NHL 06

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
NHL 06
Kehittäjä EA Vancouver
Julkaisija EA Sports
Pelisarja NHL
Julkaistu
  • NA 6. syyskuuta 2005
Lajityyppi urheilupeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Alusta Xbox, PlayStation 2, Microsoft Windows ja Nintendo GameCube
Jakelumuoto DVD
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

NHL 06 on EA Vancouverin kehittämä ja EA Sportsin julkaisema urheilupeli, joka on julkaistu vuonna 2005 Nintendo GameCubelle, PlayStation 2:lle, Windowsille ja Xboxille. Pelin aiheena on jääkiekko ja pelin kannessa esiintyy Tampa Bay Lightningin Vincent Lecavalier ja Skandinavian versiossa Chicago Blackhawksin Tuomo Ruutu. NHL 06 on täysin suomenkielinen.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

NHL 06 sisältää NHL:n lisäksi Ruotsin Elitserienin Saksan DEL-liigan, Suomen SM-liigan sekä merkittävimmät maajoukkueet ja ylimääräisenä joukkueena sveitsiläinen HC Davos. SM-liigasta tosin puuttuu edellisellä kaudella liigaan noussut KalPa. Ensimmäistä kertaa pelin selostajina toimivat Mika Saukkonen ja Timo Jutila yhdysvaltalaisten ja ruotsalaisten vastineidensa ohella. Mukana on edellisten osien tapaan myös Dynasty-mode, jossa voi toimia jonkin NHL-joukkueen managerina kymmenen kauden ajan. Bonuksena PlayStation 2 -versiossa on mukana NHL 94. Kauden uutuuksia ovat uuden suomen- ja ruotsinkielisen selostuksen lisäksi muun muassa Taitolaukaus-systeemi, jonka avulla pelaaja voi oikealla tatilla (PS2:lla ja Xboxilla) tehdä tähtipelaajillaan komeita maaleja sekä NHL 2005:stä puuttunut pelaajan luominen, jota on myös uudistettu vuoden 2004 versiosta. Pelissä on muutamia asioita,jotka tekevät siitä tunnetun, kuten ilmaveivi ja maalivahdin kaatuminen jos lämää oikeaan kohtaan. Peli oli myös sarjan viimeinen PlayStation 2 -peli joka tehtiin Vancouverissa.lähde? NHL 07 tehtiin Montrealissa ja NHL 08 sekä NHL 09 Nova Scotiassa.

Pelissä ei ole edellisvuoden tapaan aitoja maajoukkuepelipaitoja, vaan maajoukkuepelipaidoissa on tunnuksen kohdalla maan lippu.

Liigat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ääniraita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.