NBA Jam T.E.

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
NBA Jam T.E.
Kehittäjä Midway Games
Julkaisija Acclaim Entertainment
Suunnittelija Mark Turmell
Pelisarja NBA Jam
Julkaistu 1994
Lajityyppi Urheilupeli
Pelimuoto Yksinpeli, Moninpeli
Alusta Super Nintendo
PlayStation
Atari Jaguar
Game Boy
Sega Game Gear
DOS
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

NBA Jam T.E., tunnetaan myös nimellä NBA Jam Tournament Edition on Midwayn kehittämä ja Acclaimin tuottama videopeli vuodelta 1994.

Pelattavuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tournament Edition peli jatkoi edeltäjänsä NBA Jam tapaan kaksi vastaan kaksi koripallopeliä, jossa oli lisenssoidut joukkueet ja pelaajat. Pelin pääpiirre oli edelleen sama, jossa pelaajat kykenevät donkkaamaan näyttävästi hyppäämällä tavallista korkeammalle uhmaamalla fysiikan lakeja. Pelissä ei ole rikesääntöjä, joka tarkoitti sitä että pelaaja sai vapaasti rikkoa vastustajaansa saadakseen pallon pois. Lisäksi edellisen osan "on fire" (tulessa) ominaisuutta muutettiin hieman. Mikäli yksi pelaaja onnistui tekemään kolme koria peräkkäin, sen heittotarkkuus parani normaalia tarkemmin siihen asti kunnes vastustaja tekisi korin. Lisäksi ominaisuus loppui mikäli pelaaja onnistuisi tekemään neljä koria peräkkäin.

Lisäominaisuutena Tournament Edition toi mukanaan yhden varapelaajan, jonka sai vaihdettua puoliajalla kentälle haluamansa pelaajan tilalle. Lisäksi pelaajien tilastoihin oli merkitty "injury", jonka vaikutus koski pelaajien taitotason heikkenemistä mitä suurempi luku olisi. Pelissä oli myös mukana piilotettuja joukkueita ja pelaajia. Lisäksi pelaajien taitotilastoja laajennettiin neljästä kahdeksaan, joista uusia olivat syöttäminen, voima, riistäminen, blokkaaminen ja ote. Peliin sai vaihdettua valikosta erikoisominaisuutena mahdollisuuden tehdä muun muassa tavallista enemmän pisteitä kun hyökkäysalueelle ilmestyy "hot spot" tähti, josta heittämällä korin saisi normaalin kahden tai kolmen pisteen sijaan, neljästä yhdeksään pistettä riippuen mikä numero kulloinkin ilmestyy. Kentälle voi ilmestyä myös kirjain kuvakkeita joita keräämällä saa hetkeksi erikoisominaisuuden riippuen myös kuvan kirjaimesta. Mahdollisuus on saada muun muassa tarkempi kolmen pisteen heitto, pommi joka kaataa kaikki kentän pelaajat ja hienompia donkkeja.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. NBA Jam Tournament Edition MobyGames Viitattu 1.8.2010 (englanniksi)