri kuitenkin joutui jälleen kerran vankilaan.

Narri II[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Narri ja Kurpitsalyhty kuolevat brutaalisti Tuomarin ampuessa heitä päähän.

Toinen Narri, Jody Putt[1], ilmaantui pian Powersin epäonnistuneen parannuksen jälkeen. Tämä Narri vastaanotti aseistuksensa oletettavasti Tohtori Doomilta. Moninaisen aseistuksen joukossa oli myös Hulk-robotti.

Tämän ja lukuisten muiden superroistojen avulla Narri yritti suurempia rikoksia, mutta joukkue lyötiin Viitan ja Tikarin sekä useiden Kostajien toimesta.

Sisällissodan aikoihin Narri (II) on kuollut. Tuomari ampui hänet ja Kurpitsalyhdyn kuoliaiksi puolustaessaan Hämähäkkimiestä murhanhimoiselta kaksikolta[2].

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisellä Narrilla (Jonathan Powers) ei ollut minkäänlaisia yliluonnollisia voimia. Hän oli kuitenkin kokenut lähitaistelija, akrobaatti ja miekkailija. Narrin pääasialliset aseet olivat teemoitettu erilaisten pilojen ympärille, jotka kuitenkin olivat tappavia aseita: esimerkiksi räjähtäviä jonglöörikuulia ja painotettuja jojoja, joilla saattoi tainnuttaa.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jokeri, DC-kustantamon tunnettu superroisto, johon Narri oletettavasti pohjautuu.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Marvel Spotlight: Civil War - Aftermath (2007). Marvel Comics.
  2. Hämähäkkimies #11 (2007). Egmont Kustannus Oy.