Nanny

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli kertoo televisiosarjasta. Etunimestä Nanny kerrotaan artikkelissa Nanna (nimi).
Nanny
The Nanny
Tyyli Sitcom
Kestoaika 30 min.
Tekijä CBS
Pääosissa Fran Drescher
Charles Shaugnessy
Nicholle Tom
Benjamin David Salisbury
Madeline Zima
Daniel Davis
Lauren Lane
Alkuperämaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Verkko Yhdysvaltain lippu CBS
Suomen lippu Nelonen
Esitetty 3. marraskuuta 1993 – 23. kesäkuuta 1999
Jaksoja 146
Aiheesta muualla
IMDb

Nanny on vuosina 19931999 Yhdysvalloissa tehty tilannekomediasarja, jonka pääosassa nähtiin muun muassa Fran Drescher. Sarjan tunnusmusiikin on säveltänyt ja esittänyt muusikko Ann Hampton Callaway.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tavallisesta työläisperheestä kotoisin oleva Fran Fine, joka on äskettäin saanut potkut poikaystävältään, lähtee myymään kosmetiikkaa rikkaaseen kortteliin. Hän ilmestyy rikkaan, englantilaisen Broadway-tuottajan, Maxwell Sheffieldin oven taakse. Sheffield saa idean palkata Franin hoitamaan kolmea lastaan, Maggieta, Brightonia ja Gracea, koska hän on yksinhuoltaja, eikä voi pitää heitä silmällä.

Fran antaa lapsille kyseenalaisia neuvoja ja pari kertaa Maxwell erottikin tämän, mutta otti hoitajan aina takaisin, koska hän lapsineen olivat kiintyneet naiseen. Fran oli aina ollut kiinnostunut Maxwellistä, mutta mies ei ollut tajunnut sitä. Franin kanssa Maxwellin huomiosta ja rakkaudesta kilpaili C.C. Babcock, Maxwellin liikekumppani. Maxwellin hovimestari Niles pilkkasi aina C.C:tä, mutta tajusi lopulta, että hän vain pitää hänestä. Lopulta sarjan lopussa monen vastoinkäymisen ja onnenpotkun jälkeen lähentyneet Max ja Fran menevät naimisiin, sen jälkeen kun Maxwellin kuolleen vaimon aave antaa siihen luvan. Fran ja Maxwell saavat kaksoset.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ulkomaiset versiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maat, joissa esitetään kotimaista versiota sarjasta.

Nannyä on esitetty yli 80:ssä eri maassa, ja sarjasta on tehty myös useita paikallisia versioita, kuten Maja prekrasnaja njanja Venäjällä, jota Nelonen lähettää tammikuusta 2010 alkaen joka arkipäivä nimellä Venäläinen Nanny.

Ohjelmat ovat noudattaneet Yhdysvaltalaista alkuperäisversiota usein hyvin tarkasti, mutta joissakin maissa sarjaa on muutettu paikalliseen kulttuuriin sopivaksi.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joitakin kuuluisuuksia on vieraillut sarjassa, esimerkkinä Ray Charles, Elizabeth Taylor, Cher, Donald Trump, Tracy Nelson ja Pamela Anderson.